Internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen

Beskrivning av talet: Du som håller det här talet är kvinna och anser att Internationella kvinnodagen är en viktig dag.
 Detta tal innehåller 536 ord och tar 3 minuter och 38 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

Du som håller det här talet är kvinna och anser att Internationella kvinnodagen är en viktig dag. Du menar att kvinnor måste stå upp för sina rättigheter och fortsätta kämpa för jämlikhet, men framförallt ha förståelse för varandra. Alla kvinnor kan inte tycka och tänka likadant, alla ser inte jämlikhetsfrågan som lika brännande, men det som måste förena kvinnor, likväl som alla människor, är medmänskligheten. Talet är partipolitiskt oberoende och kan hållas av alla som ställer sig bakom tron på människors lika värde.

139kr

Utdrag ur olika delar av talet:

Idag samlas kvinnogrupper över hela världen för att fira Internationella kvinnodagen. Kvinnor från alla kontinenter, kvinnor med olika etnisk, kulturell, politisk och språklig bakgrund står samlade idag. Du är en del av detta, jag är en del av detta och med oss har vi över nittio års kamp för frihet, för fred och rättvisa, för utveckling och för jämlikhet. Känn historiens vingslag. Känn kraften i att vara samlade. Känn att vi kan förändra.

[...]

Förändringar i samhället sker långsamt. Förändringar i människors synsätt, vanor och föreställningar går ännu långsammare. Pendylen slår och går tillbaka. Ha tålamod.

Många av oss kvinnor reagerar mot själva tanken att det skulle vara synd om oss,

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Internationella kvinnodagen”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
STOCKHOLM, 2017

Information om talskrivaren

 • Ni är omsorg och kärlek

  Som vän eller släkting vill du hålla tal för brudparet. Det som framförallt kännetecknar makarna är deras kärlek till djur. Genom sitt gemensamma djurintresse umgås de och mår väl. De är trygga i sig själva och i varandra. De förmår även att skapa trygghet och fasta ramar för sina djur: tillsammans är de en familj. Makarnas omtanke och omvårdnad går inte bara till djuren utan även till deras nära och kära.

  Det här är brudparet som länge har känts som en självklarhet. Därmed känner du inte att de många äktenskapliga råden hör hemma i det här talet, utan nöjer dig med att endast ge ett sådant.

  139kr
 • “Pappa, jag vill bara säga att du är toppen!”, “Jag har tur som har en mamma som du, grattis på födelsedagen!” samt “En sann nat

  Tal 1: Pappa, jag vill bara säga att du är toppen! Taltid: 3 min. 13 sek.

  Talet hålls av dig, son eller dotter, som har en nära, varm och öppenhjärtig relation till din pappa men som kanske inte talar om dina känslor inför honom till vardags. När nu pappa fyller år vill du passa på att tala om vilken toppenpappa han är och att du älskar honom. I vardagen rådfrågar du din pappa då och då om viktiga beslut, ni kommer överens och förstår varandra. I talet berättas att du inte är det av syskonen som vanligtvis kommer ihåg att uppvakta din pappa på något särskilt vis; om du är enda barnet kan detta bytas ut mot ”nära och kära.” Du kan naturligtvis inte låta bli att driva en smula med att pappa börjar bli ”gubbe”, men talar också om att han har barnasinnet kvar.

  Talet återfinns även under kategorin Födelsedagar – Till pappa.

  278kr
 • “I dag begravs min mamma.”, “Min mormor/farmor är saknad.” samt “Gud välkomnar NN.”

  Tal 1: I dag begravs min mamma. Taltid: 2 min. 5 sek.

  I dag begravs din mamma. Din sorg och saknad gör dig ordlös, men du vill ändå ta tillfället i akt att framhäva vilken fantastisk människa, moder och vän som NN var. Hon har gett dig all den kärlek som ett barn har rätt till. Hon har älskat dig villkorslöst. Allt vad hon har kunnat har hon gjort för dig och du vill nu bära denna din mors gärning med dig i ditt eget liv. Din mor är din förebild och på detta sätt lever hon kvar inom dig.

  Talet återfinns även under kategorin Begravningstal – Maka, mor, mormor, farmor, med namnet I dag begravs min mamma, men hennes kärlek bär jag alltid med mig.

  278kr
 • Nu får NN vila ut

  Med utgångspunkt i Astrid Lindgrens ”Fattig bonddräng” håller du ett tal om vad det innebär att vara människa. Du talar om livets tillgångar utan att hymla om livets svårigheter. En av livets svårigheter är att förlora en vän, make/maka, mamma/pappa, far- eller morförälder. Du finner tröst i att veta att NN:s liv har varit gott, om än stundom mödosamt. Oavsett om du tror på ett liv efter detta, på en gud eller har din övertygelse i någonting helt annat känns det trösterikt att veta att NN får vila.

  Detta är ett tal som passar alla. Har du förlorat någon närstående? Vill du hålla ett tal över en bekant som gjort stort intryck i ditt liv? Håll då detta tal med kärlek och respekt.

  Talet återfinns även under kategorin Begravningstal -Övriga begravningstal.

  139kr
You've just added this product to the cart: