Stolthet och glädje på Svenska flaggans dag

Stolthet och glädje på Svenska flaggans dag

Beskrivning av talet:Talet är uppbyggt kring stolthet och glädje.
 Detta tal innehåller 414 ord och tar 2 minuter och 52 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

Talet är uppbyggt kring stolthet och glädje. Som talare målar du inledningsvis upp en bild av den typiske svensken. Du konstaterar sedan att ingen av oss känner igen oss särskilt väl i den här bilden och betonar mångfalden i det svenska samhället. Utifrån mångfald räknar du sedan upp olika saker som du anser att boende i Sverige kan känna stolthet över. Talet avslutas med att ni tillsammans utbringar ett fyrfaldigt leve för Sverige.

149kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur talet:

[...]

Sverige är ett samhälle av mångfald. I alla tider har människor rört sig över gränserna. Vår mångfald är en mångfald med djupa rötter, vilket är något för oss att vara stolta över. Vi kan också vara stolta över de många fina värderingar som genomsyrar det svenska samhället. Dit hör just vikten av mångfald, men därutöver även frihet, fred, demokrati, solidaritet med våra medmänniskor och rättvisa.

[...]

Förmåga att hantera globaliseringen är viktig för framtiden, men också förmågan att se och uppskatta det vi själva har.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Stolthet och glädje på Svenska flaggans dag”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Livet med dig

  Detta är en vacker text om att leva och vara människa, och om att älska någon. Den inleds med allmängiltiga och poetiska beskrivningar av livet och mynnar sedan ut i kärlekens betydelse för ett rikare liv. Du nämner din älskades oerhörda betydelse för dig och ditt liv.

  Du som e-postar den här texten har levt tillsammans med din älskade en längre tid, ni har mognat samman och lever i en slags symbios. Du vill nu, på er bröllopsdag, tacka henne för allt hon gjort för dig, för att hon finns i ditt liv varje dag och för att hon förstår dig som ingen annan.

  Texten återfinns även under kategorin Bröllopsdagar – Make talar.

  115kr
 • Familjen är min grund

  Detta är ett hyllningstal till familjen. Du som håller det här talet vänder dig till medlemmarna i din familj därför att du vill berätta för dem hur mycket du värdesätter dem. Trots att det lätt glöms bort i vardagens stress och fläng är familjen din utgångspunkt. Det är ur den du hämtar kraft. Familjen är kärlek, trygghet och glädje och inom familjen finns det utrymme att misslyckas. Vad som än händer finns familjen alltid där. Detta vill du tacka för. Du vill helt enkelt tala om för dem runt omkring att de gör livet möjligt att njuta av. Tack vare familjen är du lycklig.

  Talet avslutas med en skål för familjen. Skulle det vara så att talet hålls i något sammanhang där det inte är lämpligt att utbringa en skål, kan detta med enkelhet strykas.

  149kr
 • Ni, mina vänner, bär mig

  Beskrivning av talet:

  Du som håller det här talet har just gått igenom en tyngre period i livet där dina vänner har stöttat dig på alla tänkbara sätt. Du har själv anordnat den fest som ni befinner er på, och du betraktar samtliga inbjudna gäster som dina vänner.

  Talet går ut på att du har samlat ihop fem föremål i en påse eller låda, nämligen en hammare, en mugg, en godispåse och en biobiljett. Genom att hålla upp dessa symboliska föremål och berätta kort om dem hyllar du dina vänner och den vänskap som ni delar. Talet är lättsamt och humoristiskt men visar på uppriktiga känslor av tacksamhet och kärlek från din sida. Du avslutar talet med att hälsa vännerna välkomna.

  Talet återfinns även under kategorin Gästerna hälsas välkomna, där med namnet Välkomna hit, mina vänner.

  139kr
 • Valborgsmässoafton får oss att stråla samman

  Beskrivning av talet:

  Det här talet passar dig som vill hålla ett tal där våra traditioner får sin förklaring, en förklaring som ger dem ytterligare djup. På valborgsmässoafton strålar människor samman, vänner och främlingar står sida vid sida förenade i en önskan att få hälsa våren välkommen. Vi är alla glada att gå mot varmare och ljusare tider. Valborgsmässoafton är den dag då vintern officiellt tar slut. Den är en glädjens dag.

  149kr
You've just added this product to the cart: