I dag är en glädjens dag, en dag för dig!

I dag är en glädjens dag, en dag för dig!

Beskrivning av talet:Det här talet passar en mor som vill hålla tal till sin son när han firar fyrtio år.
 Detta tal innehåller 363 ord och tar 2 minuter och 31 sekunder att framföra.
3 av 5 baserat på 2 betyg
(2 kundbetyg )
I dag är en glädjens dag, en dag för dig!

Beskrivning av talet:

Det här talet passar en mor som vill hålla tal till sin son när han firar fyrtio år.

Du pratar övergripande om födelsedagar som har varit och påpekar att de i grund och botten inte skiljer sig särskilt mycket från den här födelsedagen. Det är fortfarande med glädje som människor stämmer upp i sång för NN, det är fortfarande NN:s dag. Det är en stor glädje för dig att få fira den här dagen tillsammans med din son och med hans vänner och familj. Talet avslutas med att du framför dina gratulationer till NN. ”I dag är en glädjens dag, en dag för dig” är ett varmt, kärleksfullt och lättsmält tal.

149kr

 • Utdrag
 • Omdöme (2)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur olika delar av talet:

[...]

Du firar din fyrtionde födelsedag. Luften är fylld av jubel, sång, prat och skratt. Luften är fylld av välmående. Det är härligt att få vara här i dag och fira dig.

[...]

Fyrtio år ung är du nu och du växer ständigt som människa. Det är, och har alltid varit, en fantastisk ynnest att få vara mamma till dig.

[...]

Du är och förblir min pojke, men du är och förblir också min fulländning.

[...]

Kundomdöme

3 av 5 stjärnor
2 omdömen
5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

2 reviews for I dag är en glädjens dag, en dag för dig!

Betygsätt talet

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Åkersberga, 2017

Information om talskrivaren

 • Återförening, svenskans vackraste ord?

  Talet uppehåller sig kring ordet återförening. Du talar om ordets innebörd och vill gärna ge det högre status. Ordet återförening får agera ram för ditt tal. Talet tar bland annat upp det faktum att humoristiska skildringar av just återföreningar inom litteratur och film är vanliga. En återförening innehåller en mängd ingredienser som lämpar sig för en underhållande intrig. Nu står ni inför möjligheten att uppleva detta själva. Du uppmanar dina forna skolkamrater att återknyta de band som kanske har blivit slitna, men också att söka nya bekantskaper i människor de kanske inte pratade så mycket med som unga.

  Talet lämpar sig för återföreningar där det är 10-30 år sedan ni gick i skolan tillsammans.

  139kr
 • Chefen önskar glad påsk under lågkonjunktur

  Beskrivning av talet:

  Det råder lågkonjunktur. Ert företag har tvingats göra nedskärningar och söka förbättringsåtgärder. Nu vill du som chef ge dina medarbetare en positiv bild knuten till påsken.

  Sedan urminnes tider har ägget varit symbolen för liv. Under ett kalt skal döljer sig någonting nytt, och så är det även med de åtgärder som ert företag har genomfört. På sikt kommer de att leda till nya framgångar. Med detta sagt önskar du dina medarbetare glad påsk.

  Detta tal återfinns också under kategorin Bolag: Chefen talar – Chefen önskar Glad Påsk!

  129kr
 • Ett reflekterande jultal med känsla för livets sanna värden

  Utan att tränga allt för djupt in i filosofins värld diskuterar det här talet livets sanna värden. Julen är en traditionsrik högtid och varje år ställs vi inför samma uppmaning: att stanna upp och reflektera över julens egentliga innebörd. Vare sig vi är troende eller inte finns mycket av livets goda representerat i julens budskap.

  Talet hålls förslagsvis vid en middag eller sammankomst under julen. Man som kvinna, gammal som ung, kan hålla talet. Även åhörargruppen kan tillhöra alla ålderskategorier.

  Talet återfinns även under kategorin Jul och nyår – Jultal, allmänt.

  134kr
 • Er lille pojke är allas vår lycka

  Du som håller det här talet är närstående och/eller släkting till det nyfödda barnet. Kanske är du en farmor eller mormor som gärna vill säga någonting på ditt barnbarns dopdag?

  Du talar om hur ett barns födelse förändrar livet för både föräldrar och anhöriga, hur mycket rikare barn gör livet. Därmed gratulerar du även föräldrarna för att de har så mycket härligt att vänta sig av framtiden. Barnets liv är ännu ett oskrivet blad, men ganska snart kommer ni att veta mer om vad resan innehåller. Tillsammans ger ni er alla ut på detta äventyr. Med ett löfte om en kärleksfull och innehållsrik framtid välkomnar ni er lille pojke till världen.

  Detta tal återfinns också, med vissa skillnader, under kategorin ”Barndop – Mor-/farförälder talar” med rubriken ”Ert barn är allas vår gåva”.

  139kr
You've just added this product to the cart: