Dags att springa av sig!

Dags att springa av sig!

Det här ganska korta och enkla talet passar att hållas av en lärare/rektor vid en vårterminsavslutning på lågstadiet.
 Detta tal innehåller 330 ord och tar 2 minuter och 17 sekunder att framföra.

Det här ganska korta och enkla talet passar att hållas av en lärare/rektor vid en vårterminsavslutning på lågstadiet. Temat är att omväxling förnöjer. På sommaren är det skönt att vara utomhus och leka och på vintern, då det är mörkt och kallt, passar det bra att vara inomhus och lära sig saker. Talet avslutas med att talaren önskar eleverna ett härligt sommarlov och uppmanar dem att nu verkligen ta tillfället i akt att springa av sig, cykla, simma, leka och vara utomhus.

Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Lågstadiet.

134kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess olika delar:

Finns det någon här inne som inte vet vad det är för dag idag? (En kort retorisk paus.) Nej, jag trodde väl inte det!

[...]

Det är inte alltid så kul med den långa vintern, men jag tror faktiskt att det finns en mening med den också.

[...]

Det vore ganska tråkigt om man hela tiden gjorde samma saker och livet alltid var likadant.

[...]

Men nu har det blivit dags för sommarlov.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Dags att springa av sig!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Gävle, 2017

Information om talskrivaren

 • Grodorna är många, prinsarna få

  Det här talet är skrivet för att hållas av en väninna eller syster till bruden. Temat är svårigheten för kvinnor att hitta bra män, eller för att uttrycka det annorlunda: svårigheten med att så få grodor visar sig vara prinsar då man kysser dem. Talaren går igenom en del typiska erfarenheter av män och kärlek som många flickor och kvinnor gör, från och med dagis och framåt … Tonen är lätt galghumoristisk och därför passar talet bäst för en lite äldre brud eller en brud som redan har några förhållanden och/eller äktenskap bakom sig. I slutet av talet konstateras att bruden den här gången i alla fall tycks ha funnit prinsen. Allra sist utlyses en skål för brudparet.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Brudens väninna talar.

  169kr
 • De bästa åren

  Det här lagom högtidliga och tänkvärda talet är perfekt för en studentavslutning i skolan, en studentskiva, en champagnefrukost eller något annat sammanhang då en student talar till andra studenter. Talaren påminner åhörarna om allt det roliga som hänt under de tre gångna åren och om hur mycket de alla har utvecklats. Därför är studentdagen trots festligheterna också en ledsam dag då det är dags att ta avsked av det som varit. Ändå finns det skäl att vara glad och hoppas. Tre år av kämpande är över och äntligen finns tid att fira och vila ut. Påföljande dag väntar framtiden med nya spännande händelser och erfarenheter.

  Talet återfinns även under kategorin Examen & Student – Student talar till student.

  139kr
 • Halva vägen tillsammans

  Talet är tänkt att hållas av en barndomsvän till födelsedagsbarnet på dennes 50-årsfest i närvaro av släkt och vänner. De båda vännerna har en lång och nära vänskap bakom sig och talet är därför en hyllning till, och en betraktelse av, den livslånga vänskapen. Tonen i talet är allvarlig men varm och i avslutningen utbringas en skål.

  179kr
 • Ett ljus i mörkret

  Temat i det här julavslutningstalet, tänkt att hållas av en rektor/lärare inför grundskoleelever, är ljus. Inte bara ljus som någonting man tänder i fönstren då det är mörkt ute, utan också som någonting vi människor kan ge varandra i form av omtanke och samvaro. Talet handlar om julens budskap, men utan att bli religiöst färgat. Det passar därför att hållas även på en skola där många av barnen inte har någon koppling till den kristna traditionen.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & rektor & lärare – Högstadiet.

  149kr
You've just added this product to the cart: