Tillsammans har vi gjort det här läsåret till ett läsår att minnas med glädje!

Tillsammans har vi gjort det här läsåret till ett läsår att minnas med glädje!

Det här talet hålls lämpligen av en rektor/lärare på en skola där det gångna läsåret har fungerat bra och rymt många positiva händelser.
 Detta tal innehåller 420 ord och tar 2 minuter och 55 sekunder att framföra.

Det här talet hålls lämpligen av en rektor/lärare på en skola där det gångna läsåret har fungerat bra och rymt många positiva händelser. Stämningen på skolan är på det hela taget god eller har under året förbättrats. Därför vill talaren nu tacka alla, både personal och elever, för deras insatser. Budskapet är att alla har bidragit till att det gångna läsåret blev bra, även om det är omöjligt att urskilja vem som gjort vad. Talet är utformat så att det ska kunna förstås och tas emot av både barn och vuxna, vilket gör att tonen är ganska neutral.

139kr

Utdrag ur mitten av talet:

[...]

Därför vill jag idag, på avslutningsdagen, framför allt tacka er alla, både elever och lärare. Eftersom ni är så många är det omöjligt att nämna er alla vid namn eller veta vem som har gjort vad, men en sak är i alla fall säker: att det har fungerat så bra i år är allas vår förtjänst, tillsammans. Det ska vi vara stolta över. Det här läsåret är nu slut och jag kan bara säga: det har varit ett bra läsår.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Tillsammans har vi gjort det här läsåret till ett läsår att minnas med glädje!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Hallstahammar, 2017

Information om talskrivaren

 • Den som har gjort sitt bästa kan alltid vara stolt över sig själv

  Det här talet hålls lämpligen av lärare/rektor på en skolavslutning i grundskolan. Talet tar på ett enkelt och lättsamt sätt upp ett ganska allvarligt tema, nämligen att det inte alltid är lätt att känna att man har lyckats med det man ville eller att man duger. Inför sommarlovet minns man både det bra och det dåliga som har hänt under skolåret, det finns både förväntningar och svikna förhoppningar i luften, vilket talaren nu anknyter till. Budskapet är att det viktigaste är att man har försökt gör sitt bästa, även om det inte alltid är så lätt, det heller.

  I slutet av talet konstaterar talaren att det gångna skolåret har varit en intensiv tid av mognad och växande, och hon/han uppmanar därför eleverna att nu lämna det bakom sig och njuta av det stundande sommarlovet, ett välförtjänt tillfälle till vila och återhämtning.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Allmänna avslutningstal.

  139kr
 • Jag har förstått att jag förväntas hålla tal …

  Det här humoristiska talet med en lite annorlunda infallsvinkel passar dig som vill hålla ett både roligt och traditionellt upplagt tal till din dotter och hennes nyblivne make på deras bröllop. Du och din dotter har en bra relation, liksom du och din svärson. Som brudens far vet du om att du förväntas hålla tal, något som du inte brukar göra särskilt ofta, och nu griper du dig uppgiften an med både självdistans och entusiasm. Du talar till din dotter om allt hon har lärt dig, förmanar med glimten i ögat din svärson att ta väl vara på henne samt ger honom ditt erkännande. Slutligen utlyser du en skål för de nygifta och önskar dem lycka till i framtiden.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Far/mor talar till brudparet.

  159kr
 • Bestman tackar

  Du är bestman på en god väns bröllop och vill gärna hålla ett varmt men ganska enkelt tal där du både framhåller din tacksamhet över att ha blivit vald till bestman och låter makarna få veta hur mycket de betyder för dig. Såsom du känner dem är de öppna och sociala människor som utstrålar värme och kärlek till varandra. Att få vara med om att dela deras stora dag med dem betraktar du som ett verkligt hedersuppdrag.

  I talet vänder du dig genomgående till båda makarna. Du låter deras goda egenskaper som vänner och par stå i centrum. Som avslutning tackar du dem också för deras vänskap, önskar dem lycka till i deras kärlek samt utlyser en skål för dem – för brudparet!

  134kr
 • En fantastisk resa

  Det här talet är skrivet för att hållas av en äldre släkting eller vän till studenten som planerar att läsa vidare efter gymnasiet. Temat är det livslånga lärandet som grundskolan och gymnasiet förhoppningsvis lagt grunden för, och detta lärande jämförs med en upptäcksresa. Talaren uppmanar studenten att odla sin nyfikenhet och sin upptäckarlusta och säger också några ord om den frihet och det ansvar som nu väntar, i de eftergymnasiala studierna. Tonen är seriös och uppmuntrande.

  Talet återfinns även under kategorin Examen & Student – Studenttal.

  149kr
You've just added this product to the cart: