“Mina drömmars skola är mycket lik vår skola.”, “Softa, chilla, njut.” samt i “I en skola för alla är just du värdefull.”

“Mina drömmars skola är mycket lik vår skola.”, “Softa, chilla, njut.” samt i “I en skola för alla är just du värdefull.”

Mina drömmars skola är mycket lik vår skola.
 Detta tal innehåller 1361 ord och tar 9 minuter och 27 sekunder att framföra.

Tal 1: Mina drömmars skola är mycket lik vår skola. Taltid: 3 min. 51 sek.

Talet fokuserar de möjligheter som skolan rymmer. Du beskriver hur du en eftermiddag kom att fundera över dina drömmars skola och talar alltså om sådant som inte är självupplevt). Du insåg att en hel del beståndsdelar av denna är likadana som i den skola som ni tillsammans har skapat under den gångna terminen. Du inser också att en sak är en given ingrediens även i drömmarnas skola, nämligen loven. Ni står inför ett härligt lov. Det är med värme och stolthet som du tackar för den gångna terminen och önskar eleverna en skön ledighet.

Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Jullovet/Höstterminens slut. Det finns även i en version som passar för skolavslutning inför sommaren, då under namnet ”Mina drömmars skola” i samma kategori.

288kr

Utdrag ur talets början, mitt och slut:

Det är med stor värme och glädje som jag står här i dag. Skolavslutning är någonting speciellt. Med förväntan och tillförsikt blickar vi rakt in i mer än två veckors ledighet.

[...]

Tillsammans skapar vi livslång kunskap.

[...]

Nu har det blivit dags att ta ledigt. Vi har fullgjort våra åtaganden. Med gott samvete och med breda leenden hälsar vi jullovet välkommet. Och jag vill att du ska veta att du gör skillnad och att skolan är din att återvända till. En skola utan elever är tom och ödslig. En skola med er är en bra skola, en skola på ständig framfart. Låt mig erkänna: mina drömmars skola är mycket lik den skola som vi har.

[...]

*****

Tal 2: "Softa, chilla, njut." Taltid: 2 min. 53 sek.

Talets rubrik syftar på ungdomarnas eget sätt att uttrycka ”att njuta av” och ”ta vara på” julledigheten, vilket du som rektor önskar att de gör. Ni har just tillryggalagt en hösttermin; hårt arbete har varvats med glädje och nu ska det bli skönt att ta ledigt. Du håller ett nyanserat och avspänt, men seriöst tal, där du betonar vikten av att alla har det bra på skolan. Du önskar dina elever en god jul och ett gott nytt år.

Talet återfinns även under kategorin "Skola & Rektor & Lärare - Jullovet/Höstterminens slut". $Utdrag:

[...]

Det är vinter. Vi har i och med denna dag tillryggalagt ytterligare en termin.

[...]

Samtliga här inne har gjort en bra termin. Ni har anledning att vara stolta. Ni har anledning att gå hem och vila. Som er rektor säger jag er detta: softa, chilla, njut.

[...]

Vårt land må ligga höljt i mörker och kyla men vad gör det när våra hjärtan står öppna?

Julen ska vara glädjens tid. En tid då vi umgås och har det bra. Detta önskar jag er.

[...]

*****

Tal 3 (kostnadsfritt): "I en skola för alla är just du värdefull." Taltid: 2 min. 34 sek.

I det här talet fokuseras alla människors lika värde. Det är ett tal som passar den mångkulturella skolan, men också den skola som värdesätter ett ständigt arbete med värdegrunden. Talet framhäver att elever och personal kommer från olika bakgrunder och har olika mål med livet, men att alla är samlade under ett och samma tak i skolan.

Tillsammans har ni arbetat framgångsrikt under höstterminen och är nu väl värda er julledighet. Er skola är en skola som värnar om elevernas integritet och allas lika värde såväl som den enskilde individens unikhet.

Talet återfinns även under kategorin "Skola & Rektor & Lärare - Jullovet/Höstterminens slut". $Utdrag:

[...]

Vår skola är en skola för alla. Tillsammans ser vi till att varje dag blir en bra dag. Vi lyssnar på varandra, visar hänsyn och respekt. Vi värdesätter varandras initiativ och engagemang. Vi arbetar tillsammans för att förebygga kränkningar och mobbning. Jag är stolt över att vara rektor över den här skolan. Vi gör alla ett bra jobb.

[...]

Det öppna hjärtat är viktigt. Ett öppet hjärta vågar räcka fram en hjälpande hand till den som behöver det.

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal ““Mina drömmars skola är mycket lik vår skola.”, “Softa, chilla, njut.” samt i “I en skola för alla är just du värdefull.””

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

  • Talskrivarens namn: Josefin Schygge
  • Talskrivare: Josefin Schygge
  • Adress:
  • 3.53 3.53 betyg av 36 recensioner
You've just added this product to the cart: