Tänk att du har blivit så stor!

Tänk att du har blivit så stor!

Det här varma och humoristiska konfirmationstalet framförs av en mor-/farförälder till konfirmanden.
 Detta tal innehåller 437 ord och tar 3 minuter och 2 sekunder att framföra.

Det här varma och humoristiska konfirmationstalet framförs av en mor-/farförälder till konfirmanden. Talaren skojar om det faktum att den äldre generationen har så svårt att förstå att barnen blir stora och att detta faktiskt går så fort som det gör. Han/hon övergår sedan till att säga några kloka ord om vad konfirmationen innebär av ny mognad och nya reflektioner runt tillvaron. Konfirmanden uppmuntras att själv tänka efter var hon står i livets stora frågor. Avslutningsvis gratuleras hon hjärtligt.

Talet återfinns även under kategorin Konfirmation – Konfirmation pojke.

159kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess inledande del:

[...]

Busfröet som man kunde lyfta högt upp i luften då man kom på besök är med ens lika långt och tungt som man själv och istället får man krama eller hälsa i hand på samma nivå. Och kanske säger man då, till sig själv eller rent ut till barnbarnet, det som vuxna har sagt till barn och ungdomar i alla tider: Tänk att du har blivit så stor!

Ja, stor har du onekligen blivit och nu har du till och med konfirmerat dig. Vad blir det nästa gång?

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Tänk att du har blivit så stor!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
kungsängen, 2016

Information om talskrivaren

 • En mors nostalgi

  Det här talet är skrivet för att hållas av brudens mor och huvudtemat är tidens gång. Att se sitt barn växa upp är både en märklig och spännande upplevelse! På dotterns bröllopsdag minns modern hur det var att själv stå brud en gång och hon förundras över att denna vackra, trevliga och intelligenta kvinna som hon har framför sig är hennes dotter som inte hade funnits henne förutan. Tonen i talet är växelvis humoristisk och allvarlig och även om talet riktar sig till bruden så avslutas det med ett erkännande av brudgummen och en skål för brudparet.

  Eftersom talet handlar om tidens gång passar det bäst att hållas av en talare som är femtio år eller äldre.

  159kr
 • Pappas flicka

  Detta är ett mycket kärleksfullt och samtidigt enkelt tal som hålls av brudens far det återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Brudens far talar). Talaren riktar sig till största del till bruden även om brudgummen blir omnämnd i mycket uppskattande ordalag framåt slutet. Temat är den speciella far-dotterrelationen som finns mellan talaren och bruden. Talaren minns hur han redan från början visste att hans dotter var ”pappas flicka” och beskriver sedan hur de busade och lekte tillsammans då hon var liten och ofta hade roligt ihop. I tonåren kom en period, som talaren nu kan skämta om, då hans dotter väl mest tyckte att han var töntig och ibland skämdes över honom inför kompisarna. Men det repade sig snart! En ny och fördjupad relation kunde uppstå, med plats för både vänskap och många gemensamma aktiviteter.

  Nu när dottern gifter sig känner talaren sig visserligen lite vemodig och kanske åsidosatt, men han inser att dottern måste ha ett eget liv och göra egna val och han gläds med henne i hennes glädje. Trots allt finns ju dottern och den goda relationen kvar, nu utökad med dotterns make.

  Avslutningsvis utlyser talaren på traditionellt vis en skål för dottern och brudparet.

  I talet nämns flera aktiviteter som far och dotter har ägnat sig åt tillsammans, nämligen gå i skogen, idrotta och spela spel. Har man inte gjort detta kan man byta ut dem mot andra. Fadern berättar också om hur roligt det har varit att skoja och busa med varandra.

  179kr
 • Stolt förälder håller tal på den ambitiösa sonens/dotterns student

  Din son/dotter har tagit studenten och du vill hålla ett varmt, uppmuntrande och mycket uppskattande tal på hans/hennes studentfest/studentmottagning. Sonen/dottern är en ansvartagande och ambitiös ung man/kvinna, vilket du framhåller i ditt tal. Som förälder känner man ju sig ofta orolig för sina barn och undrar hur det ska gå för dem, men en dag som denna, då sonen/dottern har visat sig kapabel att ta studenten, finns det bara anledning att känna stolthet. Från och med nu kan sonen/dottern, både av dig och av resten av sin omgivning, anses vuxen nog att själv ta sig fram här i tillvaron – med din hjälp naturligtvis, om det skulle behövas. Du avslutar ditt tal med att utlysa en skål för huvudpersonen.

  129kr
 • Allt har sin tid

  Detta är ett klassiskt skoltal som utgår från ett av våra mer kända ordspråk. Talaren börjar med att konstatera att arbete har sin tid och vila sin. Sedan går han/hon över till att tala speciellt till eleverna. I skolan står deras lärande i centrum men minst lika viktigt är det att samla på sig värdefulla erfarenheter och glada minnen att bära med sig in i den stundande ledigheten och in i framtiden. Lite annorlunda är det för skolpersonalen, som talaren vänder sig till därnäst. För skolpersonalen är skolan en plats för yrkesutövning, men inte vilken yrkesutövning som helst; skolan är en av de mest stimulerande arbetsplatser som man kan tänka sig. Desto viktigare är det med ett avbrott för funderande och vila då och då, vilket sommarlovet nu ger tillfälle till. Avslutningsvis uppmanar talaren alla att verkligen njuta av den tid som skall komma och önskar alla ett underbart sommarlov.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & rektor & lärare – Skolavslutning vårtermin.

  149kr
You've just added this product to the cart: