Allt har sin tid

Allt har sin tid

Detta är ett klassiskt skoltal som utgår från ett av våra mer kända ordspråk.
 Detta tal innehåller 447 ord och tar 3 minuter och 6 sekunder att framföra.

Detta är ett klassiskt skoltal som utgår från ett av våra mer kända ordspråk. Talaren börjar med att konstatera att arbete har sin tid och vila sin. Sedan går han/hon över till att tala speciellt till eleverna. I skolan står deras lärande i centrum men minst lika viktigt är det att samla på sig värdefulla erfarenheter och glada minnen att bära med sig in i den stundande ledigheten och in i framtiden. Lite annorlunda är det för skolpersonalen, som talaren vänder sig till därnäst. För skolpersonalen är skolan en plats för yrkesutövning, men inte vilken yrkesutövning som helst; skolan är en av de mest stimulerande arbetsplatser som man kan tänka sig. Desto viktigare är det med ett avbrott för funderande och vila då och då, vilket sommarlovet nu ger tillfälle till. Avslutningsvis uppmanar talaren alla att verkligen njuta av den tid som skall komma och önskar alla ett underbart sommarlov.

Talet återfinns även under kategorin Skola & rektor & lärare – Skolavslutning vårtermin.

149kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag:

[...]

För er elever är det naturligtvis lärandet som står i centrum. Varje termin innebär nya förmågor och färdigheter som skall erövras. Läxor, prov och redovisningar har säkert uppfyllt era tankar och era almanackor. Under tiden det pågår kan det vara lätt att uppleva det som om huvudsaken är alla dessa tester och uppvisningar av det som har lärts in. Det är lite synd. Vad som egentligen betyder mest är vad ni i slutändan får med er här ifrån, den dag ni slutar såväl som nu, inför sommarlovet.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Allt har sin tid”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Karlstad, 2016

Information om talskrivaren

 • Ett lättsamt tal till brudparet från valfri person

  Du som talar är själv gift och bekant, vän eller släkting till brudparet. Du vill gärna hålla ett tal som är både varmt, korrekt och välformulerat. Kanske känner du inte paret så väl eller tillhör i alla fall inte de närmaste, men vill ändå visa din uppskattning, eller också är du ingen van talare och vill därför hålla dig kort och inte bli alltför personlig. Oavsett uttrycker du din tacksamhet över att få delta i en vacker och trevlig bröllopsfest och berömmer det stiliga brudparet samt säger några allmänna ord om varför det är härligt med bröllop, allt i en lättsam men samtidigt neutral ton. Du avslutar naturligtvis med en skål för brudparet.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Ej närstående.

  124kr
 • Brudgummens far talar till brudparet; varmt och lagom högtidligt

  Att få delta vid sin sons bröllop är för varje far en stor upplevelse. Tankar på tidens snabba flykt blandas med minnen av sonens uppväxt. Känslor av tacksamhet, stolthet och glädje väcks till liv, liksom såväl oro som tillförsikt inför framtiden. Allt detta vill du nu uttrycka i ditt tal till brudparet. Dessutom vill du ge några ord på vägen om äktenskapet och hälsa din svärdotter, som du tycker mycket om, välkommen in i familjen. Naturligtvis avslutar du med den traditionella skålen, för din son och hans brud.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudgummen – Brudgummens far talar.

  159kr
 • Ett stämningsfullt och enkelt doptal, hållet av en släkting/vän

  Det här enkla, vackra och inte alltför långa doptalet hålls lämpligen av en släkting eller vän till dopbarnet. Talaren tar fasta på dopet som en glädjefylld och positiv händelse som han/hon är tacksam över att ha fått vara med om. Han/hon säger även några ord om den spännande utveckling som barnet kommer att genomgå inom de närmaste åren och som omgivningen kommer att få följa samt gratulerar föräldrarna och framför sina lyckönskningar inför framtiden.

  Talaren vänder sig genomgående till dopfamiljen som helhet och då främst till föräldrarna.

  Talet återfinns även under kategorin Barndop – Allmänna doptal.

  129kr
 • Vänner för livet

  Det här seriösa men lättsamma talet är skrivet för att hållas av en student till andra studenter vid skolans studentavslutning, vid en studentmiddag eller liknande. Temat i talet är den kamratskap som utvecklas i en klass under tre skolår. Mycket spännande och roligt hinner hända och man hinner lära känna varandra väl. Därför vill talaren nu uppmana sina medstudenter att hålla kontakten med varandra även i framtiden, även om mycket kommer att förändras i deras liv. Talaren avslutar med att gratulera sig själv och sina medstudenter till att ha tagit studenten.

  Talet återfinns även under kategorin Examen & Student – Studenttal.

  134kr
You've just added this product to the cart: