Vi kan! Därför går vi på sommarlov med breda leenden och rak hållning!

Vi kan! Därför går vi på sommarlov med breda leenden och rak hållning!

Beskrivning av talet:Er skola är ett högstadium eller ett gymnasium.
 Detta tal innehåller 465 ord och tar 3 minuter och 16 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

Er skola är ett högstadium eller ett gymnasium. Ni är en skola som aktivt arbetar med trivselregler och arbetsregler. Ni känner att era elever mår bäst av tydliga ramar som de själva har varit med att ta fram. Som rektor vill du nu tacka skolans elever för det här arbetet, för deras medvetenhet och för att de behärskar samarbete, hänsyn och ansvar. Naturligtvis kan de även mer än så och du uppmanar dem att känna stolthet över vad de har åstadkommit under det gångna läsåret.

Att tala på skolavslutningar är någonting speciellt. Inför sommarlovet ligger förväntan i luften och alla möjligheter ligger öppna. Du önskar dina elever ett härligt lov.

Talet är ett traditionellt skolavslutningstal med fokus på vikten av att visa respekt för varandra och för sig själv. Det är ett lättsamt tal även om innebörden är allvarligt menad.

149kr

Utdrag ur talets slut:

[...]

Jag sa tidigare att vi behärskar samarbete, hänsyn och ansvar. Det är naturligtvis inte allt som vi kan. Vi kan mycket mer än så. Vi kan allt som vi vill kunna. Den enda som sätter gränser för vad vi kan åstadkomma är vi själva. Våga tro, våga blicka framåt.

I dag blickar vi rakt in i ledigheten. Förhoppningsvis väntar bad och sol, ett oändligt antal sovmorgnar och tid att göra precis vad som helst. Kanske är det en överflödig uppmaning, men jag ger den ändå: ta vara på er ledighet. Njut och ha det bra!

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Vi kan! Därför går vi på sommarlov med breda leenden och rak hållning!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • “I dag begravs min mamma.”, “Min mormor/farmor är saknad.” samt “Gud välkomnar NN.”

  Tal 1: I dag begravs min mamma. Taltid: 2 min. 5 sek.

  I dag begravs din mamma. Din sorg och saknad gör dig ordlös, men du vill ändå ta tillfället i akt att framhäva vilken fantastisk människa, moder och vän som NN var. Hon har gett dig all den kärlek som ett barn har rätt till. Hon har älskat dig villkorslöst. Allt vad hon har kunnat har hon gjort för dig och du vill nu bära denna din mors gärning med dig i ditt eget liv. Din mor är din förebild och på detta sätt lever hon kvar inom dig.

  Talet återfinns även under kategorin Begravningstal – Maka, mor, mormor, farmor, med namnet I dag begravs min mamma, men hennes kärlek bär jag alltid med mig.

  278kr
 • Syster min, all lycka önskar jag dig

  Beskrivning av talet:

  Detta tal passar att hållas av dig som står nära din syster. Ni har haft en nära relation hela livet och delar varandras öden och utmaningar. Du inser att det också finns en tredje part i er relation, din systers nyblivne make, och du går nu officiellt och med ett leende ut med att du har kommit över din avundsjuka över att behöva dela med dig av din syster till någon annan. Du ser med stor glädje på hennes nyingångna äktenskap. Du talar om kärleken, hur den har gripit in i hennes liv och berikat henne. Här använder du händer som metafor för kärleken. Du avslutar med att önska brudparet lycka till.

  Du som håller det här talet vill säga någonting uppriktigt och genuint till din syster på hennes bröllopsdag.

  149kr
 • Det är en nåd att få sådan kärlek

  Vill du hålla ett kärleksfullt och okonstlat tal till brudparets ära? Då är detta talet för dig!

  Bruden är en mycket nära vän till dig. Du känner till styrkan i brudparets kärlek och betraktar den som en nåd. I talet vänder du dig till brudparet, du talar vackert om kärleken och äktenskapet. Du beskriver makarnas oerhörda lycka och avslutar med en skål för dem.

  Talet ramas in av en fras ur en av Lisa Ekdahls sånger

   

  139kr
 • Det där gjorde ni bra!

  I det här talet framhåller du elevernas och skolans personals insatser under det gångna läsåret. För att visa din uppskattning använder du frasen ”Det där gjorde ni bra” i lite olika varianter. Skolavslutningen sätter punkt för ett läsår och öppnar för ett härligt sommarlov. Du önskar eleverna just ett långt och härligt lov.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Högstadiet.

  149kr
You've just added this product to the cart: