I en skola för alla är just du värdefull

I en skola för alla är just du värdefull

I det här talet fokuseras alla människors lika värde.
 Detta tal innehåller 396 ord och tar 2 minuter och 34 sekunder att framföra.

I det här talet fokuseras alla människors lika värde. Det är ett tal som passar den mångkulturella skolan, men också den skola som värdesätter ett ständigt arbete med värdegrunden. Talet framhäver att elever och personal kommer från olika bakgrunder och har olika mål med livet, men att alla är samlade under ett och samma tak i skolan.

Tillsammans har ni arbetat framgångsrikt under höstterminen och är nu väl värda er julledighet. Er skola är en skola som värnar om elevernas integritet och allas lika värde såväl som den enskilde individens unikhet.

139kr

Utdrag ur talet:

[...]

Vår skola är en skola för alla. Tillsammans ser vi till att varje dag blir en bra dag. Vi lyssnar på varandra, visar hänsyn och respekt. Vi värdesätter varandras initiativ och engagemang. Vi arbetar tillsammans för att förebygga kränkningar och mobbning. Jag är stolt över att vara rektor över den här skolan. Vi gör alla ett bra jobb.

[...]

Det öppna hjärtat är viktigt. Ett öppet hjärta vågar räcka fram en hjälpande hand till den som behöver det.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “I en skola för alla är just du värdefull”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
traryd, 2016

Information om talskrivaren

 • Jag säger bara ..

  Beskrivning av talet:

  Talet hålls av en elev som går på högstadiet eller gymnasiet och som är aktiv inom elevrådet. Talet har en lättsam ton samtidigt som det framför kritik mot den bild som finns av dagens unga. Utan att sätta dig på några höga hästar lyfter du som talare fram de saker som ungdomar av i dag är bra på. Du talar kort om elevrådets funktion i skolan och avslutar med att tacka lärare och skolledning för det läsår som har gått.

  149kr
 • Sommarlovet – en enda lång schlagervarning!

  Talet har schlagertema. Schlagern är visserligen avgjord för i år, men under våren drabbade schlageryran er alla på ett eller annat sätt. Nu är det dags att gå på sommarlov och detta är precis som en schlager. Det är tidsbestämt, trallvänligt och innehåller förhoppningsvis en tonhöjning!

  På ett lättsamt sätt tackar du eleverna för deras insatser under det gångna läsåret och önskar dem ett härligt sommarlov.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Gymnasiet.

  139kr
 • Låt oss ta till vara den vår som är

  Beskrivning av talet:

  I det här vårtalet framhåller du samtliga fyra årstider även om fokus naturligtvis läggs på våren. Du menar att de fyra årstiderna är vår stolthet. Samtliga fyra är viktiga, men vi är ändå glada att det just nu är våren som vi träder in i. Du hälsar våren välkommen. Samtidigt nämner du klimatförändringar och det hot mot de fyra årstiderna som dessa utgör. Du vill få varje människa att reflektera över vad just han/hon kan göra för att förbättra vår miljö. Utan pekpinnar framhåller du hur värdefullt vårt klimat är. Du fokuserar på glädjen över att våren är här och uppmanar dina medmänniskor att njuta av dagen.

  149kr
 • Med mobilen som vandringsstav

  Beskrivning av talet:

  Du som håller det här talet står inför dina kursare på avslutningsdagen. Du använder Dantes helvetesskildring för att teckna studietidens våndor. Traderarens vandringsstav är för er mobilen och du tillkännager, med glimten i ögat, att den varit livsviktig för er under de här åren. Utöver slit och prövningar betonar du naturligtvis hur roligt ni har haft, hur mycket ni bär med er härifrån och de livslånga vänskapsband ni har knutit. Du känner stolthet över att ha tagit examen och uppmanar dina kamrater att göra det samma.

  Talets inledande del:

  Dagens vandringsstav är en mobil. Vi går ingenstans utan den, och ska vi gå på bio eller möte eller yoga, eller för den delen in på biblioteket, blir vi påminda om att stänga av den. Håller vi inte den i handen så har vi den i fickan eller väskan. Allt fler av oss har också snäckor i öronen så att vi kan prata och gå samtidigt. Vi klarar oss inte utan våra mobiler. Därför tar jag med mobilen även på denna vandring.

  Idag är det inte bara ett skolår som är över för oss, utan möjligen samtliga skolår. Vi har tagit examen. Under de senaste tre åren har vi vandrat, inte bara genom olika helvetesnivåer, utan också uppför skärseldens berg och nu står vi förhoppningsvis inför himlen. Det har visat sig att vi har varit odödliga. Det gratulerar jag till.

  En utbildning som denna släpper inte ut alla. Idag släpper den ut oss.

  […]

  149kr
You've just added this product to the cart: