Livslång kunskap är er belöning

Livslång kunskap är er belöning

Som rektor vill du framhålla det arbete som eleverna lagt ner under terminen och detta gör du genom att konstatera hur lätt det hade varit att ge upp.
 Detta tal innehåller 449 ord och tar 3 minuter och 5 sekunder att framföra.

Som rektor vill du framhålla det arbete som eleverna lagt ner under terminen och detta gör du genom att konstatera hur lätt det hade varit att ge upp. Ingen av de elever som sitter framför dig denna julavslutning har emellertid gett upp. Även om det kan vara tungt ibland så kämpar de på. Belöningen ligger i kunskap och förmågor som de bär med sig livet ut. Du uppmanar eleverna att känna stolthet över den gångna terminens arbete och att njuta av ledigheten.

Talet lämpar sig bäst för elever vid högstadium eller gymnasium.

Ett liknande tal, anpassat för avslutningen inför sommaren, återfinns under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Skolavslutning vårtermin. Namnet är En eloge till er elever och en önskan om ett härligt sommarlov.

139kr

Utdrag ur talets mitt:

[...]

Kanske har det varit en lång termin. Kanske har den tvärtom gått fort. Hur som helst är det äntligen dags för jullov. Ett jullov som erbjuder välbehövlig vila. Vi har fullgjort våra uppgifter. Vi är färdiga här för nu. Det är dags att stänga skåpen, låsa klassrummen och samla ihop våra saker. Det är dags att ta ledigt. Innan vi gör det bör vi också samla ihop våra erfarenheter. Under en termin lär vi oss mycket. Vi går härifrån fulla av kunskap.

Nästa termin väntar nya utmaningar, nya möjligheter.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Livslång kunskap är er belöning”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Livet på en nyckelpigas vis

  Du som håller det här talet vill hålla ett lättsamt, vackert och traditionsenligt tal till brudparet. Du gör detta genom att berätta en anekdot om hur nyckelpigor söker sin själsfrände, och när de hittat denna når deras liv fulländning. Från denna anekdot drar du en parallell till de nygifta om hur deras liv blomstrar tack vare att de har varandra.

  Talet återfinns, i en något modifierad version, även under kategorn Bröllop, till brudparet – Ej närstående.

  139kr
 • Att välkomna våren med allomfattande glädje!

  Talet inleder med några rader om valborgsmässoafton och vikten av traditioner, för att sedan gå vidare till att handla om våren i stort. Det här är ett tal om vårens alla härligheter, men för att skilja ut sig från andra vårserenader inkluderas här även mat och umgänge. Det är inte bara naturlivet omkring oss som förnyas när våren gör sitt intåg, utan även de läckerheter som naturen serverar på matbordet är nya och fräscha. Talet visar hur hela människan mår bra på våren, hur vi gläds och får förnyad energi. Detta är ett valborgsmässoaftonstal med alla traditionella inslag, toppat med en matsked fräscha impulser.

  149kr
 • Det finns tydliga likheter mellan ett äktenskap och Öland

  Beskrivning av talet:

  Det här talet passar vid ett bröllop som hålls på Öland. Varken talare eller brudpar behöver vara ölänningar, men det krävs ett visst intresse för det öländska landskapet eftersom talaren använder det som symbol för äktenskapet och kärleken. Talet avslutas med en skål för brudparet.

  149kr
 • Softa, chilla, njut

  Talets rubrik syftar på ungdomarnas eget sätt att uttrycka ”att njuta av” och ”ta vara på” julledigheten, vilket du som rektor önskar att de gör. Ni har just tillryggalagt en hösttermin; hårt arbete har varvats med glädje och nu ska det bli skönt att ta ledigt. Du håller ett nyanserat och avspänt, men seriöst tal, där du betonar vikten av att alla har det bra på skolan. Du önskar dina elever en god jul och ett gott nytt år.

  149kr
You've just added this product to the cart: