Mina drömmars skola är mycket lik vår skola

Mina drömmars skola är mycket lik vår skola

Beskrivning av talet:Det här är talet för dig som ska hålla ett avslutningstal på högstadiet eller gymnasiet.
 Detta tal innehåller 556 ord och tar 3 minuter och 51 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

Det här är talet för dig som ska hålla ett avslutningstal på högstadiet eller gymnasiet. Talet fokuserar de möjligheter som skolan rymmer. Du beskriver hur du en eftermiddag kom att fundera över dina drömmars skola och talar alltså om sådant som inte är självupplevt). Du insåg att en hel del beståndsdelar av denna är likadana som i den skola som ni tillsammans har skapat under den gångna terminen. Du inser också att en sak är en given ingrediens även i drömmarnas skola, nämligen loven. Ni står inför ett härligt lov. Det är med värme och stolthet som du tackar för den gångna terminen och önskar eleverna en skön ledighet.

Talet finns även i en version som passar för skolavslutning inför sommaren, då under namnet ”Mina drömmars skola” i kategorin Skola & Rektor & Lärare – Skolavslutning vårtermin.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur talets början, mitt och slut:

Det är med stor värme och glädje som jag står här i dag. Skolavslutning är någonting speciellt. Med förväntan och tillförsikt blickar vi rakt in i mer än två veckors ledighet.

[...]

Tillsammans skapar vi livslång kunskap.

[...]

Nu har det blivit dags att ta ledigt. Vi har fullgjort våra åtaganden. Med gott samvete och med breda leenden hälsar vi jullovet välkommet. Och jag vill att du ska veta att du gör skillnad och att skolan är din att återvända till. En skola utan elever är tom och ödslig. En skola med er är en bra skola, en skola på ständig framfart. Låt mig erkänna: mina drömmars skola är mycket lik den skola som vi har.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Mina drömmars skola är mycket lik vår skola”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Välkommen till världen, mitt lilla barnbarn

  Det här talet passar dig som vill hålla ett tal till ditt barnbarn på hans/hennes dopdag. Talet är fyllt av glädje och kärlek, uppbyggt kring frasen ”Välkommen till …”.

  124kr
 • Jakten på det perfekta middagstalsämnet

  Talaren beskriver med humor och självdistans hur han/hon har känt viss uppgivenhet inför uppgiften att skriva ett tal. Temat är jakten på det perfekta talarämnet och så småningom avslöjas detta ämne!

  139kr
 • Du är vår stålman/stålkvinna

  Talet hålls för en person som nyligen har tagit examen. Personen i fråga har inte haft någon enkel skolgång, men har bestämt sig för att härda ut. Du vill därför hylla den här personens examen och extra framhålla hans/hennes bragd. Genom att inte ge upp har NN gett sig själv utbildningens gåva – en gåva han/hon kommer att ha nytta och glädje av för resten av sitt liv.

  109kr
 • Livet med dig

  Detta är en vacker text om att leva och vara människa, och om att älska någon. Den inleds med allmängiltiga och poetiska beskrivningar av livet och mynnar sedan ut i kärlekens betydelse för ett rikare liv. Du nämner din älskades oerhörda betydelse för dig och ditt liv.

  Du som e-postar den här texten har levt tillsammans med din älskade en längre tid, ni har mognat samman och lever i en slags symbios. Du vill nu, på er bröllopsdag, tacka henne för allt hon gjort för dig, för att hon finns i ditt liv varje dag och för att hon förstår dig som ingen annan.

  Texten återfinns även under kategorin Bröllopsdagar – Make talar.

  115kr
You've just added this product to the cart: