Livslång kunskap är er belöning

Livslång kunskap är er belöning

Som rektor vill du framhålla det arbete som eleverna lagt ner under terminen och detta gör du genom att konstatera hur lätt det hade varit att ge upp.
 Detta tal innehåller 449 ord och tar 3 minuter och 5 sekunder att framföra.

Som rektor vill du framhålla det arbete som eleverna lagt ner under terminen och detta gör du genom att konstatera hur lätt det hade varit att ge upp. Ingen av de elever som sitter framför dig denna julavslutning har emellertid gett upp. Även om det kan vara tungt ibland så kämpar de på. Belöningen ligger i kunskap och förmågor som de bär med sig livet ut. Du uppmanar eleverna att känna stolthet över den gångna terminens arbete och att njuta av ledigheten.

Talet lämpar sig bäst för elever vid högstadium eller gymnasium.

Ett liknande tal, anpassat för avslutningen inför sommaren, återfinns under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Skolavslutning vårtermin. Namnet är En eloge till er elever och en önskan om ett härligt sommarlov.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur talets mitt:

[...]

Kanske har det varit en lång termin. Kanske har den tvärtom gått fort. Hur som helst är det äntligen dags för jullov. Ett jullov som erbjuder välbehövlig vila. Vi har fullgjort våra uppgifter. Vi är färdiga här för nu. Det är dags att stänga skåpen, låsa klassrummen och samla ihop våra saker. Det är dags att ta ledigt. Innan vi gör det bör vi också samla ihop våra erfarenheter. Under en termin lär vi oss mycket. Vi går härifrån fulla av kunskap.

Nästa termin väntar nya utmaningar, nya möjligheter.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Livslång kunskap är er belöning”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Mamma, idag gifter du dig!

  Beskrivning av talet:

  Det här talet passar dig som känner att du vill ta tillfället i akt på din mammas bröllopsdag och berätta för henne hur glad du är för hennes skull, att du älskar henne och önskar henne det allra bästa som livet har att erbjuda. Det är ett känslofyllt och uppriktigt tal. Du talar om kärlekens förlösande kraft. Du talar om din närhet till din mamma och hur hon alltid har funnits där för dig. Hon är din närmaste och det är med stolthet du ser henne gifta sig. Du talar om hur stark en mogen kvinnas kärlek är. Detta är de starka känslornas tal, precis som det ska vara på ett bröllop!

  134kr
 • Födelsedagslistan

  Beskrivning av talet:

  Du har en vän eller släkting som har kommit till den punkt i livet där han/hon inte längre tycker att det är intressant att räkna sina födelsedagar. Jubilaren betyder mycket för dig, ni har en god relation med många fina minnen tillsammans. Du skulle vilja ge NN något alldeles särskilt för att visa honom/henne din uppskattning. NN har dock redan alla saker som han/hon behöver. Därför vill du i stället ge honom/henne en upplevelse. I talet uppmanar du NN att göra en lista på saker som han/hon skulle vilja göra. Du tillkännager sedan att du kommer att stå för omkostnaderna för en av dessa upplevelser, så att ni kan göra denna tillsammans. På detta sätt ger du NN någonting minnesvärt på hans/hennes födelsedag.

  159kr
 • Varmt välkomna så här i hösttider!

  Beskrivning av talet:

  Som värd/värdinna håller du ett avslappnat och personligt välkomsttal där du avslutningsvis höjer ditt glas i den första skålen. Talet passar på en större eller mindre bjudning. Du talar om hur hösten har oss Svedalabor i sitt grepp och hur detta ger kvällen extra glans eftersom vi så väl behöver en kväll i trevligt umgänge. Vad passar bättre när mörkret faller än att umgås och ha trevligt?

  99kr
 • En ny tappning av uttrycket “Att fånga ögonblicket”

  Beskrivning av talet:

  Uttrycket ”Att fånga ögonblicket” får nytt liv i det här talet. I talets inledande skede utger du dig för att ha hört en berättelse om en kvinna som gick under smeknamnet rosa Ruth. Du berättar om hennes egenskaper och hur hon som ingen annan lyckades se det ljusa i tillvaron och därmed leva fullt ut i varje ögonblick. Med denna anekdot vill du framhålla, att även om vi inte alltid lever som rosa Ruth, kan vi göra det just ikväll. Det har bjudits till fest, luften är full av möjligheter och det är upp till var och en att ta vara på kvällen.

  139kr
You've just added this product to the cart: