Nittio år, mycket väl värda att fira

Nittio år, mycket väl värda att fira

Du ska fira en man eller kvinna som fyller nittio år och vill hålla ett tal som fokuserar på kvalitet snarare än kvantitet.
 Detta tal innehåller 371 ord och tar 2 minuter och 12 sekunder att framföra.

Du ska fira en man eller kvinna som fyller nittio år och vill hålla ett tal som fokuserar på kvalitet snarare än kvantitet. Du pratar om att värdesätta tiden i upplevelser snarare än i år. Du menar att nittio år är en imponerande tid men framhåller framför allt hur rik denna måste ha varit. Nittio år av levnad är väl värda att fira. Dessutom kommer framtiden, oavsett dess längd, vara fortsatt rik på mänskliga upplevelser. Talet avslutas med en skål för jubilaren.

Ett tal som i mycket påminner om detta återfinns under kategorin ”Födelsedagar – 80 år”. Namnet är Åttio år väl värda att fira.

139kr

Utdrag ur talets början och slut:

NN, i dag firar vi din födelsedag. Det är inte din första, men att säga att du är gammal – det vågar jag inte. Jag skulle i stället vilja säga att du är mogen och vis. Mognad och visdom har mer att göra med vilka levnadsupplevelser du har haft och vad du har tagit med dig ifrån dem, än med det exakta antalet födelsedagar som du har firat.

[...]

Grattis på födelsedagen, NN. Skål.

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Nittio år, mycket väl värda att fira”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Stockholm, 2017

Information om talskrivaren

 • Det är en nåd att få sådan kärlek

  Om du vill hålla ett kärleksfullt och okonstlat tal till brudparets ära, är detta talet för dig!

  Du betraktar dig som god vän till brudparet. I egenskap av detta känner du till styrkan i brudparets kärlek och betraktar den som en nåd. Detta utifrån en fras ur en av Lisa Ekdahls sånger, som du tillika citerar. Talet ramas in av denna fras.

  I talet vänder du dig till brudparet, du talar vackert om kärleken och äktenskapet. Du beskriver makarnas oerhörda lycka och avslutar talet med en skål för dem.

  Talet återfinns även i en snarlik version under kategorin Bröllop, till bruden – Tärnan talar.

  139kr
 • Det allra bästa sättet att visa min barndomsvän min uppskattning

  Beskrivning av talet:

  I det här talet visar du din uppskattning för din barndomsvän genom att ha tänkt ut det allra bästa att göra mot någon/ge någon som fyller år. Det är en enkel handling som är fylld av värme, uppskattning och kärlek. Du berättar både om handlingen och om hur du känner för NN i ditt tal. Du kan utan svårighet utföra denna speciella handling under talets gång eller strax efteråt. På det här sättet håller du ett minnesvärt tal med både ord och handling.

  109kr
 • Jämlikhet för mänskligheten framåt

  Du som håller det här talet vill tala om vad jämlikhet innebär. Du talar kort om jämlikhet ur ett historiskt perspektiv, men framförallt benämner du jämlikhet som framtidens begrepp. Du vill värna om jämlikheten för att du tror att den är en av samhällets grundpelare och det medel med vilket vi bekämpar ondska och orättvisor. Kort sagt vill du slå ett slag för jämlikheten genom att hylla den.

  139kr
 • Bröllop i Skåne

  Beskrivning av talet:

  Det här talet är tänkt för ett bröllop som hålls i Skåne. Den som håller talet är själv skåning och drar gärna paralleller från det skånska landskapet till kärleken och äktenskapet. På det här sättet håller du ett originellt bröllopstal som ändå har alla önskvärda ingredienser. Talet avslutas med en skål för brudparet.

  139kr
You've just added this product to the cart: