Livslång kunskap är er belöning

Livslång kunskap är er belöning

Som rektor vill du framhålla det arbete som eleverna lagt ner under terminen och detta gör du genom att konstatera hur lätt det hade varit att ge upp.
 Detta tal innehåller 449 ord och tar 3 minuter och 5 sekunder att framföra.

Som rektor vill du framhålla det arbete som eleverna lagt ner under terminen och detta gör du genom att konstatera hur lätt det hade varit att ge upp. Ingen av de elever som sitter framför dig denna julavslutning har emellertid gett upp. Även om det kan vara tungt ibland så kämpar de på. Belöningen ligger i kunskap och förmågor som de bär med sig livet ut. Du uppmanar eleverna att känna stolthet över den gångna terminens arbete och att njuta av ledigheten.

Talet lämpar sig bäst för elever vid högstadium eller gymnasium.

Ett liknande tal, anpassat för avslutningen inför sommaren, återfinns under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Skolavslutning vårtermin. Namnet är En eloge till er elever och en önskan om ett härligt sommarlov.

139kr

Utdrag ur talets mitt:

[...]

Kanske har det varit en lång termin. Kanske har den tvärtom gått fort. Hur som helst är det äntligen dags för jullov. Ett jullov som erbjuder välbehövlig vila. Vi har fullgjort våra uppgifter. Vi är färdiga här för nu. Det är dags att stänga skåpen, låsa klassrummen och samla ihop våra saker. Det är dags att ta ledigt. Innan vi gör det bör vi också samla ihop våra erfarenheter. Under en termin lär vi oss mycket. Vi går härifrån fulla av kunskap.

Nästa termin väntar nya utmaningar, nya möjligheter.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Livslång kunskap är er belöning”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Tribut till våren och dess kulinariska läckerheter

  Du som håller det här talet talar på en middag som äger rum när våren spirar eller är i antågande. Det här är nämligen ett tal om vårens alla härligheter, men för att skilja ut sig från andra vårserenader inkluderas här även mat och umgänge. Det är inte bara naturlivet omkring oss som förnyas när våren gör sitt intåg, utan också de läckerheter naturen serverar oss på matbordet är nya och fräscha. Talet visar hur hela människan mår bra på våren, hur vi gläds och får förnyad energi och gör här kopplingen till att äta en god middag.

  119kr
 • Till min far

  Din far har gått bort. Du saknar honom mycket. Du känner dig vilsen men du känner också tacksamhet över den tid som har varit och för den man som din far var. Ni kanske inte alltid var vänner, ni kanske inte alltid förstod varandra, men han fanns ändå där för dig. Han hjälpte dig rätt. I dag navigerar du, trots din faders bortgång, genom livet med hans hjälp och i vissheten om hans kärlek. Du säger farväl men också på återseende. Hans kärlek når dig även genom döden.

  139kr
 • Brudens mor övertar stolt uppdraget som förste talare

  Det här korta och kärleksfulla talet passar dig som vill hålla ett tal till din dotter där du verkligen får henne att förstå hur mycket hon betyder för dig, samtidigt som du välkomnar hennes nyblivne make in i familjen. Du säger också några korta men kärnfulla ord om äktenskapet till brudparet att bära med sig på vägen. Som en erfaren man vet du att äktenskapet kan innehålla såväl toppar som dalar och dessutom en hel del vardag, men att det då är särskilt viktigt att ta vara på kärleken. Till slut önskar du också de nygifta lycka till och utlyser en skål för dem.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Far/mor talar till brudparet.

  149kr
 • En önskan om ett härligt påsklov och en glad påsk

  Beskrivning av talet:

  Det här är talet för dig som vill belysa några av påskens traditioner samtidigt som du önskar dina elever glad påsk. Du håller ett kort och varmt tal där ägg har en viktig funktion.

  Detta tal återfinns också under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Högstadiet.

  139kr
You've just added this product to the cart: