Livslång kunskap är er belöning

Livslång kunskap är er belöning

Som rektor vill du framhålla det arbete som eleverna lagt ner under terminen och detta gör du genom att konstatera hur lätt det hade varit att ge upp.
 Detta tal innehåller 449 ord och tar 3 minuter och 5 sekunder att framföra.

Som rektor vill du framhålla det arbete som eleverna lagt ner under terminen och detta gör du genom att konstatera hur lätt det hade varit att ge upp. Ingen av de elever som sitter framför dig denna julavslutning har emellertid gett upp. Även om det kan vara tungt ibland så kämpar de på. Belöningen ligger i kunskap och förmågor som de bär med sig livet ut. Du uppmanar eleverna att känna stolthet över den gångna terminens arbete och att njuta av ledigheten.

Talet lämpar sig bäst för elever vid högstadium eller gymnasium.

Ett liknande tal, anpassat för avslutningen inför sommaren, återfinns under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Skolavslutning vårtermin. Namnet är En eloge till er elever och en önskan om ett härligt sommarlov.

139kr

Utdrag ur talets mitt:

[...]

Kanske har det varit en lång termin. Kanske har den tvärtom gått fort. Hur som helst är det äntligen dags för jullov. Ett jullov som erbjuder välbehövlig vila. Vi har fullgjort våra uppgifter. Vi är färdiga här för nu. Det är dags att stänga skåpen, låsa klassrummen och samla ihop våra saker. Det är dags att ta ledigt. Innan vi gör det bör vi också samla ihop våra erfarenheter. Under en termin lär vi oss mycket. Vi går härifrån fulla av kunskap.

Nästa termin väntar nya utmaningar, nya möjligheter.

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Livslång kunskap är er belöning”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

  • Talskrivarens namn: Josefin Schygge
  • Talskrivare: Josefin Schygge
  • Adress:
  • 3.53 3.53 betyg av 36 recensioner
You've just added this product to the cart: