Ett positivt och uppskattande avslutningstal för grundskolan

Ett positivt och uppskattande avslutningstal för grundskolan

Det här positiva och ganska klassiska skolavslutningstalet hålls lämpligen av en lärare eller rektor vid en avslutning för grundskoleelever.
 Detta tal innehåller 438 ord och tar 3 minuter och 2 sekunder att framföra.

Det här positiva och ganska klassiska skolavslutningstalet hålls lämpligen av en lärare eller rektor vid en avslutning för grundskoleelever. Talaren berör först lite allmänt det gångna skolåret och betecknar det som en händelserik period av lärande, både för elever och lärare. Därefter övergår hon/han till att tala om det stundande sommarlovet. Lika viktigt som att lära sig saker är det att ta igen sig och göra sådant som man verkligen tycker är roligt. För att man ska kunna göra det krävs det att man lämnar skolåret bakom sig, både det som varit bra och det som varit dåligt, och tillåter sig att känna stolthet över vad man har åstadkommit.

Talaren berättar avslutningsvis att hon/han är glad över att få arbeta på en skola med så många fina elever. Alla önskas en härlig sommar och uppmanas att ta väl hand om sig och njuta av sommaren.

Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Allmänna avslutningstal.

119kr

Utdrag ur dess mitt:

[...]

Då det är mycket som ska göras och det är läxor och prov att tänka på nästan varje dag är det lätt att man glömmer att vara glad över allt det som man lär sig och är bra på. Men nu, inför sommarlovet, ska ni elever verkligen vara stolta över er själva för att ni har lyckats att ta er igenom ännu ett skolår.

Nu vet jag, att då man är i er ålder är väntan något av det tråkigaste man vet. Särskilt om man väntar på något gott.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Ett positivt och uppskattande avslutningstal för grundskolan”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Hovmantorp, 2017

Information om talskrivaren

 • Ett stämningsfullt och enkelt doptal, hållet av en släkting/vän

  Det här enkla, vackra och inte alltför långa doptalet hålls lämpligen av en släkting eller vän till dopbarnet. Talaren tar fasta på dopet som en glädjefylld och positiv händelse som han/hon är tacksam över att ha fått vara med om. Han/hon säger även några ord om den spännande utveckling som barnet kommer att genomgå inom de närmaste åren och som omgivningen kommer att få följa samt gratulerar föräldrarna och framför sina lyckönskningar inför framtiden.

  Talaren vänder sig genomgående till dopfamiljen som helhet och då främst till föräldrarna.

  Talet återfinns även under kategorin Barndop – Allmänna doptal.

  129kr
 • Sommaren är lika för alla

  Det här uppmuntrande och seriösa talet är skrivet för att hållas av en rektor/lärare på en grundskola inför en vårterminsavslutning. Temat är att sommaren med sin sol, värme och grönska finns att njuta av för oss alla, oavsett hur vi har det i övrigt. Att gå på sommarlov kan för olika elever innebära olika saker. En del ska åka på semester, andra ska vara hemma. Vissa har föräldrar som arbetar mycket medan andra mammor och pappor kan vara lediga och umgås med familjen. Några elever kanske oroar sig inför sommarlovet, av olika skäl. Detta vet du som lärare/rektor och därför tar du fasta på den positiva upplevelse som faktiskt väntar var och en av eleverna; den som har med årstidens skönhet och överflöd att göra. Avslutningsvis önskar du alla en underbar sommar och ett glatt återseende till hösten.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Skolavslutning vårterminen.

  139kr
 • Ett enkelt och underhållande välkomsttal från en toastmaster/toastmadame

  Det här välkomsttalet är skrivet för att hållas av en toastmaster/toastmadame vid en bröllopsfest. Makarna är kända för att vara sociala människor som inte är rädda för att bjuda på sig själva, och kvällen kommer att innehålla en del underhållning i form av dans och/eller lekar. Toastmastern/toastmadamen presenterar sig och upplyser de närvarande om att det fortfarande går att anmäla sig till kvällens talarlista. Vidare demonstrerar han/hon under skämtsamma former den lilla klocka eller vad man nu har tänkt ut för ändamålet) som han/hon kommer att använda sig av för att få gästernas uppmärksamhet under kvällen. Kvällens program i form av middag följd av underhållning presenteras kortfattat utan att för mycket avslöjas om innehållet. Slutligen önskar toastmastern/toasmadamen alla hjärtligt välkomna.

  139kr
 • En mors nostalgi

  Det här talet är skrivet för att hållas av brudens mor och huvudtemat är tidens gång. Att se sitt barn växa upp är både en märklig och spännande upplevelse! På dotterns bröllopsdag minns modern hur det var att själv stå brud en gång och hon förundras över att denna vackra, trevliga och intelligenta kvinna som hon har framför sig är hennes dotter som inte hade funnits henne förutan. Tonen i talet är växelvis humoristisk och allvarlig och även om talet riktar sig till bruden så avslutas det med ett erkännande av brudgummen och en skål för brudparet.

  Eftersom talet handlar om tidens gång passar det bäst att hållas av en talare som är femtio år eller äldre.

  159kr
You've just added this product to the cart: