Juni, juli, augusti

Juni, juli, augusti

Det här positiva men innehållsmässigt ganska neutrala talet passar att hållas av en lärare/rektor på en grundskola inför sommarlovet.
 Detta tal innehåller 479 ord och tar 3 minuter och 19 sekunder att framföra.

Det här positiva men innehållsmässigt ganska neutrala talet passar att hållas av en lärare/rektor på en grundskola inför sommarlovet. Bäst lämpar det sig för en avslutning i aulan eller på liknande plats där eleverna har samlats, men det kan också, med vissa ytterst små ändringar, hållas i ett klassrum. Temat är den glädje och förväntan som är förknippad med avslutningsdagen och med de tre sommarmånaderna juni, juli och augusti. Avslutningsvis önskas alla ett lyckligt sommarlov.

Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Mellanstadiet.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess mitt:

[...]

Ibland tänker jag att det ofta är en nästan ännu större lycka att vänta på och se fram emot någonting roligt eller skönt än att faktiskt uppleva det. Så kan det vara just med sommaren. Vi har alla längtat så, byggt upp förhoppningar och säkert också räknat dagarna fram till skolavslutningen, åtminstone den här sista veckan. Därför tycker jag att vi nu ska passa på att verkligen njuta av stämningen här idag. Det är försommar, många av oss är finklädda, det är grönt utomhus. Framför oss ligger just dessa månader som har så vackra namn:

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Juni, juli, augusti”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Mjölby, 2017

Information om talskrivaren

 • Ett lättsamt tal till brudparet från valfri person

  Du som talar är själv gift och bekant, vän eller släkting till brudparet. Du vill gärna hålla ett tal som är både varmt, korrekt och välformulerat. Kanske känner du inte paret så väl eller tillhör i alla fall inte de närmaste, men vill ändå visa din uppskattning, eller också är du ingen van talare och vill därför hålla dig kort och inte bli alltför personlig. Oavsett uttrycker du din tacksamhet över att få delta i en vacker och trevlig bröllopsfest och berömmer det stiliga brudparet samt säger några allmänna ord om varför det är härligt med bröllop, allt i en lättsam men samtidigt neutral ton. Du avslutar naturligtvis med en skål för brudparet.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Ej närstående.

  124kr
 • Konsten att ta avsked

  Det här mycket seriösa talet med en positiv andemening passar att hållas av en lärare eller rektor till en avgångsklass med relativt vuxna elever högstadium eller gymnasium). Temat är avsked och uppbrott och de känslor som dessa situationer väcker, men även de nya möjligheter som de öppnar upp för. Det har blivit dags för eleverna att lämna skolan och gå vidare ut i livet, var och en för sig, men skoltidens erfarenheter kommer att finnas med dem, liksom alla minnen. Avslutningsvis önskar talaren alla ett lyckligt sommarlov och en strålande framtid.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Skolavslutning vårtermin.

  159kr
 • Från jämlikhetsförkämpe till överbeskyddande mor

  Det här humoristiska talet är skrivet för att hållas av brudgummens mor. Talaren börjar med att konstatera att det finns ett särskilt band mellan mödrar och söner och att detta band kan få mödrarna att glömma sina lojaliteter med det egna könet. Ingen flicka duger åt den egna sonen och plötsligt har man förvandlats till en riktig ragata. Nåja, nu har sonen äntligen funnit en värdig maka som till och med den mest överbeskyddande mor måste godkänna. Dessutom har svärdottern fått modern att ta sitt förnuft till fånga; att sonen har lite krav på sig är faktiskt både nödvändigt och bra … Talet avslutas med en skål för brudparet.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudgummen – Brudgummens mor talar.

  159kr
 • Att ha en vän som du är få förunnat

  Det här varma och lagom allvarsamma talet är tänkt att hållas av en kvinna till hennes bästa väninna. Den röda tråden är vänskapens förmåga att berika livet och den tacksamhet man måste känna över att ha någon att dela såväl sorger som glädjeämnen med. De båda väninnorna har känt varandra i många år och upplevt mycket tillsammans och talaren vill nu verkligen ta tillfället i akt att visa sin uppskattning. I slutet av talet tackar hon väninnan för vänskapen och försäkrar att man inte kan få en bättre vän än hon.

  159kr
You've just added this product to the cart: