Väninna, på din födelsedag ger jag dig ditt livs uppdrag

Väninna, på din födelsedag ger jag dig ditt livs uppdrag

Det här talet skickas från en kvinna till hennes väninna som uppvaktning vid födelsedag.
 Detta tal innehåller 472 ord och tar 3 minuter och 16 sekunder att framföra.

Det här talet skickas från en kvinna till hennes väninna som uppvaktning vid födelsedag. Talet fungerar som en present i sig. Precis som rubriken säger handlar det om ett uppdrag. Uppdraget lyder att bejaka livet genom att ta hand om sig själv, och därför får jubilaren tio punkter som ska hjälpa henne att få en bättre självbild och i längden en mer positiv livssituation. Du skickar dessa tio punkter därför att du vill din vän det allra bästa.

Talet kan vara en skön uppmaning som inte behöver tas på fullaste allvar, eller också kan ni verkligen ställa er bakom dessa punkter.

Talet återfinns även i modifierad form under kategorin Födelsedagar – Passar flera olika åldrar, med namnet ”Ditt livs uppdrag”.

124kr

Utdrag ur olika delar:

Så här när du fyller år vill jag naturligtvis gratulera, och eftersom jag inte kan göra det i egen hög person skickar jag dig min gratulation via e-post. NN, jag önskar dig det allra bästa och vill därför ge dig ett uppdrag.

[...]

Uppdraget lyder: Bejaka livet!

Det låter kanske som en storslagen uppgift. Så är också fallet. Det är en storslagen och viktig uppgift och därför ska jag ge dig lite hjälp på traven. Jag ska ge dig tio tankar att börja varje dag med. Så från en kvinna till en annan,

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Väninna, på din födelsedag ger jag dig ditt livs uppdrag”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • På spaning efter den ungdom som flytt

  Det här talet passar dig som vill hålla ett avspänt, roligt och samtidigt tänkvärt tal till din pappa i samband med hans födelsedag. Talet är utformat för att hållas vid en fest eller middag där fler än bara familjen är närvarande.

  Din pappa är en man som med åren fått ett allt vidare midjemått, dels till följd av stor aptit på livets alla godsaker, dels därför att han inte gillar att motionera. NN vet vad han vill i livet och är inte rädd för att ta för sig. Men framför allt är din pappa en man som är generös med kärleken till sina nära och kära. Du retar honom gärna lite för hans ökande ålderskrämpor och för hans fysiska kondition, men poängterar att ni ikväll är här för att fira honom med de saker han själv främst står för: kärlek och glädje.

  Vid ett tillfälle sägs det att din pappa är född på femtiotalet. Är inte så fallet kan du ta bort den här meningen ur talet utan att det får någon inverkan på innehållet i övrigt. Det viktiga är att din pappa är en man som vet vad han vill.

  149kr
 • Ni är omsorg och kärlek

  Som vän eller släkting vill du hålla tal för brudparet. Det som framförallt kännetecknar makarna är deras kärlek till djur. Genom sitt gemensamma djurintresse umgås de och mår väl. De är trygga i sig själva och i varandra. De förmår även att skapa trygghet och fasta ramar för sina djur: tillsammans är de en familj. Makarnas omtanke och omvårdnad går inte bara till djuren utan även till deras nära och kära.

  Det här är brudparet som länge har känts som en självklarhet. Därmed känner du inte att de många äktenskapliga råden hör hemma i det här talet, utan nöjer dig med att endast ge ett sådant.

  139kr
 • Ert barn är allas vår gåva

  Som far-/morförälder vill du säga några ord på ditt barnbarns dopdag. Med det här talet berättar du hur ett barns födelse förändrar livet för både föräldrar och anhöriga, hur mycket rikare livet blir med barn. Därmed gratulerar du även föräldrarna för att de har så mycket härligt att vänta sig av framtiden. Barnets liv är ännu ett oskrivet blad, men ganska snart kommer ni att veta mer om vad resan innehåller. Tillsammans ger ni er alla ut på detta äventyr. Med ett löfte om en kärleksfull och innehållsrik framtid välkomnar ni er lilla pojke/flicka till världen.

  Detta tal återfinns också, med vissa skillnader, under kategorin ”Barndop – Pojke döps” med rubriken ”Er lille pojke är allas vår lycka”.

  139kr
 • Nittio år, mycket väl värda att fira

  Du ska fira en man eller kvinna som fyller nittio år och vill hålla ett tal som fokuserar på kvalitet snarare än kvantitet. Du pratar om att värdesätta tiden i upplevelser snarare än i år. Du menar att nittio år är en imponerande tid men framhåller framför allt hur rik denna måste ha varit. Nittio år av levnad är väl värda att fira. Dessutom kommer framtiden, oavsett dess längd, vara fortsatt rik på mänskliga upplevelser. Talet avslutas med en skål för jubilaren.

  Ett tal som i mycket påminner om detta återfinns under kategorin ”Födelsedagar – 80 år”. Namnet är Åttio år väl värda att fira.

  139kr
You've just added this product to the cart: