Konfirmationstiden – en tid att mogna

Konfirmationstiden – en tid att mogna

Det här seriösa och tankeväckande konfirmationstalet riktar sig direkt till konfirmanden och hålls lämpligen av en äldre släkting eller vän på en konfirmationsfest.
 Detta tal innehåller 568 ord och tar 3 minuter och 56 sekunder att framföra.

Det här seriösa och tankeväckande konfirmationstalet riktar sig direkt till konfirmanden och hålls lämpligen av en äldre släkting eller vän på en konfirmationsfest. Det kan hållas för såväl en uttalat troende konfirmand som för en som förhåller sig mer avvaktande till det kristna budskapet. Talaren konstaterar att konfirmationsdagen är en stor dag då det händer mycket minnesvärt och nytt för den unga pojken/flickan. Både händelserna i kyrkan och festen efteråt lyfts fram som viktiga. Men, menar talaren, det är trots allt själva konfirmationstiden då den unga människan får tillfälle att göra nya erfarenheter och reflektera över de stora livsfrågorna som är konfirmationens verkliga innehåll och behållning. Budskapet är att denna tid betecknar en mognadsprocess som sedan förhoppningsvis får fortgå livet ut. I slutet av talet framför talaren sina hjärtliga gratulationer och utlyser en skål för konfirmanden.

Talet återfinns även under kategorin Konfirmation, flicka.

139kr

Utdrag ur dess olika delar:

[...]

Konfirmationsdagen är den dag som markerar konfirmationstidens slut och konfirmandens inträde i en ny period.

[...]

Ja, det är naturligtvis först idag som du har bekräftat ditt dop i kyrkan inför familj och vänner och det är idag du får motta gratulationer, gåvor och uppskattning, men det är under den långa konfirmationstiden som de avgörande förändringarna förhoppningsvis har fått tillfälle att ske,

[...]

Du har visat att du har erövrat tillräcklig mognad för att ta ställning i tros- och livsfrågor. Det är en ny förmåga som du har alla skäl att vara stolt över.

[...]

Att själv kunna ta ställning är en stor trygghet i en föränderlig värld.

[...]

Att konfirmera sig är en bedrift väl värd att fira.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Konfirmationstiden – en tid att mogna”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Malmö, 2017

Information om talskrivaren

You've just added this product to the cart: