Om jag hade kunnat ge er alla varsin julklapp

Om jag hade kunnat ge er alla varsin julklapp

Det här talet hålls lämpligen av en lärare/rektor till grundskoleelever på julavslutningen.
 Detta tal innehåller 540 ord och tar 3 minuter och 45 sekunder att framföra.

Det här talet hålls lämpligen av en lärare/rektor till grundskoleelever på julavslutningen. Talaren erinrar sig sin barndoms jular och särskilt då den förväntan som var förknippad med julklapparna under granen. Julklapparna är för många en viktig del av julen, men talaren vet också att det inte är så för alla; att fira jul är något man kan göra på många olika sätt och en del firar inte ens jul. Dock skulle talaren vilja ge var och en av de som lyssnar en julklapp, men då av ett helt annat slag än dem som brukar ligga under en gran, nämligen en känsla av att duga precis som man är. Den känslan förtjänar alla människor att få ha, inför julen, men även annars.

Talet återfinns även under kategorin Skola & rektor & lärare – Lågstadiet.

149kr

Utdrag:

[...]

Jag kan ju inte veta hur det är för var och en av er, men för mig, då jag var i er ålder, så var just julklapparna någonting som jag verkligen såg fram emot.

[...]

De vuxna har fullt upp med att köpa julklappar, barnen med att önska sig dem. Men det finns också människor som varken får eller ger några julklappar och de är inte så få. Ja, då man ser sig omkring är det kanske lätt att tro att alla har det som jag hade det då jag var liten, att de har en gran och julklappar hemma, men så är det inte.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Om jag hade kunnat ge er alla varsin julklapp”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Växjö, 2015

Information om talskrivaren

 • Ett kort och kärnfullt tal om kärleken

  Det här talet lämpar sig för dig som vill hålla ett högtidligt och känslosamt tal utan att bli långdragen. De nygifta påminns om vad äktenskapet såväl som bröllopet egentligen handlar om, nämligen kärleken. I slutet av talet utbringas en skål för makarna och deras kärlek.

  119kr
 • Ett humoristiskt tal till bruden av en överbeskyddande far

  Det här talet tar på ett humoristiskt sätt upp hur det är att vara en överbeskyddande far till en dotter som redan i tonåren började ge sig ut på egna äventyr med killar och kompisar. Far och dotter har en bra relation och fadern har också kommit att bli mycket förtjust i sin svärson. I talet berättar han först med glimten i ögat hur mycket omtanke och oro han genom åren har känt för dottern, även sedan hon blev vuxen, men går sedan över till att konstatera att dottern inte kunde ha valt en brudgum bättre lämpad att stilla en fars oro. Svärsonen får på så vis på ett lättsamt sätt motta sin svärfars erkännande. Talet avslutas med att en skål utbringas för brudparet.

  149kr
 • Kärleken – mer än romantik

  Det här talet lämpar sig som välkomsttal från värden/värdinnan på en intimare fest eller middag på Alla hjärtans dag. Det genomgående temat i talet är att kärlek är något mycket mer än bara tvåsam, romantisk kärlek, nämligen en viktig ingrediens i många olika sorters relationer. Talaren uppmanar festdeltagarna/middagsgästerna att passa på att ha riktigt trevligt i varandras sällskap och dessutom visa varandra lite extra uppskattning dagen till ära. Avslutningsvis utbringas en skål för de församlade och deras samvaro och – naturligtvis! – för kärleken.

  129kr
 • Ett humoristiskt påskmiddagstal

  Detta är ett humoristiskt tal om påskens undanskymda plats i den svenska festkalendern. Varandes den enligt almanackan största eller näst största högtiden kommer den i verkliga livet ofta till korta då den inte äger samma världsliga lockelser som konkurrenterna jul och midsommar. Talet är skrivet för att hållas under en påskmiddag av värden/värdinnan eller en gäst.

  Detta tal återfinns även under kategorin “Övrigt – Påskmiddagstal”. Utdrag:

  […]

  Det är ju så, att påsken trots sin status som kristenhetens viktigaste högtid i vårt land har kommit att bli ganska styvmoderligt behandlad. Beror det på vår forna hedendom kanske? En högtid förlagd till samma tidpunkt som det tidigare firade midvinterblotet och som dessutom lät alla fortsätta att kalasa på grisen Särimners olyckliga ättlingar måste ju rimligen smälla högre än en högtid som präglas av den säregna kombinationen av nykläckta kycklingar och en döende man på ett kors. Julklapparnas och påskäggens intåg rubbade knappast balansen till påskens fördel, för ärligt talat, vad vill barnen helst ha: Presenter eller godis?

  […]

  Hur ligger det då till med midsommar? Liksom julen är den perfekt avpassad för oss årstidsfixerade nordbor.

  […]

  149kr
You've just added this product to the cart: