En önskan om ett härligt påsklov och en glad påsk

En önskan om ett härligt påsklov och en glad påsk

Beskrivning av talet:Det här är talet för dig som vill belysa några av påskens traditioner samtidigt som du önskar dina elever glad påsk.
 Detta tal innehåller 216 ord och tar 1 minuter och 30 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

Det här är talet för dig som vill belysa några av påskens traditioner samtidigt som du önskar dina elever glad påsk. Du håller ett kort och varmt tal där ägg har en viktig funktion.

Detta tal återfinns också under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Mellanstadiet.

139kr

Utdrag ur dess inledning:

Påsken har temat ägg. Vi dekorerar med dem, vi äter dem, vi målar dem, vi leker med dem, vi ger bort dem.

[...]

Vad däremot få av oss vet är varför vi har ägg just till påsk. Ägget har sedan urminnes tider varit symbolen för liv.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “En önskan om ett härligt påsklov och en glad påsk”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • “Nu får NN vila ut.”, “Broder, du är mig alltid nära.” samt “Till min far”

  Tal 1: Nu får NN vila ut. Taltid: 2 min. 27 sek.

  Med utgångspunkt i Astrid Lindgrens ”Fattig bonddräng” håller du ett tal om vad det innebär att vara människa. Du talar om livets tillgångar utan att hymla om livets svårigheter. En av livets svårigheter är att förlora en vän, make/maka, mamma/pappa, far- eller morförälder. Du finner tröst i att veta att NN:s liv har varit gott, om än stundom mödosamt. Oavsett om du tror på ett liv efter detta, på en gud eller har din övertygelse i någonting helt annat känns det trösterikt att veta att NN får vila.

  Detta är ett tal som passar alla. Har du förlorat någon närstående? Vill du hålla ett tal över en bekant som gjort stort intryck i ditt liv? Håll då detta tal med kärlek och respekt.

  Talet återfinns även under kategorierna Begravningstal – Övriga begravningstal samt Inspiration – Tal där Gud nämns.

  278kr
 • En sann stockholmare talar om kärleken

  Beskrivning av talet:

  Detta tal passar dig som vill hålla ett humoristiskt tal. Du är själv stockholmare, vilket du har gemensamt med den person som du vill rikta talet till. Talet kan riktas till antingen brudgum eller brud och hålls för en person som tidigare haft lite svårt att hitta den rätte/rätta.

  I talet jämför du NN med Stockholm. Du förkastar ryktet om att stockholmare skulle vara dryga och framhäver i stället att de är kvalitetsmedvetna. En stockholmare har allt, han/hon vet hur man väljer rätt ”vara” och NN har nu valt sin brudgum/brud utifrån en sann stockholmares kvalitetstänk. Du berömmer givetvis detta val och finner det gott. Du talar även om kärleken och ger några äktenskapliga råd, som även dessa kännetecknas av humor. Talet avslutas med en skål.

  149kr
 • Att leka är livet!

  Beskrivning av talet:

  Detta tal passar dig som vill hälsa det nyfödda barnet välkommet till livet genom att betona glädjen i att få leka och lekens betydelse för varje människa. Utifrån den kända ramsan ”Bulleri bulleri bock” talar du om livet i stort, ger barnet välmenande råd och betonar dess egenvärde. Du avslutar med att framhålla att du själv gärna leker med barnet och är dess vän.

  129kr
 • Din dag

  Beskrivning av talet:

  Det här är talet för dig som vill bedyra din kärlek till din kvinna på alla hjärtans dag. Kärleken beskrivs utifrån de fem sinnena. Genom denna beskrivning visar du hur kärleken finns överallt i människan – alltså finns också kärleken överallt i dig. Sedan du har talat om kärlekens natur går du vidare till att tala om kärlekens dag, det vill säga Alla hjärtans dag, och hur din anledning att fira denna dag är NN. NN är kärleken för dig.

  139kr
You've just added this product to the cart: