Tänk att du har blivit så stor!

Tänk att du har blivit så stor!

Det här varma och humoristiska konfirmationstalet framförs av en mor-/farförälder till konfirmanden.
 Detta tal innehåller 437 ord och tar 3 minuter och 2 sekunder att framföra.

Det här varma och humoristiska konfirmationstalet framförs av en mor-/farförälder till konfirmanden. Talaren skojar om det faktum att den äldre generationen har så svårt att förstå att barnen blir stora och att detta faktiskt går så fort som det gör. Han/hon övergår sedan till att säga några kloka ord om vad konfirmationen innebär av ny mognad och nya reflektioner runt tillvaron. Konfirmanden uppmuntras att själv tänka efter var hon står i livets stora frågor. Avslutningsvis gratuleras hon hjärtligt.

Talet återfinns även under kategorin Konfirmation – Konfirmation pojke.

159kr

Utdrag ur dess inledande del:

[...]

Busfröet som man kunde lyfta högt upp i luften då man kom på besök är med ens lika långt och tungt som man själv och istället får man krama eller hälsa i hand på samma nivå. Och kanske säger man då, till sig själv eller rent ut till barnbarnet, det som vuxna har sagt till barn och ungdomar i alla tider: Tänk att du har blivit så stor!

Ja, stor har du onekligen blivit och nu har du till och med konfirmerat dig. Vad blir det nästa gång?

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Tänk att du har blivit så stor!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
kungsängen, 2016

Information om talskrivaren

 • Den som har gjort sitt bästa kan alltid vara stolt över sig själv

  Det här talet hålls lämpligen av lärare/rektor på en skolavslutning i grundskolan. Talet tar på ett enkelt och lättsamt sätt upp ett ganska allvarligt tema, nämligen att det inte alltid är lätt att känna att man har lyckats med det man ville eller att man duger. Inför sommarlovet minns man både det bra och det dåliga som har hänt under skolåret, det finns både förväntningar och svikna förhoppningar i luften, vilket talaren nu anknyter till. Budskapet är att det viktigaste är att man har försökt gör sitt bästa, även om det inte alltid är så lätt, det heller.

  I slutet av talet konstaterar talaren att det gångna skolåret har varit en intensiv tid av mognad och växande, och hon/han uppmanar därför eleverna att nu lämna det bakom sig och njuta av det stundande sommarlovet, ett välförtjänt tillfälle till vila och återhämtning.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Skolavslutning vårtermin.

  139kr
 • Min lilla flicka har blivit stor

  Det här talet passar dig som är far/mor till bruden och vill hålla ett tal som verkligen får din dotter att förstå hur mycket du älskar henne. Vanligtvis betraktar du dig som en lugn och sansad människa, men då din dotter gifter sig är det många känslor, tankar och minnen som kommer upp till ytan. Glädje, vemod, förväntan och oro blandar sig med varandra. Du blir kort sagt rörd. Allt detta vill du gärna ge uttryck för och du vill även passa på att på ett naturligt sätt framföra att också brudgummen har en plats i ditt hjärta.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Brudens far talar.

  139kr
 • Det anstår inte mig att ge råd

  Det här är talet till makar som har levt tillsammans i många år då de gifter sig. Talaren, som kan vara en bekant, släkting, vän eller familjemedlem, påpekar att bröllopet är en början för många brudpar. Men för dessa makar är det annorlunda! Deras relation är redan helt etablerad. Därför vet de vad de ger sig in på och de vet vad de lovar varandra. Ringarna som de har utbytt/ringen som mannen har givit kvinnan/som den ena parten har givit den andra beroende på hur det nu har gått till) är ett synligt tecken på en trohet som redan finns. Icke desto mindre markerar äktenskapet en ny fas, just tack vare att detta synliga tecken nu finns. Av den anledningen råder talaren makarna att aldrig glömma vad de har givit varandra: detta som nu är synligt i ringarna/ringen.

  Förutsättningen för att det här talet skall kunna hållas är alltså att det förekommer minst en ring och att personerna har varit tillsammans länge. Talet är könsneutralt och kan hållas även i samband med en samkönad vigsel.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Brudpar som har barn.

  179kr
 • Inför påsklovet – lärare/rektor talar till eleverna

  Det här talet hålls lämpligen av en lärare/rektor vid en högstadie- eller gymnasieskola inför påsklovets start. Talaren börjar med att konstatera att man nu befinner sig mitt inne i vårterminen med allt vad det innebär av läxor, lektioner och redovisningar. Han/hon övergår sedan till att tala om vardagens betydelse för arbetet och lärandet. Budskapet är att vardagen är något nyttigt och nödvändigt för oss människor. I slutet av talet påminner talaren emellertid alla om att också loven är viktiga. Påsklovet är ett tillfälle att stanna upp och samla krafter inför den återstående delen av vårterminen. Allra sist önskar han/hon alla ett underbart lov och en riktigt glad påsk.

  Talet passar även att hållas inför en komvuxklass eller vid annan typ av skola med äldre elever.

  129kr
You've just added this product to the cart: