Behåll känslan

I det här talet, tänkt att hållas av lärare/rektor till gymnasieelever, blandas allvar med en liten gnutta stillsam humor.
 Detta tal innehåller 511 ord och tar 3 minuter och 32 sekunder att framföra.

I det här talet, tänkt att hållas av lärare/rektor till gymnasieelever, blandas allvar med en liten gnutta stillsam humor. Talaren gör eleverna uppmärksamma på den brytningstid mellan barndom och vuxenliv som de befinner sig mitt i och uppmanar dem att under julen ta vara på den julstämning som hör barndomen till och som de förhoppningsvis fortfarande har inom räckhåll. Själv tänker talaren göra ett liknande försök, även om företaget är vanskligare för någon som har uppnått hans/hennes aktningsvärda ålder. I slutet av talet tillönskas eleverna en riktigt god jul och får också ett erkännande för terminens arbetsinsats.

Talet återfinns även under kategorin Skola & rektor & lärare – Gymnasiet.

149kr

Utdrag:

[...]

Ni befinner er i en ålder som på många vis är en brytningstid. Ni är inte längre barn, men heller inte riktigt vuxna – ännu.

[...]

Barndomen har någonting som många av oss delvis förlorar någon gång under tonåren. Jag tänker på känslan för stämningar; den som har med förväntan att göra, men även med förmågan att leva i nuet.

[...]

Min uppmaning till er och till mig själv inför julen är därför att försöka återvända till barndomens upplevelse av julen och jullovet. Ja, för mig som redan har hunnit bli nästan antik kan det säkert bli svårt, men det är definitivt värt ett försök.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Behåll känslan”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

  • Talskrivarens namn: Andrea Blenda Bruzelius
  • Talskrivare: Andrea Blenda Bruzelius
  • Adress:
  • 3.24 3.24 betyg av 58 recensioner
You've just added this product to the cart: