På spaning efter den ungdom som flytt

På spaning efter den ungdom som flytt

Det här talet passar dig som vill hålla ett avspänt, roligt och samtidigt tänkvärt tal till din pappa i samband med hans födelsedag.
 Detta tal innehåller 670 ord och tar 4 minuter och 36 sekunder att framföra.

Det här talet passar dig som vill hålla ett avspänt, roligt och samtidigt tänkvärt tal till din pappa i samband med hans födelsedag. Talet är utformat för att hållas vid en fest eller middag där fler än bara familjen är närvarande.

Din pappa är en man som med åren fått ett allt vidare midjemått, dels till följd av stor aptit på livets alla godsaker, dels därför att han inte gillar att motionera. NN vet vad han vill i livet och är inte rädd för att ta för sig. Men framför allt är din pappa en man som är generös med kärleken till sina nära och kära. Du retar honom gärna lite för hans ökande ålderskrämpor och för hans fysiska kondition, men poängterar att ni ikväll är här för att fira honom med de saker han själv främst står för: kärlek och glädje.

Vid ett tillfälle sägs det att din pappa är född på femtiotalet. Är inte så fallet kan du ta bort den här meningen ur talet utan att det får någon inverkan på innehållet i övrigt. Det viktiga är att din pappa är en man som vet vad han vill.

149kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Inledningen:

Det händer inte alltför sällan att medelålders män lägger sig an med vad som med ett skönmålande begrepp brukar kallas för "pondus". I pappas fall kom denna ”pondus” tämligen tidigt och har sedan tilltagit i omfång. ”Pondus” av det här slaget är alltså något som sägs komma med åldern. Krångligt är, och detta vet ni som känner pappa, att han inte alls erkänner sig gammal. Pondus har han, men gammal är han minsann inte. Jag har alltid haft lite svårt att få detta att gå ihop, men lika lite som jag är beredd att fråga en dam om hennes ålder är jag beredd att ifrågasätta pappas resonemang angående att äta kakan och att ha den kvar.

För kakor, det gillar pappa. Inte bara kakor för den delen, pappa gillar all mat och alla godsaker.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “På spaning efter den ungdom som flytt”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • 45 år – ett “event”!

  Beskrivning av talet:

  Talet hålls till en fyrtiofemåring som firar sin födelsedag med ett större eller mindre kalas. Just denna fyrtiofemåring är en människa som inte kryper undan och tänker att ”Jag fyller ju inte jämnt”. Istället firar han/hon sin födelsedag till de inbjudnas stora glädje. Ni är gärna delaktiga i NN:s liv och förehavanden. Att få fira NN:s födelsedag är en fröjd och ni tackar för den möjligheten. Er hyllning går till NN, för den människa som han/hon är: en människa som tar tillvara på livet. Talet avslutas med en skål för jubilaren.

  139kr
 • “För kärleken.”, “Inte omogen eller övermogen, utan alldeles lagom!” samt “Min mamma är en kvinna fylld av kärlek.” – bröllopsta

  Tal 1: För kärleken. Taltid: 2 min. 19 sek.

  Det blir allt vanligare att brudparet låter viga sig utomlands eller ensamma med två vittnen och har bröllopsfest eller bröllopsmottagning en tid senare. Det här talet kan hållas vid en sådan fest eller mottagning. Oavsett vilken din relation är till brudparet är det här ett tal som fyller dina behov. Talet har kärleken i fokus, vilket gäller även de festligheter som ni deltar i. Du talar om kärleken i allmänna ordalag men också om brudparets kärlek och om deras gästers kärlek till dem. Det är trots allt så att det är kärleken som har fört er alla samman till detta tillfälle. Talet avslutas med en skål för brudparet.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Inbjudan endast till festen.

  288kr
 • Att älska är livets största gåva

  Du som håller det här talet vill tala till din dotter på hennes bröllopsdag men för att verkligen visa henne att du respekterar hennes äktenskap talar du till största delen till brudparet som en enhet. Talet är, som sig bör vid bröllopstal, en tribut till kärleken – en jordnära och glädjefylld hyllning. Din dotters bröllopsdag är en stor dag för dig, en glädjens dag men också den dag du på allvar tvingas inse att din dotter är vuxen. Du vet att hon är väl rustad för ett eget familjeliv men vill betona att du alltid kommer att finnas där för henne. Också i din dotters nyblivne make har du funnit en vän, något du är både tacksam och mycket glad för. Ett tal fyllt av glädje, respekt och kärlek.

  149kr
 • Till min svärmor på födelsedagen

  Beskrivning av talet:

  Det här talet passar dig som har en god relation till din svärmor. Du betraktar din svärmor som en vän och det är med stor glädje du talar till henne på hennes födelsedag.

  Talet avslutas med en skål.

  109kr
You've just added this product to the cart: