Det är ett privilegium att få vara er gäst

Det är ett privilegium att få vara er gäst

Detta är ett kort och ganska neutralt tacktal från en gäst till värden och/eller värdinnan för en fest eller middagsbjudning.
 Detta tal innehåller 200 ord och tar 1 minuter och 23 sekunder att framföra.

Detta är ett kort och ganska neutralt tacktal från en gäst till värden och/eller värdinnan för en fest eller middagsbjudning. Talaren påpekar den avundsvärda position man åtnjuter som gäst och lovar även i slutet av talet att nästa gång själv vara den som bjuder. Talet avslutas med en skål för den innevarande kvällen och för många kommande kvällar tillsammans.

99kr

Utdrag ur talet:

[...]

Med tanke på hur mycket förmånligare det är att vara gäst än att vara värd/värdinna är det tur att någon alls tar på sig det i och för sig kära, men ändock besväret att anordna en fest/middag.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Det är ett privilegium att få vara er gäst”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Asarum, 2017

Information om talskrivaren

 • En klok brud köper inte grisen i säcken!

  Det här humoristiska talet hålls lämpligen av en väninna eller syster till bruden vid ett bröllop där brudparet redan varit sambos i många år. Talaren belyser med hjälp av olika ordspråk det kloka i att ta god tid på sig då man väljer livspartner. Från börjar riktar sig talet till bruden, men övergår mot slutet till att rikta sig till båda makarna.

  Talet återfinns även under kategorin “Bröllop, till bruden – Brudens väninna talar”.

  149kr
 • Ett högtidligt men enkelt tal med mycket värme

  Det här talet passar dig som inte är en alltför van talare men som ändå vill hedra din dotter och hennes nyblivne make med ett högtidligt tal som dessutom inleder dagens/kvällens festligheter. I talets inledning vänder du dig direkt till din dotter. Du påpekar att du i och för sig inte är någon van talare men att du, då du ser henne, kan släppa all nervositet och istället känna den stolthet och glädje som är förknippad med hennes bröllop. Vidare talar du till brudgummen. Du välkomnar honom i familjen och berättar om hur nöjd du är med att ha fått en så bra svärson. Dessutom påminner du honom om vilken skatt din dotter är. Slutligen framför du dina lyckönskningar till brudparet och utlyser festens/kvällens första skål – för brudparet, givetvis.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Brudens far talar.

  139kr
 • Ett positivt och uppskattande avslutningstal för grundskolan

  Det här positiva och ganska klassiska skolavslutningstalet hålls lämpligen av en lärare eller rektor vid en avslutning för grundskoleelever. Talaren berör först lite allmänt det gångna skolåret och betecknar det som en händelserik period av lärande, både för elever och lärare. Därefter övergår hon/han till att tala om det stundande sommarlovet. Lika viktigt som att lära sig saker är det att ta igen sig och göra sådant som man verkligen tycker är roligt. För att man ska kunna göra det krävs det att man lämnar skolåret bakom sig, både det som varit bra och det som varit dåligt, och tillåter sig att känna stolthet över vad man har åstadkommit.

  Talaren berättar avslutningsvis att hon/han är glad över att få arbeta på en skola med så många fina elever. Alla önskas en härlig sommar och uppmanas att ta väl hand om sig och njuta av sommaren.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Allmänna avslutningstal.

  119kr
 • Du är en kvinna som har flera män i ditt liv

  Det här kärleksfulla och humoristiska talet hålls lämpligen av en bror till en brud som har många bröder och ingen syster. I talet förekommer också omnämnandet av en far, men om det inte har funnits någon far med i bilden så kan man lätt stryka eller ändra dessa partier. Den bärande tanken i talet är att bruden genom sin roll som syster blivit en kvinna som är minst sagt luttrad vad det gäller det manliga könet. Talaren berättar på ett humoristiskt sätt om hur hon, trots att hon var ensam syster och därtill svagast fysiskt, genom list, charm och vissa knep lyckades hävda sig hemma under uppväxten. I slutet av talet vänder han sig till brudgummen och varnar honom för att försöka sig på att odla några manliga olater; han kommer nämligen inte att komma undan med dem! Därefter påminner talaren brudgummen om vilken underbar kvinna han gift sig med och uppmanar honom att ta väl hand om henne. Slutligen utlyser han en skål för brudparet.

  159kr
You've just added this product to the cart: