Ni är skolans främsta resurs!

Ni är skolans främsta resurs!

Det här seriösa och mycket uppskattande tacktalet hålls av en rektor till skolans personal.
 Detta tal innehåller 557 ord och tar 3 minuter och 52 sekunder att framföra.

Det här seriösa och mycket uppskattande tacktalet hålls av en rektor till skolans personal. Temat är skolans viktiga funktion i det demokratiska samhället och därmed skolpersonalens viktiga och – tyvärr – ofta förbisedda arbete. Utan sin personal kan en skola inte existera och utan skolan skulle ett samhälle som vårt falla samman.

Talet är skrivet för att hållas i skolavslutningstider eller efter en period av oro och problem på skolan. Med små ändringar kan det dock hållas vid vilket tillfälle som helst då en rektor vill ge skolans personal en eloge för dess engagemang och arbete.

Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Rektor tackar skolpersonal.

159kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur mitten:

[...]

Naturligtvis är det omöjligt att rangordna hur betydelsefulla olika arbeten eller samhällsfunktioner är, men jag vågar mig nog ändå på att påstå att just arbetet som skolpersonal och skolan som institution är något av det viktigaste vi har i vårt samhälle. Den avgiftsfria undervisningen är ett av de mest verkningsfulla redskap vi har för att värna om sådana goda ting som demokrati, rättvisa och jämlikhet. Till skolan kommer alla barn, oavsett bakgrund, och i bästa fall kan vi ge åtminstone de allra flesta en hållbar grund att stå på inför framtiden. I skolan finns vuxna som bryr sig om och tar sig tid, där finns böcker och kunskaper,

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Ni är skolans främsta resurs!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Motala, 2017

Information om talskrivaren

 • Ni är redan en klassisk kombination!

  Det här talet hålls lämpligen av en släkting eller vän till ett brudpar som redan varit tillsammans i många år och/eller har gemensamma barn. Poängen i talet är att talaren egentligen inte tycker sig ha särskilt mycket att säga. Brudparet tycks ju redan ha receptet på hur man får ett äktenskap att fungera och håller kärleken vid liv! Det märks inte bara genom den kärlek de utstrålar gentemot varandra utan också på hur de lyckas med att vara en sann tillgång för släkt och vänner och ha ett öppet hem där alla kan känna sig välkomna. Därför koncentrerar talaren sig istället just på att tala om den varma och trygga atmosfär som utgår från detta redan etablerade par, och ger dem dessutom ett stort grattis åtföljt av en uppskattande skål.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Brudpar som har barn.

  139kr
 • Dags att springa av sig!

  Det här ganska korta och enkla talet passar att hållas av en lärare/rektor vid en vårterminsavslutning på lågstadiet. Temat är att omväxling förnöjer. På sommaren är det skönt att vara utomhus och leka och på vintern, då det är mörkt och kallt, passar det bra att vara inomhus och lära sig saker. Talet avslutas med att talaren önskar eleverna ett härligt sommarlov och uppmanar dem att nu verkligen ta tillfället i akt att springa av sig, cykla, simma, leka och vara utomhus.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Lågstadiet.

  134kr
 • Grodorna är många, prinsarna få

  Det här talet är skrivet för att hållas av en väninna eller syster till bruden. Temat är svårigheten för kvinnor att hitta bra män, eller för att uttrycka det annorlunda: svårigheten med att så få grodor visar sig vara prinsar då man kysser dem. Talaren går igenom en del typiska erfarenheter av män och kärlek som många flickor och kvinnor gör, från och med dagis och framåt … Tonen är lätt galghumoristisk och därför passar talet bäst för en lite äldre brud eller en brud som redan har några förhållanden och/eller äktenskap bakom sig. I slutet av talet konstateras att bruden den här gången i alla fall tycks ha funnit prinsen. Allra sist utlyses en skål för brudparet.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Syster talar.

  169kr
 • En ovanligt välförtjänt julefrid

  Detta är ett tal från chefen riktat till de anställda på företaget/avdelningen. Under hösten har arbetsbelastningen varit ovanligt tung och stämningen bland personalen har kanske varit stressad. Nu vill chefen passa på att i samband med julfesten/julbordet tacka för en trots omständigheterna god arbetsinsats och kanske också höja stämningen en aning samt inge mod inför den stundande våren. Han/hon påminner om att de största svårigheterna nu är överståndna och att ljusare tider väntar. Talet avslutas med en skål för gott utfört arbete och för en riktigt god jul.

  119kr
You've just added this product to the cart: