Att våga vägra göra en svensk klassiker

Att våga vägra göra en svensk klassiker

Beskrivning av talet: Detta är ett humoristiskt middagstal där talaren säger sig våga vägra göra en svensk klassiker och under talets gång argumenterar för varför.
 Detta tal innehåller 841 ord och tar 5 minuter och 35 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

Detta är ett humoristiskt middagstal där talaren säger sig våga vägra göra en svensk klassiker och under talets gång argumenterar för varför.

149kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur talets inledande del:

[...]

Många är de som säger att de ska göra en klassiker. Det låter hurtigt och glatt och enkelt. Det låter som att man bryr sig om sin kropp, vårdar den, ger den motion för att förebygga diverse krämpor. För visst vet vi att hjärt- och kärlsjukdomar förebyggs av motion. Vi vet att fel sorts fett är dåligt för kroppen. Vi vet att ett äpple om dagen är bra för magen. Allt det där vet vi och därför är det så svårt att säga nej, att gå emot strömmen, att våga vägra göra en klassiker. Någon måste ta det första steget. Denna någon är jag. Idag ställer jag mig upp och ger svar på tal. Jag talar för oss som aldrig skulle göra en svensk klassiker.

Ni häpnar. Jag vet, det är som att jag har tagit något fult i min mun. Men ni ska inte vara rädda, ibland är den smala vägen den rätta vägen. Ibland är det förnuftigt att vårda det man har på andra sätt än genom vansinnesmotion.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Att våga vägra göra en svensk klassiker”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • En tjugofemårings betraktelse

  Beskrivning av talet:

  Detta är talet som beskriver hur det är att vakna upp på sin tjugofemårsdag och först inte orka stiga ur sängen, men sedan se att det inte är så hemskt att bli tjugofem. Talet placerar tjugofemåringen i hans/hennes samtid och sätter honom/henne i relation till de förväntningar som samhället ställer.

  Tonen i talet är lättsam och språket är rappt. Dock ska sägas att tonen går från mer pessimistisk i början till livsbejakande mot slutet. Talet kan hållas av vem som helst, men talaren bör vara medveten om att talet inte är att betrakta som ett traditionellt tal utan snarare som en reflektion över hur det är att vara tjugofem år i dag. Talet bedrivs på två plan, dels som en inre monolog som är tjugofemåringens egen, dels som ett händelseförlopp där tjugofemåringen vaknar och till sist stiger upp.

  Talet återfinns även under kategorin Födelsedagar – 25 år.

  115kr
 • Till dig som vågar genomföra en förändring

  Du som håller det här talet vill framhäva och uppmuntra en medmänniska som står i begrepp att förändra sitt liv. Kanske har medmänniskan bestämt sig för att byta jobb, ge sig i väg på en lång resa, starta eget eller gå ner i vikt. Oavsett vad det är personen i fråga ska göra har det innefattat ett svårt beslut. Ett beslut som kräver mod att fatta men som leder fram till en positiv förändring. Talet har en enkel struktur och är lätt att framföra. Utan förkonstlingar lämnar talaren sin medmänniska med uppmuntran, stöd och ett minne för livet.

  109kr
 • I dag är er dag!

  Det här talet är glädjefyllt, uppbyggt kring kärleken som en dröm, plåga och revolution. Det visar hur kärleken förgyller och samtidigt förändrar livet. Förälder, far- eller morförälder, vän, släkting eller bekant kan hålla talet. Det är med andra ord ett gångbart tal som passar alla.

  139kr
 • “Fem skäl att hylla kalasandet.”, “Det är en sann glädje att få hälsa er välkomna hit!” samt “Att gå på kalas är något av det bä

  Nedan finner du information om, och utdrag ur, två tacktal och ett välkomsttal.

  Tal 1: Fem skäl att hylla kalasandet. Taltid: 1 min. 22 sek.

  Talet lyfter fram fem skäl till varför det är så bra att gå bort och äta och avslutas med ett tack för maten. Det är enkelt och träffsäkert, lätt att lära in och smärtfritt att hålla.

  Talet återfinns även under kategorin Tack- och middagstal – Allmänt tacktal.

  199kr
You've just added this product to the cart: