Blir det massor med mat idag också?

Ett humoristiskt och mot slutet nästan sanslöst middagstal att framföras på juldagen.
 Detta tal innehåller 457 ord och tar 3 minuter och 10 sekunder att framföra.

Ett humoristiskt och mot slutet nästan sanslöst middagstal att framföras på juldagen. Talet passar enbart innan middagen och fungerar bäst i ett stort sällskap. Talet går ut på att talaren ska få hela sällskapet att göra plats i sina magar för ytterligare en festmåltid. Efter att talaren har ratat sitt eget första förslag, att springa några varv runt huset, följer hans/hennes andra förslag. Detta framkallar garanterat gapskratt och innebär även en viss risk för magknip!

Texten innehåller även anvisningar.

Några rader ur talet:

Tänk att vi överlevde den här julaftonen också. Visserligen är plånboken tom och magen full av gårdagens goda mat, men vi är fortfarande vid liv. Det enda problemet som återstår är hur vi ska få i oss maten idag med.

[…]

Om man tittar sig omkring verkar inte mitt förslag vara bra, trots allt. Men jag har en annan idé. Nu reser vi oss alla upp, (talaren får alla att resa på sig) tar sats, (alla böjer på knäna och tar sats) och hoppar utav bara den. (Paus medan alla hoppar.) Varsågod och sitt.

[…]

Visa varukorg

129kr

Några rader ur talet:

Tänk att vi överlevde den här julaftonen också. Visserligen är plånboken tom och magen full av gårdagens goda mat, men vi är fortfarande vid liv. Det enda problemet som återstår är hur vi ska få i oss maten idag med.

[...]

Om man tittar sig omkring verkar inte mitt förslag vara bra, trots allt. Men jag har en annan idé. Nu reser vi oss alla upp, talaren får alla att resa på sig) tar sats, alla böjer på knäna och tar sats) och hoppar utav bara den. Paus medan alla hoppar.) Varsågod och sitt.

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Blir det massor med mat idag också?”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Tingsryd, 2016

Information om talskrivaren

 • All tid i världen

  Detta är ett uppmuntrande och humoristiskt tal om att livet trots allt inte är slut bara för att man fyller folkpension. Talet kan framföras av både ett barnbarn eller en…

  139kr
 • Kokbok

  Innehåller 12 rader.

  Början av julklappsrimmet:

  Kulinariska fröjder
  du får med den här.
  Till gastronomiska höjder
  om vingarna bär.

  […]

  79kr
 • En dotters hyllning till sin mamma

  Detta är en dotters hyllning till mamma. Talaren ska vara 30 år eller äldre och ha en egen familj. Talet, som är skrivet i en lättsam och ibland lite humoristisk…

  149kr
 • Nyårslöften

  Ett lättsamt och humoristiskt nyårstal som bland annat tar upp det eviga nyårsproblemet: nyårslöftena. Talet passar att framföras i såväl ett litet som ett stort sällskap, alldeles innan tolvslaget.

  Några rader…

  124kr
 • När man har mist en vän

  Detta är ett lättsamt och enkelt tal. Det innehåller inga djupa tankar om livet, utan lite filosoferande över varför livet inte alltid blir som man har tänkt sig.Talet finns även…

  134kr
 • Vintertid.

  Ett lättsamt kåseri om vår svenska vinter och om att den inte bara är kall och bister. Många tankar och funderingar kring allt som hör vintern till, och några ord…

  149kr