Konfirmationstiden – en tid att mogna

Konfirmationstiden – en tid att mogna

Det här seriösa och tankeväckande konfirmationstalet riktar sig direkt till konfirmanden och hålls lämpligen av en äldre släkting eller vän på en konfirmationsfest.
 Detta tal innehåller 568 ord och tar 3 minuter och 56 sekunder att framföra.

Det här seriösa och tankeväckande konfirmationstalet riktar sig direkt till konfirmanden och hålls lämpligen av en äldre släkting eller vän på en konfirmationsfest. Det kan hållas för såväl en uttalat troende konfirmand som för en som förhåller sig mer avvaktande till det kristna budskapet. Talaren konstaterar att konfirmationsdagen är en stor dag då det händer mycket minnesvärt och nytt för den unga pojken/flickan. Både händelserna i kyrkan och festen efteråt lyfts fram som viktiga. Men, menar talaren, det är trots allt själva konfirmationstiden då den unga människan får tillfälle att göra nya erfarenheter och reflektera över de stora livsfrågorna som är konfirmationens verkliga innehåll och behållning. Budskapet är att denna tid betecknar en mognadsprocess som sedan förhoppningsvis får fortgå livet ut. I slutet av talet framför talaren sina hjärtliga gratulationer och utlyser en skål för konfirmanden.

Talet återfinns även under kategorin Konfirmation, flicka.

139kr

Utdrag ur dess olika delar:

[...]

Konfirmationsdagen är den dag som markerar konfirmationstidens slut och konfirmandens inträde i en ny period.

[...]

Ja, det är naturligtvis först idag som du har bekräftat ditt dop i kyrkan inför familj och vänner och det är idag du får motta gratulationer, gåvor och uppskattning, men det är under den långa konfirmationstiden som de avgörande förändringarna förhoppningsvis har fått tillfälle att ske,

[...]

Du har visat att du har erövrat tillräcklig mognad för att ta ställning i tros- och livsfrågor. Det är en ny förmåga som du har alla skäl att vara stolt över.

[...]

Att själv kunna ta ställning är en stor trygghet i en föränderlig värld.

[...]

Att konfirmera sig är en bedrift väl värd att fira.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Konfirmationstiden – en tid att mogna”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Malmö, 2017

Information om talskrivaren

 • Bestman håller ett klassiskt och mycket uppskattande tal till brudparet

  I det här traditionella och mycket uppskattande talet beskriver talaren det förtroende och den heder det innebär att ha blivit utvald till att vara brudparets bestman. Att gifta sig innebär många olika slags känslor – glädje, lycka, anspänning och högtidlighet – och som bestman får man vara med och dela dem alla, som en hjälpreda och ett stöd. Detta är något som talaren nu tar fasta på. Han låter också makarna förstå hur mycket de och deras vänskap betyder för honom. Deras kärlek och lycka berör honom, som känner dem, på ett alldeles särskilt sätt. Avslutningsvis framför han sina hjärtliga lyckönskningar till de nygifta och tackar dem för att han fått vara med och dela deras stora dag.

  139kr
 • Ett kärt besvär

  Du är tärna på din bästa väninnas/en av dina bästa väninnors bröllop och vill hålla ett tal som är både enkelt, lättsamt och varmt. Tiden innan bröllopet har varit full av förberedelser, nervositet och saker som ska ordnas, men även av glädje, förväntan och fördjupad gemenskap mellan dig och din väninna. Allt har till slut också mynnat ut i en fin vigsel och en lyckad bröllopsfest. Detta vill du i ditt tal till bruden ta fasta på. Dessutom vill du tacka för att just du har blivit utvald till det hedersuppdrag som det innebär att vara tärna samt ge brudparet en eloge för att de är sådana sympatiska personer. Du avslutar naturligtvis med att utlysa en skål för makarna och för deras kärlek, som du verkligen tror starkt på.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Bröllopsbesvär.

  134kr
 • Följ ditt hjärta

  Det här talet hålls lämpligen av en lärare eller rektor vid en studentavslutning. Temat är att – de snart före detta – eleverna ska följa sitt hjärta, även om det ibland kostar på. Talaren hoppas att studenterna under sina tolv skolår har lärt sig mycket som de kommer att ha nytta av i vuxenlivet och uppmanar dem att använda dessa kunskaper till att åstadkomma sådant de verkligen tror på. Budskapet är att skolan är grunden, resten är upp till de unga människorna att utforma själva, väl ute i livet. Avslutningsvis önskat talaren studenterna lycka till i framtiden.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Allmänna avslutningstal.

  139kr
 • Far och son emellan

  Som stolt och kärleksfull far vill du hålla ett tal till din son och hans brud. Paret är ganska ungt och det är första gången de båda gifter sig med någon. Därför vill du gärna ge din son några kloka ord på vägen och även ge honom mod och självförtroende att gå in i den roll som äkta make som nu kommer att bli hans. Som erfaren man vet du att det kan vara skrämmande att ge sig in i nära relationer som innebär ansvar och krav på mognad, men du vet också att detta, om man bara låter det ske, också är innebär en stor lycka. Du avslutar med en skål för brudparet – givetvis.

  149kr
You've just added this product to the cart: