Tribut till våren och dess kulinariska läckerheter

Tribut till våren och dess kulinariska läckerheter

Du som håller det här talet talar på en middag som äger rum när våren spirar eller är i antågande.
 Detta tal innehåller 421 ord och tar 2 minuter och 48 sekunder att framföra.

Du som håller det här talet talar på en middag som äger rum när våren spirar eller är i antågande. Det här är nämligen ett tal om vårens alla härligheter, men för att skilja ut sig från andra vårserenader inkluderas här även mat och umgänge. Det är inte bara naturlivet omkring oss som förnyas när våren gör sitt intåg, utan också de läckerheter naturen serverar oss på matbordet är nya och fräscha. Talet visar hur hela människan mår bra på våren, hur vi gläds och får förnyad energi och gör här kopplingen till att äta en god middag.

119kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur talet:
Våren är en löftesrik tid på året. Många av oss har längtat hit, till ljusare tider, till kraften i naturens växande, till tron på varmare dagar. Nu är våren äntligen här. Vi välkomnar den och brister ut i ett: härliga vår!

[…]

Vi talar ofta om vårtecken: blommor som slår ut, aprilväder, sena kvällar och picknickfiltar som tas fram. Det är emellertid inte bara i våra hjärtan och sinnen som våren märks av, utan också i våra magar. Med våren kommer nya smaker och matliga fenomen.

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Tribut till våren och dess kulinariska läckerheter”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Kristianstad, 2016

Information om talskrivaren

 • Ingenting är bättre än god mat och gott sällskap – tack så mycket!

  Beskrivning av talet:

  Du som talar riktar – i en artig men avslappnad ton – ditt tack till värdparet genom att framhäva att du har längtat efter denna fredag. Fredagen är en bra dag även i vanliga fall, men i dag har den varit något utöver det extra. Det finns inget som är bättre än god mat i gott sällskap.

  99kr
 • Kärleken, en röd tråd från generation till generation

  Detta tal kan hållas av en far- eller morförälder, kvinna eller man, men är här utformat utifrån att en farfar talar. Med några lätta justeringar går detta dock att ändra. Talaren ger traditionsenligt några goda råd att ha med sig på den äktenskapliga vägen samtidigt som han betonar kärlekens vikt för det mänskliga livet. Talet avslutas med en skål för brudparet.

  Talet utgår från en jämförelse av dagens samhälle med det samhälle som fanns då farföräldrarna gifte sig. Vissa olikheter konstateras, men talaren betonar att det som är av vikt är det som för generationerna samman: kärleken.

  149kr
 • Att våga vägra göra en svensk klassiker

  Beskrivning av talet:

  Detta är ett humoristiskt middagstal där talaren säger sig våga vägra göra en svensk klassiker och under talets gång argumenterar för varför.

  149kr
 • Till min far

  Din far har gått bort. Du saknar honom mycket. Du känner dig vilsen men du känner också tacksamhet över den tid som har varit och för den man som din far var. Ni kanske inte alltid var vänner, ni kanske inte alltid förstod varandra, men han fanns ändå där för dig. Han hjälpte dig rätt. I dag navigerar du, trots din faders bortgång, genom livet med hans hjälp och i vissheten om hans kärlek. Du säger farväl men också på återseende. Hans kärlek når dig även genom döden.

  139kr
You've just added this product to the cart: