Så till slut får man väl krypa till korset då …

Så till slut får man väl krypa till korset då …

Det här varma och smått humoristiska talet hålls av en förälder till en student som har visat prov på mognad och förmåga att ta ansvar för sitt liv och för sitt skolarbete.
 Detta tal innehåller 403 ord och tar 2 minuter och 47 sekunder att framföra.

Det här varma och smått humoristiska talet hålls av en förälder till en student som har visat prov på mognad och förmåga att ta ansvar för sitt liv och för sitt skolarbete. Talaren skämtar om att det nu har blivit dags att krypa till korset och ge upp identiteten som allvetande förälder till förmån för en ny, jämlikare relation till sonen/dottern. Dessutom avger föräldern ett löfte: hädanefter kommer han/hon inte att lägga sig i den unga människans liv annat än vid förfrågan – om det inte går alldeles på tok, förstås.

Talet återfinns även under kategorin Examen & Student – Förälder till student.

149kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess olika delar:

Kära lilla NN – eller vänta,

[...]

Aldrig mer ska jag lägga mig i när du kommer hem om kvällarna - om du nu alls kommer hem. Aldrig mer ska jag tvätta dina underkläder eller förmana dig att ta vantarna på dig när du går ut. För nu är allt det där ditt ansvar och jag kan bara råda,

[...]

Idag vill jag ge dig ett heligt löfte. Ja, jag har redan varit inne på vad detta löfte går ut på:

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Så till slut får man väl krypa till korset då …”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Borås, 2016

Information om talskrivaren

 • Att ta studenten – en slutpunkt och en ny början

  Det här talet är skrivet för att kunna hållas på en studentfest eller studentmottagning och riktar sig till en ansvarstagande och framåt ung man/kvinna. Talaren är lämpligen festföremålets förälder, men han/hon kan även vara en annan äldre släkting eller nära vän. Talet handlar om vad studentexamen innebär i form av nytt ansvar och nya livsmål. Många upplevelser, erfarenheter och svårigheter ligger framför den unga människan. Barndomen är oåterkalleligen förbi. Talaren lovar emellertid att även fortsättningsvis finnas till för den unga mannen/kvinnan med stöd och råd. I slutet av talet framför talaren sina lyckönskningar och gratulationer och utbringar en skål för sin yngre släkting/vän.

  Talet återfinns även under kategorin Examen & Student – Förälder till student.

  134kr
 • Lite vemod, stor lycka

  Detta är ett varmt och lite lågmält tal från en förälder till bruden eller brudgummen. Talet handlar framför allt om de känslor som man har för sitt barn som förälder: oro och hopp, vemod och lycka. Tiden går fort och plötsligt är det lilla barn som man hade stort. Det är svårt att förstå. Samtidigt är bröllopsdagen en dag som bär på löften inför framtiden. Det vill talaren ta fasta på och innan skålen för brudparet utlyses önskar hon/han makarna lycka till och lovar samtidigt att finnas till för dem om de skulle behöva det.

  Talet återfinns även under kategorin “Bröllop, till brudparet – Stillsamma bröllopstal”. Utdrag:

  […]

  Att vara förälder är, om allt är som det skall vara, att önska sitt barn lycka i livet. Det innebär att man ibland är orolig. Livet innehåller ju också svårigheter och faror. Då är det skönt med dagar som den här, då man kan pusta ut en stund och känna att sonen/dottern verkligen har det bra nu, att han/hon har anledning att vara hoppfull inför framtiden.

  […]

  139kr
 • Den perfekte mannen

  Det här varma och humoristiska talet är skrivet för att hållas av en lillasyster på hennes storebrors bröllop talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Syster/bror talar). Talaren börjar med att konstatera att livet är orättvist, i synnerhet om man råkar vara född till lillasyster. Inte nog med att storebrodern alltid har fått göra allt möjligt roligt långt före lillasystern, han har dessutom sluppit ärva alla kläder, cyklar och leksaker.

  Varför vill då lillasystern ha allt detta som storebrodern har? Jo, naturligtvis därför att hon beundrar sin storebror och vill vara som honom. Storebrodern är helt enkelt bäst. Han är den perfekte mannen. Därför förtjänar han den perfekta kvinnan och det tror talaren att han nu har fått i den brud han valt. Avslutningsvis riktar sig talaren till både brudgummen och bruden med sitt beröm och sina lyckönskningar. Skålen allra sist är för dem – de perfekta makarna.

  Talaren bör ha en god relation till både sin bror och sin nya svägerska. Det är också en förutsättning att talaren och hennes bror har vuxit upp tillsammans.

  179kr
 • Konfirmationen – en början, inte en slutpunkt

  Det här konfirmationstalet är tänkt att hållas av en förälder/annan äldre släkting eller vän till konfirmanden. Talaren lyfter fram att konfirmationen förr betraktades som en viktig ingångsport i vuxenlivet och menar att detta har relevans även idag. I och med konfirmationen tilltros den unga människan förmågan att själv ta ställning i existentiella frågor, något som är viktigt för varje vuxen individ. Budskapet är att konfirmationen inte är en slutpunkt utan en början på ett livslångt funderande runt existentiella frågor. Avslutningsvis gratulerar talaren konfirmanden till den frihet – och den plikt – som det innebär att gå ut i livet och själv bilda sig en uppfattning om det.

  Talet återfinns även under kategorin Konfirmation – Konfirmation pojke. Det kan hållas av såväl en troende som en icke-troende talare; det viktiga är att existentiella frågor och trosfrågor ses som viktiga.

  139kr
You've just added this product to the cart: