Välkomna hit, mina vänner

Välkomna hit, mina vänner

Beskrivning av talet:Du som håller det här talet har just gått igenom en tyngre period i livet där dina vänner har stöttat dig på alla tänkbara sätt.
 Detta tal innehåller 376 ord och tar 2 minuter och 36 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

Du som håller det här talet har just gått igenom en tyngre period i livet där dina vänner har stöttat dig på alla tänkbara sätt. Du har själv anordnat den fest som ni befinner er på, och du betraktar samtliga inbjudna gäster som dina vänner.

Talet går ut på att du har samlat ihop fem föremål i en påse eller låda, nämligen en hammare, en mugg, en godispåse och en biobiljett. Genom att hålla upp dessa symboliska föremål och berätta kort om dem hyllar du dina vänner och den vänskap som ni delar. Talet är lättsamt och humoristiskt men visar på uppriktiga känslor av tacksamhet och kärlek från din sida. Du avslutar talet med att hälsa vännerna välkomna.

Talet återfinns även under kategorin Bästa vänner – Vänskapstal, där med namnet Ni, mina vänner, bär mig.

139kr

Utdrag ur olika delar av talet:

[...]

Till att börja med har jag med mig en hammare. Den får symbolisera de verktyg som jag brukar överlåta till dem av mina vänner som är mer händiga än jag själv.

[...]

Till sist har jag även tagit med mig en förbrukad biobiljett. Den visar att mina vänner inte bara har kommit hem till mig och hjälpt mig med praktiska saker, pratat med mig,

[...]

Samtliga av dessa föremål är sådant som ligger och skräpar hemma hos mig.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Välkomna hit, mina vänner”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Måsten är för dem som har stagnerat, vi är på ständig framfart

  Vardagen har en förmåga att då och då kännas tung och svår. Kanske beror det på känslan av trötthet på vädret, kanske på någonting helt annat. Oavsett vilket känner du, som chef, att det är dags att vända på steken. Du är inte uttalad optimist men vill ändå hålla ett tal som framhäver positivt tänkande. Alltför många ser vardagen och arbetsdagen som fylld av måsten. Det här talet framhåller ett tänkande som genomsyras av framåtanda. ”Varför gräva ner sig?”, frågar du dig. På ditt/ert företag har ni rätt man på rätt plats. Varje insats är viktig. Varje medarbetare tillför någonting. Detta är positiva krafter. Ert företag genomsyras av framåtanda och vilja att förbättra sig. Ni har ingen anledning att känna hur vardagen eller arbetsdagen är fylld av måsten. Ni ser möjligheterna.

  139kr
 • I en skola för alla är just du värdefull

  I det här talet fokuseras alla människors lika värde. Det är ett tal som passar den mångkulturella skolan, men också den skola som värdesätter ett ständigt arbete med värdegrunden. Talet framhäver att elever och personal kommer från olika bakgrunder och har olika mål med livet, men att alla är samlade under ett och samma tak i skolan.

  Tillsammans har ni arbetat framgångsrikt under höstterminen och är nu väl värda er julledighet. Er skola är en skola som värnar om elevernas integritet och allas lika värde såväl som den enskilde individens unikhet.

  139kr
 • Från ditt första andetag var du älskad

  Du håller ditt barn i dina armar och förundras över att man kan älska någon så högt. Du skulle vilja hitta uttryck för denna kärlek, men hur du än försöker hittar du inte rätt. Du vill att ditt barn ska veta att det alltid är älskat.

  Stämmer ovanstående tre påståenden in på dig, är detta ditt tal. I det här talet hyllas barnet. Föräldrarnas kärlek till barnet är ett genomgående tema. Barnet beskrivs som en gåva och en välsignelse. Det är ett ljust och härligt tal som beskriver hur det lilla barnet är älskat från sitt första andetag och livet ut. För att förmedla rätt känsla av kärlek och närhet har talet ett direkt tilltal till det lilla barnet.

  Talet återfinns också, något modifierat, under kategorin Barndop – Pojke döps.

  139kr
 • Ett jullov för dig

  Beskrivning av talet:

  Detta är ett tal som fokuserar konsten att ta ledigt. Många tenderar att se jullovet som något som är halvvägs till sommaren. Även om detta till viss del är sant, tycker du att det är viktigt att kunna sätta punkt för den termin som har varit och verkligen unna sig att ha ledigt. Skolans elever och anställda är värda sin ledighet. De behöver inte se framåt, mot sommaren, de kan stanna i nuet och njuta av det som är.

  Eftersom många skolor är mångkulturella skolor, talar du även om kärleken. Du menar att julens sanna budskap är kärlek. Det är ett budskap som alla, oavsett religion och tro, kan ta del av. Du önskar eleverna tid att vara med sina nära och kära. Du hoppas att de ska få känna samvaro och glädje. Avslutningsvis tackar du alla för den termin som har gått.

  Talet passar bäst för högstadie- eller gymnasieelever eller vuxenstuderande.

  149kr
You've just added this product to the cart: