På spaning efter den ungdom som flytt

På spaning efter den ungdom som flytt

Det här talet passar dig som vill hålla ett avspänt, roligt och samtidigt tänkvärt tal till din pappa i samband med hans födelsedag.
 Detta tal innehåller 670 ord och tar 4 minuter och 36 sekunder att framföra.

Det här talet passar dig som vill hålla ett avspänt, roligt och samtidigt tänkvärt tal till din pappa i samband med hans födelsedag. Talet är utformat för att hållas vid en fest eller middag där fler än bara familjen är närvarande.

Din pappa är en man som med åren fått ett allt vidare midjemått, dels till följd av stor aptit på livets alla godsaker, dels därför att han inte gillar att motionera. NN vet vad han vill i livet och är inte rädd för att ta för sig. Men framför allt är din pappa en man som är generös med kärleken till sina nära och kära. Du retar honom gärna lite för hans ökande ålderskrämpor och för hans fysiska kondition, men poängterar att ni ikväll är här för att fira honom med de saker han själv främst står för: kärlek och glädje.

Vid ett tillfälle sägs det att din pappa är född på femtiotalet. Är inte så fallet kan du ta bort den här meningen ur talet utan att det får någon inverkan på innehållet i övrigt. Det viktiga är att din pappa är en man som vet vad han vill.

149kr

Inledningen:

Det händer inte alltför sällan att medelålders män lägger sig an med vad som med ett skönmålande begrepp brukar kallas för "pondus". I pappas fall kom denna ”pondus” tämligen tidigt och har sedan tilltagit i omfång. ”Pondus” av det här slaget är alltså något som sägs komma med åldern. Krångligt är, och detta vet ni som känner pappa, att han inte alls erkänner sig gammal. Pondus har han, men gammal är han minsann inte. Jag har alltid haft lite svårt att få detta att gå ihop, men lika lite som jag är beredd att fråga en dam om hennes ålder är jag beredd att ifrågasätta pappas resonemang angående att äta kakan och att ha den kvar.

För kakor, det gillar pappa. Inte bara kakor för den delen, pappa gillar all mat och alla godsaker.

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “På spaning efter den ungdom som flytt”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

  • Talskrivarens namn: Josefin Schygge
  • Talskrivare: Josefin Schygge
  • Adress:
  • 3.53 3.53 betyg av 36 recensioner
You've just added this product to the cart: