Konsten att ta avsked

Konsten att ta avsked

Det här mycket seriösa talet med en positiv andemening passar att hållas av en lärare eller rektor till en avgångsklass med relativt vuxna elever (högstadium eller gymnasium).
 Detta tal innehåller 445 ord och tar 3 minuter och 5 sekunder att framföra.

Det här mycket seriösa talet med en positiv andemening passar att hållas av en lärare eller rektor till en avgångsklass med relativt vuxna elever högstadium eller gymnasium). Temat är avsked och uppbrott och de känslor som dessa situationer väcker, men även de nya möjligheter som de öppnar upp för. Det har blivit dags för eleverna att lämna skolan och gå vidare ut i livet, var och en för sig, men skoltidens erfarenheter kommer att finnas med dem, liksom alla minnen. Avslutningsvis önskar talaren alla ett lyckligt sommarlov och en strålande framtid.

Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Allmänna avslutningstal.

159kr

Utdrag ur dess senare hälft:

[...]

För det första tycker jag att man alltid ska komma ihåg att det man tar avsked av kommer att finnas kvar, i ens hjärta. Minnena bär man med sig och man kan också hålla kontakten med de människor som man har lärt känna, även om man inte längre delar vardagen med varandra. För det andra innebär de flesta avsked nya möjligheter och kanske också ett steg mot mognad och växt. För om vi inte ibland bröt upp skulle vi heller aldrig någonsin komma någon vart.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Konsten att ta avsked”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Östersund, 2017

Information om talskrivaren

 • Brudgummens far talar till brudparet; varmt och lagom högtidligt

  Att få delta vid sin sons bröllop är för varje far en stor upplevelse. Tankar på tidens snabba flykt blandas med minnen av sonens uppväxt. Känslor av tacksamhet, stolthet och glädje väcks till liv, liksom såväl oro som tillförsikt inför framtiden. Allt detta vill du nu uttrycka i ditt tal till brudparet. Dessutom vill du ge några ord på vägen om äktenskapet och hälsa din svärdotter, som du tycker mycket om, välkommen in i familjen. Naturligtvis avslutar du med den traditionella skålen, för din son och hans brud.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudgummen – Brudgummens far talar.

  159kr
 • Efter alla år som tjatig mamma vill jag nu räcka dig handen

  Det här talet är tänkt att hållas i en situation som på ett eller annat sätt markerar ett barns vuxenblivande, t. ex. ett studentfirande, ett inflyttningskalas till första egna boendet eller en middag i samband med yrkes- eller universitetsexamen om denna avläggs i ung ålder. Talet hålls av modern och handlar om hur tjatig man lätt blir som mor. Man vill sitt barn väl och oroar sig, och ofta får man vara där och förmana och påminna och lägga sig i. Nu har dock den dag kommit då sonen/dottern är redo att klara sig själv. Han/hon är vuxen eller nästan vuxen. Givetvis kommer modern att finnas där som stöd även i fortsättningen men framför allt vill hon vara sitt vuxna barns vän.

  Tonen är varm och enkel. Meningen är att sonen/dottern skall känna sig uppskattad och erkänd i sin nya position i förhållande till föräldern.

  Talet återfinns även under kategorin Examen & student – Förälder till student.

  159kr
 • Ett kärt besvär

  Du är tärna på din bästa väninnas/en av dina bästa väninnors bröllop och vill hålla ett tal som är både enkelt, lättsamt och varmt. Tiden innan bröllopet har varit full av förberedelser, nervositet och saker som ska ordnas, men även av glädje, förväntan och fördjupad gemenskap mellan dig och din väninna. Allt har till slut också mynnat ut i en fin vigsel och en lyckad bröllopsfest. Detta vill du i ditt tal till bruden ta fasta på. Dessutom vill du tacka för att just du har blivit utvald till det hedersuppdrag som det innebär att vara tärna samt ge brudparet en eloge för att de är sådana sympatiska personer. Du avslutar naturligtvis med att utlysa en skål för makarna och för deras kärlek, som du verkligen tror starkt på.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Tärnan talar.

  134kr
 • Somliga tar det säkra före det osäkra

  Det här humoristiska och aningen bitska talet riktar sig till ett brudpar som redan har ett eller flera gemensamma barn. Talaren, som lämpligen är en god vän, frågar sig vad som egentligen är modigast: att gifta sig eller att bli förälder. Svaret är givet: att bli förälder. Därför har brudparet alla förutsättningar att klara av äktenskapet med bravur.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Brudpar som har barn.

  139kr
You've just added this product to the cart: