Grattis, det är du som har huvudrollen!

Grattis, det är du som har huvudrollen!

Beskrivning av talet:Med det här talet hälsar du eleverna välkomna till vårterminen.
 Detta tal innehåller 237 ord och tar 1 minuter och 38 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

Med det här talet hälsar du eleverna välkomna till vårterminen. Du framhäver att skolan är en plats för elever att växa och utvecklas, men också en plats där deras erfarenheter sedan tidigare är viktiga. Utan att komma med vare sig förmaningar eller pekpinnar konstaterar du att varje elev har huvudrollen i sin egen skolgång. Varje elev erbjuds en möjlighet att spela ut, det vill säga lära sig så mycket som möjligt, och samtidigt själv bidra med kunskap.

139kr

Utdrag ur talets början, mitt och slut:

Jag vill börja med att hälsa er välkomna hit i dag. Välkomna till en ny termin.

[...]

Dina tankar och kunskaper är viktiga. Vårda dem, utveckla dem och dela med dig av dem.

[...]

Ni har alla huvudrollen i er egen skolgång.

[...]

Lycka till med vårterminen 20XX.

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Grattis, det är du som har huvudrollen!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Livslång kunskap är er belöning

  Som rektor vill du framhålla det arbete som eleverna lagt ner under terminen och detta gör du genom att konstatera hur lätt det hade varit att ge upp. Ingen av de elever som sitter framför dig denna julavslutning har emellertid gett upp. Även om det kan vara tungt ibland så kämpar de på. Belöningen ligger i kunskap och förmågor som de bär med sig livet ut. Du uppmanar eleverna att känna stolthet över den gångna terminens arbete och att njuta av ledigheten.

  Talet lämpar sig bäst för elever vid högstadium eller gymnasium.

  Ett liknande tal, anpassat för avslutningen inför sommaren, återfinns under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Skolavslutning vårtermin. Namnet är En eloge till er elever och en önskan om ett härligt sommarlov.

  139kr
 • “Fem skäl att hylla kalasandet.”, “Det är en sann glädje att få hälsa er välkomna hit!” samt “Att gå på kalas är något av det bä

  Nedan finner du information om, och utdrag ur, två tacktal och ett välkomsttal.

  Tal 1: Fem skäl att hylla kalasandet. Taltid: 1 min. 22 sek.

  Talet lyfter fram fem skäl till varför det är så bra att gå bort och äta och avslutas med ett tack för maten. Det är enkelt och träffsäkert, lätt att lära in och smärtfritt att hålla.

  Talet återfinns även under kategorin Tack- och middagstal – Allmänt tacktal.

  199kr
 • Att möta dagen med en nybörjares sinne

  Du ingår i företagsledningen och ska hålla ett tal för att summera året som har gått. Eftersom du tror på tankens kraft talar du om vilken påverkan inställningen har på vilket resultat man gör; du talar om att möta dagen med ett öppet sinne. Du uppmanar dina arbetskamrater att ta sig ur inkörda hjulspår och våga testa nya saker, både privat och på arbetet. Utveckling sker genom att man vidgar sina gränser. Du avslutar talet genom att från ledningens sida tacka samtliga medarbetare för deras insatser.

  149kr
 • Vadå ingen ålder? Trettio år är definitivt en ålder!

  När någon fyller trettio hör det nästan till att nämna ord som ångest och åldersnoja. I det här talet nämner du dem som hastigast, men går sedan vidare till viktigare ting. Du konstaterar att NN alltid kommer att vara gammal i vissa personers ögon men ung i andras. Han/hon fyller de trettio åren med upplevelser och kvalitet snarare än kvantitet. Du önskar NN ett fortsatt gott liv och framhäver att det är härligt att fira födelsedag.

  139kr
You've just added this product to the cart: