Älskade mamma

Älskade mamma

Det här talet passar dig som har en aktiv, självständig och klok mamma som du vill hylla på hennes födelsedag.
 Detta tal innehåller 327 ord och tar 2 minuter och 16 sekunder att framföra.

Det här talet passar dig som har en aktiv, självständig och klok mamma som du vill hylla på hennes födelsedag. Tonen i talet är enkel och saklig men präglad av tacksamhet. Födelsedagsbarnet har inte bara varit en god mor, hon är också en kvinna med många intressen och stort engagemang, väl ägnad att vara förebild åt sin son/dotter. Till åren kommen är hon fortfarande ungdomlig men med stor livserfarenhet. I slutet av talet uppmanar talaren de församlade att sjunga för födelsedagsbarnet samt därefter utbringa ett fyrfaldigt leve.

139kr

Utdrag ur olika delar av talet:

[...]

Att ha en mamma som du innebär att ha en trygg bas i livet, en klok och stark människa som man alltid kan gå till med sina bekymmer,

[...]

Det som gör dig så speciell för mig är inte bara att du faktiskt är min mamma.

[...]

Detta hör till det fina med att ha en mamma: det finns någon där som har gått före.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Älskade mamma”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
hallsberg, 2017

Information om talskrivaren

 • Att ha en vän som du är få förunnat

  Det här varma och lagom allvarsamma talet är tänkt att hållas av en kvinna till hennes bästa väninna. Den röda tråden är vänskapens förmåga att berika livet och den tacksamhet man måste känna över att ha någon att dela såväl sorger som glädjeämnen med. De båda väninnorna har känt varandra i många år och upplevt mycket tillsammans och talaren vill nu verkligen ta tillfället i akt att visa sin uppskattning. I slutet av talet tackar hon väninnan för vänskapen och försäkrar att man inte kan få en bättre vän än hon.

  159kr
 • Ni är skolans främsta resurs!

  Det här seriösa och mycket uppskattande tacktalet hålls av en rektor till skolans personal. Temat är skolans viktiga funktion i det demokratiska samhället och därmed skolpersonalens viktiga och – tyvärr – ofta förbisedda arbete. Utan sin personal kan en skola inte existera och utan skolan skulle ett samhälle som vårt falla samman.

  Talet är skrivet för att hållas i skolavslutningstider eller efter en period av oro och problem på skolan. Med små ändringar kan det dock hållas vid vilket tillfälle som helst då en rektor vill ge skolans personal en eloge för dess engagemang och arbete.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Rektor tackar skolpersonal.

  159kr
 • Far och son emellan

  Som stolt och kärleksfull far vill du hålla ett tal till din son och hans brud. Paret är ganska ungt och det är första gången de båda gifter sig med någon. Därför vill du gärna ge din son några kloka ord på vägen och även ge honom mod och självförtroende att gå in i den roll som äkta make som nu kommer att bli hans. Som erfaren man vet du att det kan vara skrämmande att ge sig in i nära relationer som innebär ansvar och krav på mognad, men du vet också att detta, om man bara låter det ske, också är innebär en stor lycka. Du avslutar med en skål för brudparet – givetvis.

  149kr
 • Jag har förstått att jag förväntas hålla tal …

  Det här humoristiska talet med en lite annorlunda infallsvinkel passar dig som vill hålla ett både roligt och traditionellt upplagt tal till din dotter och hennes nyblivne make på deras bröllop. Du och din dotter har en bra relation, liksom du och din svärson. Som brudens far vet du om att du förväntas hålla tal, något som du inte brukar göra särskilt ofta, och nu griper du dig uppgiften an med både självdistans och entusiasm. Du talar till din dotter om allt hon har lärt dig, förmanar med glimten i ögat din svärson att ta väl vara på henne samt ger honom ditt erkännande. Slutligen utlyser du en skål för de nygifta och önskar dem lycka till i framtiden.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Far/mor talar till brudparet.

  159kr
You've just added this product to the cart: