“Mina drömmars skola är mycket lik vår skola.”, “Softa, chilla, njut.” samt i “I en skola för alla är just du värdefull.”

“Mina drömmars skola är mycket lik vår skola.”, “Softa, chilla, njut.” samt i “I en skola för alla är just du värdefull.”

Mina drömmars skola är mycket lik vår skola.
 Detta tal innehåller 1361 ord och tar 9 minuter och 27 sekunder att framföra.

Tal 1: Mina drömmars skola är mycket lik vår skola. Taltid: 3 min. 51 sek.

Talet fokuserar de möjligheter som skolan rymmer. Du beskriver hur du en eftermiddag kom att fundera över dina drömmars skola och talar alltså om sådant som inte är självupplevt). Du insåg att en hel del beståndsdelar av denna är likadana som i den skola som ni tillsammans har skapat under den gångna terminen. Du inser också att en sak är en given ingrediens även i drömmarnas skola, nämligen loven. Ni står inför ett härligt lov. Det är med värme och stolthet som du tackar för den gångna terminen och önskar eleverna en skön ledighet.

Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Jullovet/Höstterminens slut. Det finns även i en version som passar för skolavslutning inför sommaren, då under namnet ”Mina drömmars skola” i samma kategori.

288kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur talets början, mitt och slut:

Det är med stor värme och glädje som jag står här i dag. Skolavslutning är någonting speciellt. Med förväntan och tillförsikt blickar vi rakt in i mer än två veckors ledighet.

[...]

Tillsammans skapar vi livslång kunskap.

[...]

Nu har det blivit dags att ta ledigt. Vi har fullgjort våra åtaganden. Med gott samvete och med breda leenden hälsar vi jullovet välkommet. Och jag vill att du ska veta att du gör skillnad och att skolan är din att återvända till. En skola utan elever är tom och ödslig. En skola med er är en bra skola, en skola på ständig framfart. Låt mig erkänna: mina drömmars skola är mycket lik den skola som vi har.

[...]

*****

Tal 2: "Softa, chilla, njut." Taltid: 2 min. 53 sek.

Talets rubrik syftar på ungdomarnas eget sätt att uttrycka ”att njuta av” och ”ta vara på” julledigheten, vilket du som rektor önskar att de gör. Ni har just tillryggalagt en hösttermin; hårt arbete har varvats med glädje och nu ska det bli skönt att ta ledigt. Du håller ett nyanserat och avspänt, men seriöst tal, där du betonar vikten av att alla har det bra på skolan. Du önskar dina elever en god jul och ett gott nytt år.

Talet återfinns även under kategorin "Skola & Rektor & Lärare - Jullovet/Höstterminens slut". $Utdrag:

[...]

Det är vinter. Vi har i och med denna dag tillryggalagt ytterligare en termin.

[...]

Samtliga här inne har gjort en bra termin. Ni har anledning att vara stolta. Ni har anledning att gå hem och vila. Som er rektor säger jag er detta: softa, chilla, njut.

[...]

Vårt land må ligga höljt i mörker och kyla men vad gör det när våra hjärtan står öppna?

Julen ska vara glädjens tid. En tid då vi umgås och har det bra. Detta önskar jag er.

[...]

*****

Tal 3 (kostnadsfritt): "I en skola för alla är just du värdefull." Taltid: 2 min. 34 sek.

I det här talet fokuseras alla människors lika värde. Det är ett tal som passar den mångkulturella skolan, men också den skola som värdesätter ett ständigt arbete med värdegrunden. Talet framhäver att elever och personal kommer från olika bakgrunder och har olika mål med livet, men att alla är samlade under ett och samma tak i skolan.

Tillsammans har ni arbetat framgångsrikt under höstterminen och är nu väl värda er julledighet. Er skola är en skola som värnar om elevernas integritet och allas lika värde såväl som den enskilde individens unikhet.

Talet återfinns även under kategorin "Skola & Rektor & Lärare - Jullovet/Höstterminens slut". $Utdrag:

[...]

Vår skola är en skola för alla. Tillsammans ser vi till att varje dag blir en bra dag. Vi lyssnar på varandra, visar hänsyn och respekt. Vi värdesätter varandras initiativ och engagemang. Vi arbetar tillsammans för att förebygga kränkningar och mobbning. Jag är stolt över att vara rektor över den här skolan. Vi gör alla ett bra jobb.

[...]

Det öppna hjärtat är viktigt. Ett öppet hjärta vågar räcka fram en hjälpande hand till den som behöver det.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal ““Mina drömmars skola är mycket lik vår skola.”, “Softa, chilla, njut.” samt i “I en skola för alla är just du värdefull.””

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Härliga vår!

  Beskrivning av talet:

  ”Härliga vår!” är ett utrop som väl beskriver talets andemening. Talaren välkomnar våren, den efterlängtade, med glädje. Schablonbilder av våren fräschas upp och våren kläs i tillförsiktens, förväntans, löftenas och livfullhetens färger. För att ytterligare förstärka hyllningen till våren använder talaren en liknelse om vänskap. På samma sätt som vänskap berikar våra liv kommer våren med den nytändning i tillvaron som kan behövas efter en lång vinter. Det här är ett tal som sprudlar av energi, liksom som våren själv gör!

  149kr
 • Att möta en släkting är att möta en vän

  Din släkt ska samlas och du vill gärna säga några ord till släktens ära – då är detta talet för dig!

  I det här talet framhålls släktingars förmåga att hålla dörrarna öppna för varandra. När man möter en släkting är man sällan blyg därför att man vet att människan framför en inte är någon främling. Släktingar är sammankopplade genom blodsband, vilket gör att man – oavsett var i världen man befinner sig – känner samhörighet. Man måste inte ses varje dag eller ens ofta; som släktingar vet man var man har varandra. För släkten står dörren alltid öppen.

  Talet avslutas med ett fyrfaldigt leve för släkten.

  149kr
 • Känn stolthet över läsåret som gått och njut av sommaren!

  Som rektor vill du betona att skolan är så mycket mer än betyg. Du ber eleverna att ta sig tiden att i tanken gå igenom året som har varit, utvärdera vad som varit bra och vad som varit mindre bra och därefter göra ett avslut. Du vill att de ska bära med sig sina erfarenheter från det gånga skolåret till nästa. Du uppmanar eleverna att vara stolta över sig själva och tillkännager att du är stolt över dem och över att vara rektor på just den här skolan.

  149kr
 • Goda råd från den ogifte

  Beskrivning av talet:

  Det här talet passar dig som vill hålla ett lättsamt och humoristiskt tal, där du driver med dig själv och skojar med brudparet. Trots att du inte själv är gift ger du goda råd när din barndomsvän nu har gett sig in på den äktenskapliga banan. Talet avslutas med en skål för brudparet.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – En nära vän talar.

  149kr
You've just added this product to the cart: