Konfirmation vid pingst

Konfirmation vid pingst

Beskrivning av talet:Talet hålls till en konfirmand under middag eller liknande sammankomst där familj, vänner och släktingar är samlade.
 Detta tal innehåller 282 ord och tar 1 minuter och 57 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

Talet hålls till en konfirmand under middag eller liknande sammankomst där familj, vänner och släktingar är samlade. Middagen/sammankomsten hålls samma dag som konfirmationen har skett. I talet uttrycker du din stolthet över NN, men också den glädje du känner över att han/hon har valt att konfirmera sig. Oavsett om man är aktivt troende eller inte är konfirmationen en viktig tradition. Att NN konfirmeras just i pingst är en stor poäng i ditt tal.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur talets början:

NN, i dag är din konfirmationsdag. Som familj, vänner och släktingar är vi alla glada över att få dela den här dagen med dig. Vi är även stolta över dig som har gjort detta val, som fullgjort en kristen undervisning och som vidareför traditionen att låta konfirmera sig.

NN, din konfirmation är i sig något mycket trevligt. Extra trevligt är det att den sker i pingst.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Konfirmation vid pingst”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • För kärleken

  Beskrivning av talet:

  Det blir allt vanligare att brudparet låter viga sig utomlands eller ensamma med två vittnen och har bröllopsfest eller bröllopsmottagning en tid senare. Det här talet kan hållas vid en sådan fest eller mottagning. Oavsett vilken din relation är till brudparet är det här ett tal som fyller dina behov. Talet har kärleken i fokus, vilket gäller även de festligheter som ni deltar i. Du talar om kärleken i allmänna ordalag men också om brudparets kärlek och om deras gästers kärlek till dem. Det är trots allt så att det är kärleken som har fört er alla samman till detta tillfälle. Talet avslutas med en skål för brudparet.

  Början och slutet av det här talet återfinns även i talet ”En kväll i kärlekens tecken”, i kategorin Toastmaster & Toastmadame.

  149kr
 • Tack för att ..

  Beskrivning av talet:

  Du som håller det här talet är en syster som vågar bjuda på sig själv för brudparets skull. Du har en nära relation till brudparet, ni umgås mycket och är öppenhjärtiga mot varandra. Som talare ställer du dig bakom brudparets kärlek till hundra procent. Du har följt dem på vägen hit och vet vilka problem de har stött på och vilka deras glädjeämnen är.

  Talet värdesätter makarnas goda egenskaper och beskriver dem genom att upprepa frasen ”Tack för att …”. Det är uppriktigt menade tacksägelser, men för den sakens skull lyser inte humorn med sin frånvaro. Som talare hyser du beundran för den starka kärlek som brudparet uppvisar och för det förnuft med vilket de navigerar sitt förhållande. Mot slutet av talet blir humorn ett än starkare inslag, då du som talare istället använder frasen ”Varsågod för …” och syftar på de saker som du själv tycker att du tillför deras liv. Talets huvudsakliga budskap är att makarna är människor att beundra för deras kärleks skull och för vilka de är som personer.

  Det här talet återfinns också – i något modifierad form – under kategorin ”Bröllop, till bruden – Tärnan talar”, med namnet Tack för att ni är de ni är!.

  139kr
 • Mitt hjärta

  Det här talet passar dig som vill framhålla din kärlek till din partner på alla hjärtans dag. Du beskriver hur du har funderat över hur du ska kunna göra alla hjärtans dag till en speciell dag; en dag då din partner får uppleva hur stor din kärlek till honom/henne verkligen är. Fullkomligt engagemang och all kärlek vill du lova din partner på alla hjärtans dag. Du vill ge honom/henne ditt hjärta.

  139kr
 • En hyllning till semlan

  Beskrivning av talet:

  Detta tal lämpar sig för den som under fettisdagen vill skänka en hyllning till semlan. Hyllningen framförs genom att talaren ger bakgrunden till fettisdagen. Varför firas den? Hur firade man förr? Hur gör vi nu? Därefter berättar talaren om semlan som bakverk och den kultur som finns kring semlan i dag. Talet avslutas med uppmaningen att njuta av semlan.

  134kr
You've just added this product to the cart: