Status: Sommarlov!

Detta är ett roligt och rappt tal där talaren knyter an till vardagsföreteelser i ungdomarnas liv.
 Detta tal innehåller 321 ord och tar 2 minuter och 13 sekunder att framföra.

Detta är ett roligt och rappt tal där talaren knyter an till vardagsföreteelser i ungdomarnas liv. Talet lämpar sig bäst för högstadiet.

139kr

Utdrag ur början, mitten och slutet:

I dagens samhälle finns det många olika sätt att uppdatera sig. Statusen för i dag är i alla fall otvetydig. Den lyder: "skolavslutning".

[...]

När jag tittar ut över er i dag känner jag mest av allt stolthet. Ni är fantastiska. Tack för allt!

[...]

Alldeles strax kan ni byta er status till "sommarlov". Ha det bra och var rädda om er! Återigen, tack för det här läsåret.

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Status: Sommarlov!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
lidingö, 2017

Information om talskrivaren

 • Jag har tur som har en mamma som du, grattis på födelsedagen!

  Beskrivning av talet:

  Det här talet passar dig som vill framföra en hyllning till din mamma på hennes födelsedag. I talet berättar du hur hon är beredd att gå genom eld och vatten för dig. Din mamma har alltid funnits där för dig, du visar genom detta tal att du ser och uppskattar hennes uppoffringar och engagemang. Med en lättsam ton framför du ett allvarligt menat budskap: att du har tur som har en sådan mamma. Du avslutar med att gratulera henne på födelsedagen.

  Talet framförs med fördel vid ett större eller mindre födelsedagsfirande.

  139kr
 • Kärleken gör dig som ny

  Beskrivning av talet:

  Du som håller det här talet har levt ett slags ungkarlsliv tillsammans med brudgummen. Ni har känt varandra länge och ni är vana vid att adressera varandra med humor och uppriktighet men också med ömhet. Här läggs inga fingrar emellan. Talet är ”grabbigt” men har också ett djup.

  Talet är en berättelse om ert ungkarlsliv i städade termer. Det handlar om sökandet efter den rätta, om att pröva sig fram och ha roligt på vägen. Det handlar om hur en insikt att livet kanske ska vara mer sakta växer fram, och hur din vän till sist hittar rätt i tillvaron. Från att ha varit en sökare som var kvar längst på festerna är din vän nu den som kanske går hem först, men som är lycklig. Du unnar honom detta och unnar honom också all lycka i framtiden. Du betonar att även hans nyblivna fru numera är din vän, och att du en dag som denna är både stolt och glad.

  149kr
 • Skolavslutning – i dag en klar listetta

  Beskrivning av talet:

  Detta är ett tal som rektorn håller på skolavslutningen. Talet knyter an till elevernas vardag och liv utanför skolan, och betonar vikten av att vara stolt över vad man har gjort och lära av sina misstag. Talet lämpar sig bäst för de skolstadier där betyg delas ut.

  För att lyfta fram det härliga i att det är skolavslutning använder sig rektorn av det för ungdomar välkända fenomenet att göra topplistor.

  Talet är uppdelat i stycken där rektorn vänder sig främst till eleverna; något stycke riktas till lärarna och ett par stycken är gemensamma för alla som går eller arbetar på skolan. Med humor och värme bjuder rektorn en smula på sig själv och når eleverna med varma önskningar om en skön ledighet.

  139kr
 • Det har blivit dags att ta ledigt

  Det här är talet för dig som, så här i juletid, vill uppmärksamma alla människors lika värde. Du skickar med dina elever en uppmaning att värdesätta andra och sig själva. Du framhåller, att oavsett om julen är någonting man firar eller inte, är den en tid då man har möjlighet att ta hand om varandra och umgås. Du tackar dina elever för terminen som har gått och önskar dem ett härligt lov.

  149kr
You've just added this product to the cart: