Skolavslutning – i dag en klar listetta

Skolavslutning – i dag en klar listetta

Beskrivning av talet: Detta är ett tal som rektorn håller på skolavslutningen.
 Detta tal innehåller 641 ord och tar 4 minuter och 27 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

Detta är ett tal som rektorn håller på skolavslutningen. Talet knyter an till elevernas vardag och liv utanför skolan, och betonar vikten av att vara stolt över vad man har gjort och lära av sina misstag. Talet lämpar sig bäst för de skolstadier där betyg delas ut.

För att lyfta fram det härliga i att det är skolavslutning använder sig rektorn av det för ungdomar välkända fenomenet att göra topplistor.

Talet är uppdelat i stycken där rektorn vänder sig främst till eleverna; något stycke riktas till lärarna och ett par stycken är gemensamma för alla som går eller arbetar på skolan. Med humor och värme bjuder rektorn en smula på sig själv och når eleverna med varma önskningar om en skön ledighet.

139kr

Utdrag ur olika delar av talet:

Musikkanaler, tidningar och Internetsidor har alla en sak gemensamt: de för topplistor. Om vi skulle lista återkommande höjdpunkter under ett år skulle vi förmodligen ha jul och födelsedagar högst upp, men sedan tror jag att skolavslutningar skulle komma.

[...]

Elever, som er rektor är jag stolt över er. Skolåren är en tid då det händer mycket i livet och det är inte alltid lätt att fokusera på skolarbete. Men ni har gjort bra ifrån er. Ni utvecklas ständigt, ni är insiktsfulla och idérika, ni sprudlar ofta av energi och ni är läraktiga.

[...]

Som sagt, som rektor är jag stolt över er, var också stolta över er själva.

[...]

Ärligt talat, nu är vi alla – elever som lärare, som rektor - trötta, nu har vi gjort oss förtjänta av ledighet.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Skolavslutning – i dag en klar listetta”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Helsingborg, 2017

Information om talskrivaren

 • Ett reflekterande middagstal med fokus på tacksamhet

  Det här är middagstalet för dig som vill lyfta fram begreppet tacksamhet. I Sverige har vi ingen särskild helgdag då vi firar tacksägelse – därmed är vi fria att göra det under årets alla dagar. Med tacksamhet i fokus får livet ett ljusare skimmer. Vi glömmer lätt att det är stort att vara människa, men genom att känna tacksamhet över livet i stort och smått kan vi strunta i all negativ stress och bara njuta av att finnas till. Avslutningsvis riktar du ditt speciella tack till värden.

  139kr
 • Nu får NN vila ut

  Med utgångspunkt i Astrid Lindgrens ”Fattig bonddräng” håller du ett tal om vad det innebär att vara människa. Du talar om livets tillgångar utan att hymla om livets svårigheter. En av livets svårigheter är att förlora en vän, make/maka, mamma/pappa, far- eller morförälder. Du finner tröst i att veta att NN:s liv har varit gott, om än stundom mödosamt. Oavsett om du tror på ett liv efter detta, på en gud eller har din övertygelse i någonting helt annat känns det trösterikt att veta att NN får vila.

  Detta är ett tal som passar alla. Har du förlorat någon närstående? Vill du hålla ett tal över en bekant som gjort stort intryck i ditt liv? Håll då detta tal med kärlek och respekt.

  Talet återfinns även under kategorin Begravningstal -Övriga begravningstal.

  139kr
 • En kväll i kärlekens tecken

  Beskrivning av talet:

  Det här talet passar dig som är toastmaster eller toastmadame vid ett bröllop. I talet presenterar du dig själv och ditt uppdrag. Du uppmanar bröllopsgästerna att våga ta chansen och hylla brudparet och deras kärlek. Du tar själv tillfället i akt och talar kort om kärleken; det är kärleken som står i fokus den här dagen och kvällen, makarnas kärlek till varandra liksom gästernas kärlek till dem.

  Början och slutet av det här talet återfinns även i talet ”För kärleken”, i kategorin Bröllop, till brudparet – Inbjudan endast till festen.

  129kr
 • Välkomna hit, mina vänner

  Beskrivning av talet:

  Du som håller det här talet har just gått igenom en tyngre period i livet där dina vänner har stöttat dig på alla tänkbara sätt. Du har själv anordnat den fest som ni befinner er på, och du betraktar samtliga inbjudna gäster som dina vänner.

  Talet går ut på att du har samlat ihop fem föremål i en påse eller låda, nämligen en hammare, en mugg, en godispåse och en biobiljett. Genom att hålla upp dessa symboliska föremål och berätta kort om dem hyllar du dina vänner och den vänskap som ni delar. Talet är lättsamt och humoristiskt men visar på uppriktiga känslor av tacksamhet och kärlek från din sida. Du avslutar talet med att hälsa vännerna välkomna.

  Talet återfinns även under kategorin Bästa vänner – Vänskapstal, där med namnet Ni, mina vänner, bär mig.

  139kr
You've just added this product to the cart: