Ett ljus i mörkret

Ett ljus i mörkret

Temat i det här julavslutningstalet, tänkt att hållas av en rektor/lärare inför grundskoleelever, är ljus.
 Detta tal innehåller 488 ord och tar 3 minuter och 23 sekunder att framföra.

Temat i det här julavslutningstalet, tänkt att hållas av en rektor/lärare inför grundskoleelever, är ljus. Inte bara ljus som någonting man tänder i fönstren då det är mörkt ute, utan också som någonting vi människor kan ge varandra i form av omtanke och samvaro. Talet handlar om julens budskap, men utan att bli religiöst färgat. Det passar därför att hållas även på en skola där många av barnen inte har någon koppling till den kristna traditionen.

Talet återfinns även under kategorin Skola & rektor & lärare – Högstadiet.

149kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur olika delar:

Ingen av oss har väl kunnat undgå att det under de senaste månaderna har hänt någonting utomhus; någonting som har förändrat vår omgivning så totalt att vi, då vi ser ut genom fönstren, ser en helt annan utsikt än vad vi gjorde då höstterminen började.

[...]

Visst är julens ljus ett annat än sommarens. Det är ett ljus som liksom kommer inifrån; inifrån husen och inifrån oss människor. Det är inte bara ett ljus från elektriska ljusstakar, stearinljus och brasor, utan också ett ljus som vi får ge varandra i form av lite extra omtanke.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Ett ljus i mörkret”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
växjö, 2016

Information om talskrivaren

 • Hundra krogragg kan inte uppväga närvaron av en fru

  Detta är ett humoristiskt och tänkvärt tal där fördelarna för en man med att vara gift framhålls. Livet som ungkarl har rykte om sig att innebära frihet, men vad är denna frihet värd jämfört med gemenskapen i ett äktenskap? Du som talar är lämpligen en manlig vän eller släkting till brudgummen. Som avslutning utlyser du en skål för brudgummen och hans nyblivna maka.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudgummen – Till brudgummen.

  149kr
 • Konfirmationen – en början, inte en slutpunkt

  Det här konfirmationstalet är tänkt att hållas av en förälder/annan äldre släkting eller vän till konfirmanden. Talaren lyfter fram att konfirmationen förr betraktades som en viktig ingångsport i vuxenlivet och menar att detta har relevans även idag. I och med konfirmationen tilltros den unga människan förmågan att själv ta ställning i existentiella frågor, något som är viktigt för varje vuxen individ. Budskapet är att konfirmationen inte är en slutpunkt utan en början på ett livslångt funderande runt existentiella frågor. Avslutningsvis gratulerar talaren konfirmanden till den frihet – och den plikt – som det innebär att gå ut i livet och själv bilda sig en uppfattning om det.

  Talet återfinns även under kategorin Konfirmation – Konfirmation flicka. Det kan hållas av såväl en troende som en icke-troende talare; det viktiga är att existentiella frågor och trosfrågor ses som viktiga.

  139kr
 • Arbetskamrat till bruden/brudgummen talar

  Det här talet hålls lämpligen av en arbetskamrat till bruden/brudgummen vid en bröllopsfest/bröllopsmiddag. Talaren känner bruden/brudgummen ganska väl, men framför allt i hennes/hans yrkesroll, vilket talaren tar fasta på: äktenskapet kräver liksom det gemensamma arbetet samarbetsförmåga, något som bruden/brudgummen har i stora mått. Avslutningsvis önskar talaren brudparet lycka till inför framtiden och utlyser en skål.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Tal med olika teman.

  124kr
 • Mitt lilla dopbarn blev en konfirmand!

  Detta är ett kärleksfullt tal från dig som är mamma/pappa till konfirmanden och inte främmande för kristen tro. I ditt tal berättar du om hur fort tiden har gått sedan ditt barn döptes och hur tacksam du är att du har fått uppleva denna tid. Dopet påminde dig om vilken gåva ett barn är. På samma vis påminner dig barnets konfirmation om din tacksamhet. I talets avslutning låter du din pojke veta att du älskar honom. Du lovar också att fortsätta vara hans mor/far även i framtiden, då han erövrar alltmer av egen mognad.

  Talet återfinns även under kategorin Konfirmation – Konfirmation flicka.

  149kr
You've just added this product to the cart: