Stolthet och glädje på Svenska flaggans dag

Stolthet och glädje på Svenska flaggans dag

Beskrivning av talet:Talet är uppbyggt kring stolthet och glädje.
 Detta tal innehåller 414 ord och tar 2 minuter och 52 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

Talet är uppbyggt kring stolthet och glädje. Som talare målar du inledningsvis upp en bild av den typiske svensken. Du konstaterar sedan att ingen av oss känner igen oss särskilt väl i den här bilden och betonar mångfalden i det svenska samhället. Utifrån mångfald räknar du sedan upp olika saker som du anser att boende i Sverige kan känna stolthet över. Talet avslutas med att ni tillsammans utbringar ett fyrfaldigt leve för Sverige.

149kr

Utdrag ur talet:

[...]

Sverige är ett samhälle av mångfald. I alla tider har människor rört sig över gränserna. Vår mångfald är en mångfald med djupa rötter, vilket är något för oss att vara stolta över. Vi kan också vara stolta över de många fina värderingar som genomsyrar det svenska samhället. Dit hör just vikten av mångfald, men därutöver även frihet, fred, demokrati, solidaritet med våra medmänniskor och rättvisa.

[...]

Förmåga att hantera globaliseringen är viktig för framtiden, men också förmågan att se och uppskatta det vi själva har.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Stolthet och glädje på Svenska flaggans dag”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • För kärleken

  Beskrivning av talet:

  Det blir allt vanligare att brudparet låter viga sig utomlands eller ensamma med två vittnen och har bröllopsfest eller bröllopsmottagning en tid senare. Det här talet kan hållas vid en sådan fest eller mottagning. Oavsett vilken din relation är till brudparet är det här ett tal som fyller dina behov. Talet har kärleken i fokus, vilket gäller även de festligheter som ni deltar i. Du talar om kärleken i allmänna ordalag men också om brudparets kärlek och om deras gästers kärlek till dem. Det är trots allt så att det är kärleken som har fört er alla samman till detta tillfälle. Talet avslutas med en skål för brudparet.

  Början och slutet av det här talet återfinns även i talet ”En kväll i kärlekens tecken”, i kategorin Toastmaster & Toastmadame.

  149kr
 • Ett reflekterande middagstal med fokus på tacksamhet

  Det här är middagstalet för dig som vill lyfta fram begreppet tacksamhet. I Sverige har vi ingen särskild helgdag då vi firar tacksägelse – därmed är vi fria att göra det under årets alla dagar. Med tacksamhet i fokus får livet ett ljusare skimmer. Vi glömmer lätt att det är stort att vara människa, men genom att känna tacksamhet över livet i stort och smått kan vi strunta i all negativ stress och bara njuta av att finnas till. Avslutningsvis riktar du ditt speciella tack till värden.

  139kr
 • Idag tar vi farväl av NN

  Att ta farväl av en ung människa som dessutom lämnar småbarn efter sig är något av det svåraste som en människa kan göra. Det här talet framhäver NN som en godhjärtad människa vars liv tog slut alltför fort. Det är svårt att acceptera döden, speciellt när den drabbar en ung människa som har så mycket kvar att uppleva – talet berör detta men framhäver även att de barn som NN lämnar bakom sig är en ynnest att få ha kvar. NN är inte fullkomligt förlorad, han/hon finns i barnen och i era minnen.

  149kr
 • Min mormor/farmor är saknad

  Det här talet passar dig som har haft mormor/farmor nära ditt hjärta. Hennes frånfälle lämnar ett tomrum som är omöjligt att fylla. Du ser henne som en av grundbultarna i ditt liv och om du fick välja skulle du själv vilja bli som hon på ålderdomens höst. Hennes värme, kärlek, glädje, omtanke och handlingskraft var beundransvärd. Din mormor/farmor var någon att hylla och att minnas.

  139kr
You've just added this product to the cart: