Det finns inget bättre sätt att invänta det nya året

Det finns inget bättre sätt att invänta det nya året

Detta är ett kort välkomsttal tänkt att hållas av värden/värdinnan vid en nyårsmiddag i värdens/värdinnans hem.
 Detta tal innehåller 294 ord och tar 2 minuter och 2 sekunder att framföra.

Detta är ett kort välkomsttal tänkt att hållas av värden/värdinnan vid en nyårsmiddag i värdens/värdinnans hem. Gästerna är goda vänner och bekanta och tonen i talet är lättsam och ganska informell. Talet börjar med att värden/värdinnan hälsar alla välkomna och påpekar att det knappast kan finnas ett bättre sätt att fira det nya året än att göra det i goda vänners lag. Han/hon övergår sedan till att uttrycka sin förhoppning om en trevlig kväll och därmed ett trevligt avslut på det gångna året som hon/han i slutet av talet även utlyser en skål för.

119kr

Utdrag ur talet:

[...]

Nu är det ju så, att det ännu är en god stund kvar till tolvslaget och jag hoppas att vi ska kunna fördriva tiden medan vi väntar på bästa möjliga sätt, med mat och dryck och trevlig samvaro. Då kan vi se tillbaka på de sista timmarna av 20XX och tänka att det där trots allt var ett riktigt bra år,

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Det finns inget bättre sätt att invänta det nya året”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Skövde, 2016

Information om talskrivaren

 • Åldern då alla födelsedagar fortfarande är viktiga

  Det här lättsamma och samtidigt tänkvärda konfirmationstalet hålls lämpligen av en äldre släkting eller vän till konfirmanden. Talaren minns med både glädje och saknad hur det var att vara ung; hur viktigt allting var, hur tydligt framåtskridandet från år till år märktes. I sitt tal vill hon/han därför påminna konfirmanden om att ta vara på den spännande och omvälvande tid som hon nu är mitt uppe i, och i vilken konfirmationen är en viktig händelse.

  Talet återfinns även under kategorin Konfirmation – Konfirmation pojke.

  139kr
 • Julen – inte bara barnens högtid

  Detta är ett humoristiskt och ganska rått tal som är tänkt att hållas av värden/värdinnan på en julfest för vänner och bekanta som ombetts att lämna barnen hemma. Talaren raljerar över det faktum att julen anses vara familjens och barnens högtid med allt vad det innebär av julklappshets och förutsägbara släkttillställningar. I slutet av talet uppmanar han/hon sina gäster att nu glömma allt detta och istället njuta av en kväll fri från såväl släktingar som barn, i goda vänners lag och med god mat och dryck.

  139kr
 • Plötsligt var vi inte längre fulltaliga

  Talet är tänkt att hållas av en chef eller arbetskamrat till den avlidna vid begravningen eller vid en minnesstund. Den avlidna var en uppskattad trotjänare på arbetsplatsen och talet återknyter framför allt till den förlust som det innebär för arbetsgruppen att mista en omtyckt medarbetare. Tonfallet i talet är allvarligt utan att vara alltför familjärt. Några ord sägs om den enskildes betydelse för gruppen och den avlidnas kvaliteter som en god kamrat och plikttrogen medarbetare.

  124kr
 • Följ ditt hjärta

  Det här talet hålls lämpligen av en lärare eller rektor vid en studentavslutning. Temat är att – de snart före detta – eleverna ska följa sitt hjärta, även om det ibland kostar på. Talaren hoppas att studenterna under sina tolv skolår har lärt sig mycket som de kommer att ha nytta av i vuxenlivet och uppmanar dem att använda dessa kunskaper till att åstadkomma sådant de verkligen tror på. Budskapet är att skolan är grunden, resten är upp till de unga människorna att utforma själva, väl ute i livet. Avslutningsvis önskat talaren studenterna lycka till i framtiden.

  Talet återfinns även under kategorin Examen & Student – Studenttal.

  139kr
You've just added this product to the cart: