En mångkulturell skola tar sommarlov

En mångkulturell skola tar sommarlov

Beskrivning av talet:I den mångkulturella skolan lär eleverna inte bara sina skolämnen utan får också ta del av andra kulturer.
 Detta tal innehåller 358 ord och tar 2 minuter och 25 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

I den mångkulturella skolan lär eleverna inte bara sina skolämnen utan får också ta del av andra kulturer. De lär sig och tar intryck av varandra. En mångkulturell skola måste präglas av respekt och hänsyn för att fungera. Medmänskligheten är ett signum och denna tar eleverna nu med sig ut på sommarlov och sedan vidare ut i livet. På detta sätt blir skolan ett livslångt lärande. Därmed vill du som rektor uttrycka din stolthet över skolan och dess elever. Du tackar för läsåret som har gått. Du önskar alla ett riktigt härligt lov.

Detta tal återfinns också i en snarlik version – anpassad för jullovet – under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Jullovet/Höstterminens slut. Talet har där titeln Vi är en mångkulturell skola – en skola att vara stolta över.

149kr

Utdrag ur talets början och slut:

Vi har en mångkulturell skola. Detta är vi stolta över. Vi är stolta över att vara en skola där människor med olika kulturer, olika tro och olika utseende lär av och med varandra. I dag tar vi ledigt från denna skola. Vår respekt för varandra tar vi dock med oss ut på lovet och sedan vidare ut i livet.

[...]

Som rektor för den här skolan, men också som er medmänniska, önskar jag er alla ett riktigt skönt sommarlov.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “En mångkulturell skola tar sommarlov”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Solna, 2017

Information om talskrivaren

 • Vadå ingen ålder? Trettio år är definitivt en ålder!

  När någon fyller trettio hör det nästan till att nämna ord som ångest och åldersnoja. I det här talet nämner du dem som hastigast, men går sedan vidare till viktigare ting. Du konstaterar att NN alltid kommer att vara gammal i vissa personers ögon men ung i andras. Han/hon fyller de trettio åren med upplevelser och kvalitet snarare än kvantitet. Du önskar NN ett fortsatt gott liv och framhäver att det är härligt att fira födelsedag.

  139kr
 • Att leva livet som Homer Simpson är inte så dumt ibland!

  Beskrivning av talet:

  Det här talet passar dig som vill hålla ett tal som utgår från dina åhörares vardag. Du vill vill önska skolans elever och personal en riktigt god jul och ett gott nytt år. Du pratar dock mycket lite om julen, i stället använder du en för eleverna välkänd tevefigur för att få fram ditt budskap. Du önskar att elever och personal ska få en härlig ledighet och uppmanar dem att släppa lite på alla måsten och krav nu när de får chansen. Du tycker helt enkelt att de ska försöka vara lite mer som Homer Simpson.

  149kr
 • Grattis, det är du som har huvudrollen!

  Beskrivning av talet:

  Med det här talet hälsar du eleverna välkomna till vårterminen. Du framhäver att skolan är en plats för elever att växa och utvecklas, men också en plats där deras erfarenheter sedan tidigare är viktiga. Utan att komma med vare sig förmaningar eller pekpinnar konstaterar du att varje elev har huvudrollen i sin egen skolgång. Varje elev erbjuds en möjlighet att spela ut, det vill säga lära sig så mycket som möjligt, och samtidigt själv bidra med kunskap.

  139kr
 • Det är dags!

  Beskrivning av talet:

  Det här talet passar dig som ska hålla ett välkomsttal vid en årligt återkommande fest. Talet har ett vardagligt och varmt tilltal, och deltagarna vid festligheten är goda vänner.

  99kr
You've just added this product to the cart: