Ett positivt och uppskattande avslutningstal för grundskolan

Ett positivt och uppskattande avslutningstal för grundskolan

Det här positiva och ganska klassiska skolavslutningstalet hålls lämpligen av en lärare eller rektor vid en avslutning för grundskoleelever.
 Detta tal innehåller 438 ord och tar 3 minuter och 2 sekunder att framföra.

Det här positiva och ganska klassiska skolavslutningstalet hålls lämpligen av en lärare eller rektor vid en avslutning för grundskoleelever. Talaren berör först lite allmänt det gångna skolåret och betecknar det som en händelserik period av lärande, både för elever och lärare. Därefter övergår hon/han till att tala om det stundande sommarlovet. Lika viktigt som att lära sig saker är det att ta igen sig och göra sådant som man verkligen tycker är roligt. För att man ska kunna göra det krävs det att man lämnar skolåret bakom sig, både det som varit bra och det som varit dåligt, och tillåter sig att känna stolthet över vad man har åstadkommit.

Talaren berättar avslutningsvis att hon/han är glad över att få arbeta på en skola med så många fina elever. Alla önskas en härlig sommar och uppmanas att ta väl hand om sig och njuta av sommaren.

Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Allmänna avslutningstal.

119kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess mitt:

[...]

Då det är mycket som ska göras och det är läxor och prov att tänka på nästan varje dag är det lätt att man glömmer att vara glad över allt det som man lär sig och är bra på. Men nu, inför sommarlovet, ska ni elever verkligen vara stolta över er själva för att ni har lyckats att ta er igenom ännu ett skolår.

Nu vet jag, att då man är i er ålder är väntan något av det tråkigaste man vet. Särskilt om man väntar på något gott.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Ett positivt och uppskattande avslutningstal för grundskolan”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Hovmantorp, 2017

Information om talskrivaren

 • En höst går så fort

  Det här neutrala men varma talet passar att hållas av en lärare eller rektor till grundskoleelever. Talaren tar fasta på hösten som en händelserik och arbetsam tid och uppmanar alla att därför verkligen njuta av den stundande ledigheten. Fokus ligger på julen som ett tillfälle till vila och återhämtning snarare än på svenska jultraditioner, vilket gör att talet passar att hållas även på en skola där många av barnen har en annan etnisk/religiös bakgrund än den svenska. I slutet önskar läraren/rektorn alla en riktigt god jul och pekar också framåt mot våren som ska komma efter julen och ledigheten.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & rektor & lärare – Mellanstadiet.

  139kr
 • En fantastisk resa

  Det här talet är skrivet för att hållas av en äldre släkting eller vän till studenten som planerar att läsa vidare efter gymnasiet. Temat är det livslånga lärandet som grundskolan och gymnasiet förhoppningsvis lagt grunden för, och detta lärande jämförs med en upptäcksresa. Talaren uppmanar studenten att odla sin nyfikenhet och sin upptäckarlusta och säger också några ord om den frihet och det ansvar som nu väntar, i de eftergymnasiala studierna. Tonen är seriös och uppmuntrande.

  Talet återfinns även under kategorin Examen & Student – Förälder till student.

  149kr
 • Alla är vi barn i början

  Information:

  Talet hyllar de uthålliga aktieägarna, som nu skall få sin belöning.

  159kr
 • Hur gick det här till? Har du redan tagit studenten?

  Som mamma/pappa till en ung man/kvinna som just har tagit studenten är du full av känslor som du gärna vill uttrycka: stolthet, glädje, kärlek, nyfikenhet på den unges framtid och, inte minst, förvåning över att tiden har gått så fort. Det här lättsamma och aningen humoristiska talet låter dig förmedla allt detta utan att du för den skull blir för långrandig. Naturligtvis avslutar du talet med en skål för din alldeles egna student; din son/dotter som nu är så gott som vuxen!

  134kr
You've just added this product to the cart: