Internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen

Beskrivning av talet: Du som håller det här talet är kvinna och anser att Internationella kvinnodagen är en viktig dag.
 Detta tal innehåller 536 ord och tar 3 minuter och 38 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

Du som håller det här talet är kvinna och anser att Internationella kvinnodagen är en viktig dag. Du menar att kvinnor måste stå upp för sina rättigheter och fortsätta kämpa för jämlikhet, men framförallt ha förståelse för varandra. Alla kvinnor kan inte tycka och tänka likadant, alla ser inte jämlikhetsfrågan som lika brännande, men det som måste förena kvinnor, likväl som alla människor, är medmänskligheten. Talet är partipolitiskt oberoende och kan hållas av alla som ställer sig bakom tron på människors lika värde.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur olika delar av talet:

Idag samlas kvinnogrupper över hela världen för att fira Internationella kvinnodagen. Kvinnor från alla kontinenter, kvinnor med olika etnisk, kulturell, politisk och språklig bakgrund står samlade idag. Du är en del av detta, jag är en del av detta och med oss har vi över nittio års kamp för frihet, för fred och rättvisa, för utveckling och för jämlikhet. Känn historiens vingslag. Känn kraften i att vara samlade. Känn att vi kan förändra.

[...]

Förändringar i samhället sker långsamt. Förändringar i människors synsätt, vanor och föreställningar går ännu långsammare. Pendylen slår och går tillbaka. Ha tålamod.

Många av oss kvinnor reagerar mot själva tanken att det skulle vara synd om oss,

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Internationella kvinnodagen”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
STOCKHOLM, 2017

Information om talskrivaren

 • “Du är en gåva som livet mig ger.”, “Syster min, all lycka önskar jag dig.” samt “Ytterligare rikedom.”

  Tal 1: Du är en gåva som livet mig ger. Taltid: 5 min. 27 sek.

  Du som håller det här talet vill tala till din dotter på hennes bröllopsdag, men för att verkligen visa att du respekterar hennes äktenskap talar du till största delen till brudparet som en enhet. Det här är en stor dag för dig, en glädjens dag, men också den dag du på allvar tvingas inse att din dotter är vuxen. Du vet att hon är väl rustad för ett eget familjeliv men vill betona att du alltid kommer att finnas där för henne. Talet är fyllt av glädje, respekt och kärlek.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Mor talar till sin dotter.

  299kr
 • Kärleken, en röd tråd från generation till generation

  Detta tal kan hållas av en far- eller morförälder, kvinna eller man, men är här utformat utifrån att en farfar talar. Med några lätta justeringar går detta dock att ändra. Talaren ger traditionsenligt några goda råd att ha med sig på den äktenskapliga vägen samtidigt som han betonar kärlekens vikt för det mänskliga livet. Talet avslutas med en skål för brudparet.

  Talet utgår från en jämförelse av dagens samhälle med det samhälle som fanns då farföräldrarna gifte sig. Vissa olikheter konstateras, men talaren betonar att det som är av vikt är det som för generationerna samman: kärleken.

  149kr
 • En ny tappning av uttrycket “Att fånga ögonblicket”

  Beskrivning av talet:

  Uttrycket ”Att fånga ögonblicket” får nytt liv i det här talet. I talets inledande skede utger du dig för att ha hört en berättelse om en kvinna som gick under smeknamnet rosa Ruth. Du berättar om hennes egenskaper och hur hon som ingen annan lyckades se det ljusa i tillvaron och därmed leva fullt ut i varje ögonblick. Med denna anekdot vill du framhålla, att även om vi inte alltid lever som rosa Ruth, kan vi göra det just ikväll. Det har bjudits till fest, luften är full av möjligheter och det är upp till var och en att ta vara på kvällen.

  139kr
 • Skolavslutning – i dag en klar listetta

  Beskrivning av talet:

  Detta är ett tal som rektorn håller på skolavslutningen. Talet knyter an till elevernas vardag och liv utanför skolan, och betonar vikten av att vara stolt över vad man har gjort och lära av sina misstag. Talet lämpar sig bäst för de skolstadier där betyg delas ut.

  För att lyfta fram det härliga i att det är skolavslutning använder sig rektorn av det för ungdomar välkända fenomenet att göra topplistor.

  Talet är uppdelat i stycken där rektorn vänder sig främst till eleverna; något stycke riktas till lärarna och ett par stycken är gemensamma för alla som går eller arbetar på skolan. Med humor och värme bjuder rektorn en smula på sig själv och når eleverna med varma önskningar om en skön ledighet.

  139kr
You've just added this product to the cart: