Search
Generic filters
Exakt resultat
Sök titel
Sök innehåll
Filter by Custom Post Type
Search
Generic filters
Exakt resultat
Sök titel
Sök innehåll
Filter by Custom Post Type

Konfirmationen – en början, inte en slutpunkt

Det här konfirmationstalet är tänkt att hållas av en förälder/annan äldre släkting eller vän till konfirmanden.
 Detta tal innehåller 441 ord och tar 3 minuter och 3 sekunder att framföra.

Det här konfirmationstalet är tänkt att hållas av en förälder/annan äldre släkting eller vän till konfirmanden. Talaren lyfter fram att konfirmationen förr betraktades som en viktig ingångsport i vuxenlivet och menar att detta har relevans även idag. I och med konfirmationen tilltros den unga människan förmågan att själv ta ställning i existentiella frågor, något som är viktigt för varje vuxen individ. Budskapet är att konfirmationen inte är en slutpunkt utan en början på ett livslångt funderande runt existentiella frågor. Avslutningsvis gratulerar talaren konfirmanden till den frihet – och den plikt – som det innebär att gå ut i livet och själv bilda sig en uppfattning om det.

Talet återfinns även under kategorin Konfirmation – Konfirmation flicka. Det kan hållas av såväl en troende som en icke-troende talare; det viktiga är att existentiella frågor och trosfrågor ses som viktiga.

Artikelnr: 5001
139kr
Utdrag ur talet:

[...]

I ett avseende innebär konfirmationen fortfarande att du blir erkänd som vuxen individ på ett sätt som du inte blivit tidigare. Det är nämligen så att du i konfirmationen för första gången själv tar ställning i existentiella frågor,

[...]

Du är ung och förhoppningsvis har du ett långt liv framför dig. Du kommer att hinna ändra dig många gånger om och det är helt naturligt. Vad du tycker eller tänker nu kommer du kanske inte att tycka eller tänka om tio år eller ens om ett år.

[...]

Customer reviews

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Konfirmationen – en början, inte en slutpunkt”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Lund, 2016

Information om talskrivaren

F118YFV8
Inga tal i varukorgen