Vänner för livet

Vänner för livet

Det här seriösa men lättsamma talet är skrivet för att hållas av en student till andra studenter vid skolans studentavslutning, vid en studentmiddag eller liknande.
 Detta tal innehåller 490 ord och tar 3 minuter och 24 sekunder att framföra.

Det här seriösa men lättsamma talet är skrivet för att hållas av en student till andra studenter vid skolans studentavslutning, vid en studentmiddag eller liknande. Temat i talet är den kamratskap som utvecklas i en klass under tre skolår. Mycket spännande och roligt hinner hända och man hinner lära känna varandra väl. Därför vill talaren nu uppmana sina medstudenter att hålla kontakten med varandra även i framtiden, även om mycket kommer att förändras i deras liv. Talaren avslutar med att gratulera sig själv och sina medstudenter till att ha tagit studenten.

Talet återfinns även under kategorin Examen & Student – Studenttal.

134kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess mitt:

[...]

Varje dag i flera års tid har man träffats och umgåtts. Man har sett varandra utvecklas och bli lite äldre. Man haft kul ihop, men också svettats över läxor och prov och grupparbeten. Kanske tänker man inte så mycket på hur väl man har lärt känna varandra och hur mycket man tycker om varandra förrän det, som idag, har blivit dags att skiljas åt. Och mitt i all glädje känner man då att man kommer att sakna varandra, kanske önskar man till och med för ett ögonblick att det inte var slut riktigt ännu,

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Vänner för livet”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Västerås, 2017

Information om talskrivaren

 • Konsten att ta avsked

  Det här mycket seriösa talet med en positiv andemening passar att hållas av en lärare eller rektor till en avgångsklass med relativt vuxna elever högstadium eller gymnasium). Temat är avsked och uppbrott och de känslor som dessa situationer väcker, men även de nya möjligheter som de öppnar upp för. Det har blivit dags för eleverna att lämna skolan och gå vidare ut i livet, var och en för sig, men skoltidens erfarenheter kommer att finnas med dem, liksom alla minnen. Avslutningsvis önskar talaren alla ett lyckligt sommarlov och en strålande framtid.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Skolavslutning vårtermin.

  159kr
 • En god jul inleds med fördel med en riktigt god middag

  Det här korta och lättsamma julmiddagstalet hålls av värden/värdinnan för en julfest i goda vänners och/eller släktingars lag. Talaren uppmanar alla att verkligen njuta av middagen och varandras sällskap och han/hon passar också på att tacka sina gäster för att de är närvarande. Grundtonen är mycket positiv och varm och talet passar därför särskilt bra i ett sällskap där alla inte riktigt känner varandra eller värden/värdinnan och därför måste ”värmas upp” lite. Avslutningsvis säger värden/värdinnan varsågoda till gästerna att ta för sig av maten.

  Talet återfinns även under kategorin Jul och nyår – Julmiddagstal, julaftonen.

  134kr
 • Pappas flicka

  Detta är ett mycket kärleksfullt och samtidigt enkelt tal som hålls av brudens far det återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Far/mor talar till brudparet). Talaren riktar sig till största del till bruden även om brudgummen blir omnämnd i mycket uppskattande ordalag framåt slutet. Temat är den speciella far-dotterrelationen som finns mellan talaren och bruden. Talaren minns hur han redan från början visste att hans dotter var ”pappas flicka” och beskriver sedan hur de busade och lekte tillsammans då hon var liten och ofta hade roligt ihop. I tonåren kom en period, som talaren nu kan skämta om, då hans dotter väl mest tyckte att han var töntig och ibland skämdes över honom inför kompisarna. Men det repade sig snart! En ny och fördjupad relation kunde uppstå, med plats för både vänskap och många gemensamma aktiviteter.

  Nu när dottern gifter sig känner talaren sig visserligen lite vemodig och kanske åsidosatt, men han inser att dottern måste ha ett eget liv och göra egna val och han gläds med henne i hennes glädje. Trots allt finns ju dottern och den goda relationen kvar, nu utökad med dotterns make.

  Avslutningsvis utlyser talaren på traditionellt vis en skål för dottern och brudparet.

  I talet nämns flera aktiviteter som far och dotter har ägnat sig åt tillsammans, nämligen gå i skogen, idrotta och spela spel. Har man inte gjort detta kan man byta ut dem mot andra. Fadern berättar också om hur roligt det har varit att skoja och busa med varandra.

  179kr
 • Konfirmationen – en början, inte en slutpunkt

  Det här konfirmationstalet är tänkt att hållas av en förälder/annan äldre släkting eller vän till konfirmanden. Talaren lyfter fram att konfirmationen förr betraktades som en viktig ingångsport i vuxenlivet och menar att detta har relevans även idag. I och med konfirmationen tilltros den unga människan förmågan att själv ta ställning i existentiella frågor, något som är viktigt för varje vuxen individ. Budskapet är att konfirmationen inte är en slutpunkt utan en början på ett livslångt funderande runt existentiella frågor. Avslutningsvis gratulerar talaren konfirmanden till den frihet – och den plikt – som det innebär att gå ut i livet och själv bilda sig en uppfattning om det.

  Talet återfinns även under kategorin Konfirmation – Konfirmation flicka. Det kan hållas av såväl en troende som en icke-troende talare; det viktiga är att existentiella frågor och trosfrågor ses som viktiga.

  139kr
You've just added this product to the cart: