Svenska Flaggans dag, en anrik dag

Svenska Flaggans dag, en anrik dag

Beskrivning av talet:Talet hålls inför en större eller mindre grupp människor som har samlats för att fira Svenska Flaggans dag.
 Detta tal innehåller 475 ord och tar 3 minuter och 11 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

Talet hålls inför en större eller mindre grupp människor som har samlats för att fira Svenska Flaggans dag. Det ger en kortare skildring av samtiden, men har också ett historiskt perspektiv. Du berättar om historiken bakom vår flagga, vår nationalsång och varför Svenska Flaggans dag firas just i dag. Du berör den kluvenhet som många av Sveriges invånare känner inför att fira nationaldagen, men du tycker dig också se att nationaldagsfirandet vinner mark för varje år som går. Detta finner du positivt – att uppmärksamma sitt eget lands traditioner är ett sätt att vara öppen för andras kulturer och sedvänjor.

149kr

Utdrag ur talets början och mitt:

Vi har samlats här idag för att uppmärksamma att det är Sveriges nationaldag.

[...]

Jag är glad att ni har kommit hit idag. Jag är glad att vi uppmärksammar den här dagen. Någon tvekan har vi nämligen ingen anledning att känna. Att vi firar vårt eget lands nationaldag innebär inte att vi säger nej till att vara ett mångkulturellt samhälle. Snarare tvärtom. När vi uppskattar vår egen kultur kan vi också ta del av och uppskatta andras. När vi inte är rädda för att vara oss själva har vi heller inte anledning att frukta andra.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Svenska Flaggans dag, en anrik dag”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Kristianstad, 2015

Information om talskrivaren

 • Valborgsmässoafton får oss att stråla samman

  Beskrivning av talet:

  Det här talet passar dig som vill hålla ett tal där våra traditioner får sin förklaring, en förklaring som ger dem ytterligare djup. På valborgsmässoafton strålar människor samman, vänner och främlingar står sida vid sida förenade i en önskan att få hälsa våren välkommen. Vi är alla glada att gå mot varmare och ljusare tider. Valborgsmässoafton är den dag då vintern officiellt tar slut. Den är en glädjens dag.

  149kr
 • En fråga gör entré

  Beskrivning av talet:

  Två människor som du håller av har förlovat sig. Det här är talet som hyllar deras kärlek och lyckönskar dem inför framtiden på ett enkelt men finurligt sätt. Talet passar till vardagsporslin såväl som kristallglas, till stor eller liten fest.

  134kr
 • Vår lille pojke

  Du håller din lille pojke i dina armar och förundras över att man kan älska någon så högt. Du skulle vilja hitta uttryck för denna kärlek, men hur du än försöker hittar du inte rätt. Du vill att han ska veta att han alltid är älskad.

  Stämmer ovanstående tre påståenden in på dig, är detta ditt tal. I det här talet hyllas den lille pojken. Föräldrarnas kärlek till honom är ett genomgående tema. Han beskrivs som en gåva och en välsignelse. Det är ett ljust och härligt tal som beskriver hur han är älskad från sitt första andetag och livet ut. För att förmedla rätt känsla av kärlek och närhet har talet ett direkt tilltal till honom.

  Talet återfinns också, något modifierat, under kategorin Barndop – Allmänna doptal.

  139kr
 • Först ut!

  Du är ingen van talare men tvekar inte inför uppgiften och äran i att vara den förste att tala på din dotters bröllopsdag. Du håller ett kort och kärnfullt tal där du säger att din dotter är omtänksam och varm, samtidigt som hon är målmedveten och kan ta för sig.

  Målet för din dotters vilja har länge varit kvällens brudgum. Som brudens far välkomnar du officiellt brudgummen till familjen. Sedan vänder du dig till din dotter och framför att hon alltid är välkommen. Oavsett vad som händer står dörren till dig och hennes mor alltid öppen för henne. Efter denna allvarets stund vänder du dig till övriga bröllopsgäster med en uppmaning att skoja och spexa för allt vad de är värda en kväll som denna: din dotters stora dag. Du avslutar med en skål.

  Ett liknande tal finns även under kategorin ”Bröllop, till bruden – Mor talar till sin dotter”, där med titeln Brudens mor övertar stolt uppdraget som förste talare – antar bröllopsgästerna hennes utmaning?.

  149kr
You've just added this product to the cart: