Till en högt älskad mor på hennes födelsedag

Till en högt älskad mor på hennes födelsedag

Detta är ett mycket varmt och kärleksfullt tal tänkt att hållas av den vuxna dottern/sonen till födelsedagsbarnet som lämpligen är en kvinna som fyller minst femtio år, och som normalt inte vill stå i centrum.
 Detta tal innehåller 404 ord och tar 2 minuter och 48 sekunder att framföra.

Detta är ett mycket varmt och kärleksfullt tal tänkt att hållas av den vuxna dottern/sonen till födelsedagsbarnet som lämpligen är en kvinna som fyller minst femtio år, och som normalt inte vill stå i centrum. I talet framkommer det att födelsedagsbarnet varit en omtänksam och självuppoffrande mor som alltid haft sin dotters/sons bästa för ögonen och funnits där för att trösta, visa, påminna och tjata lite grann då det behövts. I centrum står det vuxna barnets tacksamhet mot den förälder som gjort sitt bästa; en tacksamhet som hon/han nu gärna vill passa på att ge uttryck för. Talet avslutas med ett fyrfaldigt leve för födelsedagsbarnet.

139kr

Utdrag ur talet:

[...]

Då jag tänker på vad du har betytt för mig fylls jag av tacksamhet och beundran. Du har funnits där från mitt första ögonblick och fram tills nu, och alltid har du varit beredd att trösta, visa och lyssna.

[...]

Du har blivit en mogen dam med mycket livserfarenhet och klokhet och även jag, antar jag, har väl hunnit lära mig ett och annat så att jag kan stå skapligt på egna ben. Ändå är du och förblir min mamma,

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Till en högt älskad mor på hennes födelsedag”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Björklinge, 2017

Information om talskrivaren

 • Student tackar klassföreståndaren för tre givande år

  Det här talet hålls av någon ur en avgångsklass på gymnasiet till klassföreståndaren som följt denna klass under tre års tid. Klassföreståndaren är en omtyckt och duktig lärare som har betytt mycket för många av eleverna i klassen; detta är något som talaren nu tar fasta på i sitt tal. På ett humoristiskt och varmt sätt låter han/hon klassföreståndaren förstå hur tacksamma eleverna är mot henne/honom och hur vemodigt de nu tycker att det är att skiljas åt. Talarens förhoppning är att läraren ska komma ihåg sina elever precis som eleverna kommer att komma ihåg henne/honom, även om hon/han till hösten får en ny klass. Avslutningsvis ges läraren ett stort tack, å hela klassens vägnar.

  139kr
 • Ni är skolans främsta resurs!

  Det här seriösa och mycket uppskattande tacktalet hålls av en rektor till skolans personal. Temat är skolans viktiga funktion i det demokratiska samhället och därmed skolpersonalens viktiga och – tyvärr – ofta förbisedda arbete. Utan sin personal kan en skola inte existera och utan skolan skulle ett samhälle som vårt falla samman.

  Talet är skrivet för att hållas i skolavslutningstider eller efter en period av oro och problem på skolan. Med små ändringar kan det dock hållas vid vilket tillfälle som helst då en rektor vill ge skolans personal en eloge för dess engagemang och arbete.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Skolavslutning vårtermin.

  159kr
 • Brudar och brudar

  Det här lite längre humoristiska talet som också återfinns under kategorin Bröllop, till bruden – Till bruden) hålls lämpligen av en ogift väninna till bruden. Temat är de två olika sorterna av brudar: den ogifta och den gifta. Den förstnämnda gör som hon själv vill, bor ofta) för sig själv och ser män som jaktbyten. Den sistnämnda riskerar ett liv vid spisen där det forna jaktbytet har blivit hennes härskare. Är det fråga om två olika arter eller bara två skilda utvecklingsstadier i brudens liv? Detta har väninnan inget svar på, men hon hoppas att just denna brud och hennes brudgum skall bevisa att det inte behöver bli någon dramatisk skillnad mellan den ogifta bruden och den gifta. Med en så förstående brudgum som den här finns det nog goda chanser att denna förhoppning infrias, tror hon. Hon vill – hur som helst – önska makarna lycka till och samtidigt utbringa en skål för dem.

  Talet fungerar bäst om talaren har varit ute och roat sig mycket tillsammans med bruden och på olika vis njutit singellivets fröjder. Bruden bör vara en självständig kvinna som har tyckt om att göra saker tillsammans med sina väninnor. Talets tema gör också att det inte bör ha gått så lång tid mellan att bruden träffade sin blivande make och att hon nu gifter sig.

  189kr
 • Efter alla år som tjatig mamma vill jag nu räcka dig handen

  Det här talet är tänkt att hållas i en situation som på ett eller annat sätt markerar ett barns vuxenblivande, t. ex. ett studentfirande, ett inflyttningskalas till första egna boendet eller en middag i samband med yrkes- eller universitetsexamen om denna avläggs i ung ålder. Talet hålls av modern och handlar om hur tjatig man lätt blir som mor. Man vill sitt barn väl och oroar sig, och ofta får man vara där och förmana och påminna och lägga sig i. Nu har dock den dag kommit då sonen/dottern är redo att klara sig själv. Han/hon är vuxen eller nästan vuxen. Givetvis kommer modern att finnas där som stöd även i fortsättningen men framför allt vill hon vara sitt vuxna barns vän.

  Tonen är varm och enkel. Meningen är att sonen/dottern skall känna sig uppskattad och erkänd i sin nya position i förhållande till föräldern.

  Talet återfinns även under kategorin Examen & student – Förälder till student.

  159kr
You've just added this product to the cart: