En vinterreflektion vid middagsbordet

En vinterreflektion vid middagsbordet

Det här är middagstalet som alla kan skratta igenkännande åt.
 Detta tal innehåller 500 ord och tar 2 minuter och 52 sekunder att framföra.

Det här är middagstalet som alla kan skratta igenkännande åt. Talet är en humoristisk skildring av sydligt boende nordbors inställning till vintern. Vår ständiga klagan över kyla och mörker kommer här till sin rätt. Mot slutet av talet omvandlas dock denna klagosång till en vilja att bemöta vintern med ett lättare sinne. Med glimten i ögat manar du dina medmänniskor att knyta näven och tillsammans ge sig ut i kamp mot nidbilden av vintern. Vintern har många möjligheter. Avslutningsvis knyter du ihop säcken genom att framhålla att middagar som den här med närhet och gemenskap är ett av vinterns goda värden.

Talet återfinns också, i en något omarbetad version, under kategorin Årstider – Vintertal. Namnet är där Vintern, både hatad och älskad.

139kr

Utdrag ur olika delar av talet:

Med en suck brukar det sägas att vintern är lång. Sydligt boende nordbor klagar över mörkret, över kylan, över bristen på snö eller vissa vintrar över för mycket snö, snö vid fel tidpunkt, snö som inte vill smälta, snöstormar och snöskottning. Vanligen tycker vi vuxna att allt som har med snö att göra är jobbigt. Om det inte är julafton.

[...]

Jag tycker att vi sluter en pakt här i dag. Precis som rökstoppet är ett medvetet val som kräver envishet och styrka, kan det krävas en del av oss för att vi ska kunna sluta klaga på vintern.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “En vinterreflektion vid middagsbordet”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Det är en glädjens dag!

  Det här är talet som genomsyras av glädje. Även vuxna som firar födelsedag bör få känna förväntan och glädje. Du uppmanar din jubilar att njuta av dagen, att våga ta för sig av livets goda. Du manar till rop och sång. Du lockar fram barnasinnet hos jubilaren och får honom/henne att våga fira födelsedag på just det sätt som han/hon förtjänar – i största glädje.

  139kr
 • Ni är omsorg och kärlek

  Som vän eller släkting vill du hålla tal för brudparet. Det som framförallt kännetecknar makarna är deras kärlek till djur. Genom sitt gemensamma djurintresse umgås de och mår väl. De är trygga i sig själva och i varandra. De förmår även att skapa trygghet och fasta ramar för sina djur: tillsammans är de en familj. Makarnas omtanke och omvårdnad går inte bara till djuren utan även till deras nära och kära.

  Det här är brudparet som länge har känts som en självklarhet. Därmed känner du inte att de många äktenskapliga råden hör hemma i det här talet, utan nöjer dig med att endast ge ett sådant.

  139kr
 • Sommarlovet – en enda lång schlagervarning!

  Talet har schlagertema. Schlagern är visserligen avgjord för i år, men under våren drabbade schlageryran er alla på ett eller annat sätt. Nu är det dags att gå på sommarlov och detta är precis som en schlager. Det är tidsbestämt, trallvänligt och innehåller förhoppningsvis en tonhöjning!

  På ett lättsamt sätt tackar du eleverna för deras insatser under det gångna läsåret och önskar dem ett härligt sommarlov.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Högstadiet.

  139kr
 • Det har blivit dags att önska varandra gott nytt år

  Beskrivning:

  Detta är en positiv och varm text. Under dagarna mellan jul och nyår är den fras som vi säger allra mest frekvent just ”Gott nytt år”, men vad lägger vi egentligen i orden? Jo, vi lägger en uppriktig önskan om att nästa år ska ha det allra bästa i sitt sköte. Vi hoppas och tror på det kommande året som ett bra och utvecklande år. Vi känner tillförsikt inför framtiden. Vi vet att det finns saker att se fram emot även i svåra tider.

  Texten återfinns även under kategorin Jul och nyår – Nyårstal.

  129kr
You've just added this product to the cart: