En höst går så fort

En höst går så fort

Det här neutrala men varma talet passar att hållas av en lärare eller rektor till grundskoleelever.
 Detta tal innehåller 440 ord och tar 3 minuter och 3 sekunder att framföra.

Det här neutrala men varma talet passar att hållas av en lärare eller rektor till grundskoleelever. Talaren tar fasta på hösten som en händelserik och arbetsam tid och uppmanar alla att därför verkligen njuta av den stundande ledigheten. Fokus ligger på julen som ett tillfälle till vila och återhämtning snarare än på svenska jultraditioner, vilket gör att talet passar att hållas även på en skola där många av barnen har en annan etnisk/religiös bakgrund än den svenska. I slutet önskar läraren/rektorn alla en riktigt god jul och pekar också framåt mot våren som ska komma efter julen och ledigheten.

Talet återfinns även under kategorin Skola & rektor & lärare – Mellanstadiet.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur inledningen:

En höst går så fort. Knappt fyra månader av intensiv aktivitet försvinner på ett litet kick och man står där och undrar: Vart tog tiden vägen? Det är likadant varje år och ändå vänjer man sig aldrig – åtminstone gör inte jag det. Hösten är ju den tid då mörkret och kylan kommer, då naturen lägger sig till vila, men vi människor, åtminstone vi elever och personal här på skolan, fortsätter arbeta och har ofta svårt att finna utrymme för det lugn vi så väl behöver.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “En höst går så fort”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Haparanda, 2016

Information om talskrivaren

 • Konfirmationstiden – en tid att mogna

  Det här seriösa och tankeväckande konfirmationstalet riktar sig direkt till konfirmanden och hålls lämpligen av en äldre släkting eller vän på en konfirmationsfest. Det kan hållas för såväl en uttalat troende konfirmand som för en som förhåller sig mer avvaktande till det kristna budskapet. Talaren konstaterar att konfirmationsdagen är en stor dag då det händer mycket minnesvärt och nytt för den unga pojken/flickan. Både händelserna i kyrkan och festen efteråt lyfts fram som viktiga. Men, menar talaren, det är trots allt själva konfirmationstiden då den unga människan får tillfälle att göra nya erfarenheter och reflektera över de stora livsfrågorna som är konfirmationens verkliga innehåll och behållning. Budskapet är att denna tid betecknar en mognadsprocess som sedan förhoppningsvis får fortgå livet ut. I slutet av talet framför talaren sina hjärtliga gratulationer och utlyser en skål för konfirmanden.

  Talet återfinns även under kategorin Konfirmation, flicka.

  139kr
 • Allt har sin tid

  Detta är ett klassiskt skoltal som utgår från ett av våra mer kända ordspråk. Talaren börjar med att konstatera att arbete har sin tid och vila sin. Sedan går han/hon över till att tala speciellt till eleverna. I skolan står deras lärande i centrum men minst lika viktigt är det att samla på sig värdefulla erfarenheter och glada minnen att bära med sig in i den stundande ledigheten och in i framtiden. Lite annorlunda är det för skolpersonalen, som talaren vänder sig till därnäst. För skolpersonalen är skolan en plats för yrkesutövning, men inte vilken yrkesutövning som helst; skolan är en av de mest stimulerande arbetsplatser som man kan tänka sig. Desto viktigare är det med ett avbrott för funderande och vila då och då, vilket sommarlovet nu ger tillfälle till. Avslutningsvis uppmanar talaren alla att verkligen njuta av den tid som skall komma och önskar alla ett underbart sommarlov.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & rektor & lärare – Skolavslutning vårtermin.

  149kr
 • Åldern då alla födelsedagar fortfarande är viktiga

  Det här lättsamma och samtidigt tänkvärda konfirmationstalet hålls lämpligen av en äldre släkting eller vän till konfirmanden. Talaren minns med både glädje och saknad hur det var att vara ung; hur viktigt allting var, hur tydligt framåtskridandet från år till år märktes. I sitt tal vill hon/han därför påminna konfirmanden om att ta vara på den spännande och omvälvande tid som hon nu är mitt uppe i, och i vilken konfirmationen är en viktig händelse.

  Talet återfinns även under kategorin Konfirmation – Konfirmation pojke.

  139kr
 • Mannen i mitt liv och hans härliga familj

  Detta är ett humoristiskt, lättsamt och personligt tal hållet av en brud som älskar sin nyblivne make och hans familj. Inledningsvis konstaterar hon att det vanligtvis inte är just bruden som förväntas hålla tal på ett bröllop, men att hon nu ändå tänker säga några väl uttänkta ord. Därefter övergår hon till att tala till brudgummen. Hon påminner honom om den tid då de var nyförälskade och berättar hur mycket hans närvaro fortfarande lyser upp hennes vardag. Därför vill hon nu tacka honom och även ge honom sin kärleksförklaring. Sedan övergår hon till att tala till brudgummens familj. Från första stund har de fått henne att känna sig välkommen och uppskattad. Då hon ser dem förstår hon hur brudgummen har kunnat bli den underbara person han är. Också till dem riktar hon nu sitt tack. Avslutningsvis utlyser hon en skål, både för brudgummen och hans familj.

  149kr
You've just added this product to the cart: