Tribut till våren och dess kulinariska läckerheter

Tribut till våren och dess kulinariska läckerheter

Du som håller det här talet talar på en middag som äger rum när våren spirar eller är i antågande.
 Detta tal innehåller 421 ord och tar 2 minuter och 48 sekunder att framföra.

Du som håller det här talet talar på en middag som äger rum när våren spirar eller är i antågande. Det här är nämligen ett tal om vårens alla härligheter, men för att skilja ut sig från andra vårserenader inkluderas här även mat och umgänge. Det är inte bara naturlivet omkring oss som förnyas när våren gör sitt intåg, utan också de läckerheter naturen serverar oss på matbordet är nya och fräscha. Talet visar hur hela människan mår bra på våren, hur vi gläds och får förnyad energi och gör här kopplingen till att äta en god middag.

119kr

Utdrag ur talet:
Våren är en löftesrik tid på året. Många av oss har längtat hit, till ljusare tider, till kraften i naturens växande, till tron på varmare dagar. Nu är våren äntligen här. Vi välkomnar den och brister ut i ett: härliga vår!

[…]

Vi talar ofta om vårtecken: blommor som slår ut, aprilväder, sena kvällar och picknickfiltar som tas fram. Det är emellertid inte bara i våra hjärtan och sinnen som våren märks av, utan också i våra magar. Med våren kommer nya smaker och matliga fenomen.

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Tribut till våren och dess kulinariska läckerheter”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Kristianstad, 2016

Information om talskrivaren

 • Du är vår stålman/stålkvinna

  Talet hålls för en person som nyligen har tagit examen. Personen i fråga har inte haft någon enkel skolgång, men har bestämt sig för att härda ut. Du vill därför hylla den här personens examen och extra framhålla hans/hennes bragd. Genom att inte ge upp har NN gett sig själv utbildningens gåva – en gåva han/hon kommer att ha nytta och glädje av för resten av sitt liv.

  109kr
 • Traditioner kring Kristi himmelsfärd från förr till nu

  Beskrivning av talet:

  Det här talet passar dig som vill hålla ett tal där dina åhörare får lära sig varför vi firar Kristi himmelsfärd. Talet hålls inför Kristi himmelsfärdshelgen. I talet berättar du om hur Kristi himmelsfärd enligt traditionen har firats och hur vi vanligen spenderar vår helg nu. Utan att värdera det ena högre än det andra ställer du det gamla mot det nya. Du avslutar talet med att önska dina åhörare en skön helg, vad de än tänker sig att göra med den.

  124kr
 • Sommarlovet – en enda lång schlagervarning!

  Talet har schlagertema. Schlagern är visserligen avgjord för i år, men under våren drabbade schlageryran er alla på ett eller annat sätt. Nu är det dags att gå på sommarlov och detta är precis som en schlager. Det är tidsbestämt, trallvänligt och innehåller förhoppningsvis en tonhöjning!

  På ett lättsamt sätt tackar du eleverna för deras insatser under det gångna läsåret och önskar dem ett härligt sommarlov.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Högstadiet.

  139kr
 • En ny tappning av uttrycket “Att fånga ögonblicket”

  Beskrivning av talet:

  Uttrycket ”Att fånga ögonblicket” får nytt liv i det här talet. I talets inledande skede utger du dig för att ha hört en berättelse om en kvinna som gick under smeknamnet rosa Ruth. Du berättar om hennes egenskaper och hur hon som ingen annan lyckades se det ljusa i tillvaron och därmed leva fullt ut i varje ögonblick. Med denna anekdot vill du framhålla, att även om vi inte alltid lever som rosa Ruth, kan vi göra det just ikväll. Det har bjudits till fest, luften är full av möjligheter och det är upp till var och en att ta vara på kvällen.

  139kr
You've just added this product to the cart: