Påsk är glädje – även om påsken har en annan början

Påsk är glädje – även om påsken har en annan början

Beskrivning av talet:Talet tar sin utgångspunkt i en saga från den grekiska mytologin.
 Detta tal innehåller 655 ord och tar 4 minuter och 40 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

Talet tar sin utgångspunkt i en saga från den grekiska mytologin. Från denna saga härstammar traditionen med påskägg och påskhare. Som talare berättar du sagan i korthet. Du talar om hur glädjen i att ge bort och ta emot påskägg är viktig. Du säger, att även om påsken enligt kristendomens historia inleds med sorg, då Jesus korsfästs och pinas till döds, övergår den i sann glädje när han uppstår igen. Talet har sin botten i kristna traditioner men passar även i mångkulturella miljöer.

149kr

Utdrag ur talets början och slut:

Ofta fungerar vi människor på det viset att vi associerar till olika saker. Om jag säger "jul" tänker ni förmodligen på jultomten och julklappar, julskinka, julgran, snö. Säger jag "midsommar" tänker ni på sill och potatis. Om jag däremot säger "påsk" tror jag att många av er tänker på ägg och godis, eller kanske rentav på bägge samtidigt – på godisägg.

[...]

Att få ett påskägg är att uppleva glädje, precis som vi kan tänka oss att haren var glad över sina ägg. Också att ge påskägg är glädjefyllt. Jag hoppas därför att ni får chansen att ge och ta emot många ägg i påsk. Oavsett om ni har en påskhare, om ni gömmer äggen eller om ni bara räcker över dem är de gåvor människor emellan. De visar den uppskattning som vi känner för varandra.

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Påsk är glädje – även om påsken har en annan början”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

  • Talskrivarens namn: Josefin Schygge
  • Talskrivare: Josefin Schygge
  • Adress:
  • 3.53 3.53 betyg av 36 recensioner
You've just added this product to the cart: