Sommaren är lika för alla

Sommaren är lika för alla

Det här uppmuntrande och seriösa talet är skrivet för att hållas av en rektor/lärare på en grundskola inför en vårterminsavslutning.
 Detta tal innehåller 446 ord och tar 3 minuter och 5 sekunder att framföra.

Det här uppmuntrande och seriösa talet är skrivet för att hållas av en rektor/lärare på en grundskola inför en vårterminsavslutning. Temat är att sommaren med sin sol, värme och grönska finns att njuta av för oss alla, oavsett hur vi har det i övrigt. Att gå på sommarlov kan för olika elever innebära olika saker. En del ska åka på semester, andra ska vara hemma. Vissa har föräldrar som arbetar mycket medan andra mammor och pappor kan vara lediga och umgås med familjen. Några elever kanske oroar sig inför sommarlovet, av olika skäl. Detta vet du som lärare/rektor och därför tar du fasta på den positiva upplevelse som faktiskt väntar var och en av eleverna; den som har med årstidens skönhet och överflöd att göra. Avslutningsvis önskar du alla en underbar sommar och ett glatt återseende till hösten.

Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Allmänna avslutningstal.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess olika delar:

[...]

Oavsett vad ni ska göra, om ni ska resa bort eller vara hemma, så tror jag att ni har längtat efter solen och värmen och att kunna vara utomhus, kanske på stranden eller i skogen.

[...]

Sommarlovet kan vara både underbart och jättetråkigt, beroende på hur man har det i övrigt. Men själva sommaren, allt det vackra och fantastiska som sker i naturen, får vi uppleva allihop,

[...]

Till hösten, då de flesta av oss kommer att ses här igen, kommer vi förhoppningsvis att vara både brunare, piggare och fulla av nya intryck.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Sommaren är lika för alla”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Hässelby, 2016

Information om talskrivaren

 • Romantik är för skolflickor!

  Din syster/väninna, som är en mycket självständig kvinna, känd för att gå sina egna vägar, gifter sig och du vill hålla ett humoristiskt och uppskattande tal för henne och hennes brudgum. I början av talet vänder du dig till din syster/väninna. Med glimten i ögat förvånar du dig över att romantiken till slut har fått också henne i sitt våld och du skämtar om att hon ser precis lika bortkollrad ut som vilken brud som helst. Därefter vänder du dig till brudgummen. Du berömmer honom för att han har lyckats få din syster/väninna på kroken och ger honom därmed också ditt fulla erkännande. Allra sist talar du till makarna som en enhet. Du påminner dem om att kärlekens makt är stor och önskar dem lycka till. Skålen som du utlyser är naturligtvis för dem – de nygifta.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Brudens väninna talar.

  149kr
 • Alla är vi barn i början

  Information:

  Talet hyllar de uthålliga aktieägarna, som nu skall få sin belöning.

  159kr
 • Ett enkelt och lagom högtidligt nationaldagstal

  Det här enkla men ändå högtidliga nationaldagstalet är skrivet för att hållas vid ett offentligt nationaldagsfirande. Talaren tar upp det faktum att många svenskar känner kluvenhet inför firandet av nationaldagen då den gärna sammankopplas med en osund nationalism. Dessutom är Sverige ett land där det inte längre finns någon enhetlig kultur och många svenskar är inte ens födda inom landet gränser. Talaren menar dock att det ändå finns goda skäl att fira. Lokalsamhället är fortfarande det sammanhang där vi människor lever och verkar och nationaldagen kan vara ett tillfälle att stärka gemenskapen och känslan av tillhörighet. Därutöver är den givetvis också ett tillfälle att träffas och umgås och roa sig.

  Avslutningsvis önskar talaren de församlade en fin nationaldag.

  149kr
 • Arbetskamrat till bruden/brudgummen talar

  Det här talet hålls lämpligen av en arbetskamrat till bruden/brudgummen vid en bröllopsfest/bröllopsmiddag. Talaren känner bruden/brudgummen ganska väl, men framför allt i hennes/hans yrkesroll, vilket talaren tar fasta på: äktenskapet kräver liksom det gemensamma arbetet samarbetsförmåga, något som bruden/brudgummen har i stora mått. Avslutningsvis önskar talaren brudparet lycka till inför framtiden och utlyser en skål.

  Talet återfinns även under kategorin “Bröllop, till brudgummen – Till brudgummen”. Utdrag ur dess olika delar:

  […]

  Som din arbetskamrat är jag ju van att se dig i betydligt vardagligare sammanhang än detta.

  […]

  Just därför tycker jag att det är extra roligt att vara här idag och få dela den här upplevelsen med dig.

  […]

  Jag är förmodligen inte den person här i sällskapet som känner dig bäst, men kanske är jag den/en av dem som känner dig bäst i din yrkesroll.

  […]

  124kr
You've just added this product to the cart: