Nu är det slut på det roliga – eller?

Nu är det slut på det roliga – eller?

Det här humoristiska talet hålls av en student till andra studenter, till exempel under själva skolavslutningen eller på en studentskiva.
 Detta tal innehåller 504 ord och tar 3 minuter och 30 sekunder att framföra.

Det här humoristiska talet hålls av en student till andra studenter, till exempel under själva skolavslutningen eller på en studentskiva. Talaren börjar med att konstatera att studentdagen är en sorglig dag eftersom det nu är slut på tre år av kompisskap och festande och annat roligt. Det hopplösa vuxenlivet väntar, vare sig man nu ska börja jobba eller läsa vidare. Risken är att man fortsättningsvis glömmer att ha kul! Detta vill talaren nu uppmana alla sina medstudenter att inte göra. Budskapet är: Fortsätt att leva livet fullt ut, håll kontakten med era kompisar, ge inte efter för tråkigheten! Avslutningsvis gratulerar studenten sig själv och alla andra studenter och önskar lycka till i framtiden.

Talet återfinns även under kategorin Examen & Student – Studenttal.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess olika delar:

[...]

Det sägs att studentdagen ska vara en av livets stora höjdpunkter - åtminstone ungdomens stora höjdpunkt –

[...]

Men jag skulle vilja säga: studentdagen är en hopplöst sorglig dag. Tre år av fest, kompisskap och ständigt nya erfarenheter är till ända.

[...]

För dem av oss som pluggar vidare blir det fattigt studentliv med nudlar att äta varje dag. Tänk på det, ni som fortfarande bor hemma hos mamma och pappa! Tur bara att studenterna har så mycket att läsa in att de knappast hinner göra åt särskilt mycket pengar,

[...]

Det är en programförklaring: Vägra glömma din gymnasietid,

[...]

Minns gårdagens fröjder och glöm morgondagens sorger,

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Nu är det slut på det roliga – eller?”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Ekenässjön, 2016

Information om talskrivaren

 • Livet är till för att levas

  Det här talet är ett både kärleksfullt och lagom lättsamt tal tänkt att hållas av den vuxna dottern/sonen då hennes/hans mor gifter sig i mogen ålder. I talet framkommer det att modern är en ungdomlig kvinna som vägrar ägna sig åt tantfasoner och som fortfarande tar sig an livet och kärleken med oförminskad aptit. Framför allt har hon vägrat att sluta tro på kärleken. Dottern/sonen passar även på att tala om hur stolt och tacksam hon/han är över att ha en mor som är så full av livsglädje och okuvlig vilja. Talet avslutas med varma lyckönskningar samt utbringandet av en skål för brudparet.

  149kr
 • Ett gott skratt förlänger livet – och äktenskapet!

  I ett äktenskap är det inte bara kärleken som är viktig utan också glädjen. Då vardagen tränger sig på med små och stora bekymmer är det viktigt att kunna skratta tillsammans.

  Detta är ett tal med bitsk humor och mycket värme till ett brudpar med humor och självdistans. Talaren kan vara vem som helst som känner makarna och har fått tillfälle att njuta av deras förmåga att få sin omgivning på gott humör.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Få äktenskap att fungera.

  169kr
 • Vänner för livet

  Det här seriösa men lättsamma talet är skrivet för att hållas av en student till andra studenter vid skolans studentavslutning, vid en studentmiddag eller liknande. Temat i talet är den kamratskap som utvecklas i en klass under tre skolår. Mycket spännande och roligt hinner hända och man hinner lära känna varandra väl. Därför vill talaren nu uppmana sina medstudenter att hålla kontakten med varandra även i framtiden, även om mycket kommer att förändras i deras liv. Talaren avslutar med att gratulera sig själv och sina medstudenter till att ha tagit studenten.

  Talet återfinns även under kategorin Examen & Student – Student talar till student.

  134kr
 • Ni är redan en klassisk kombination!

  Det här talet hålls lämpligen av en släkting eller vän till ett brudpar som redan varit tillsammans i många år och/eller har gemensamma barn. Poängen i talet är att talaren egentligen inte tycker sig ha särskilt mycket att säga. Brudparet tycks ju redan ha receptet på hur man får ett äktenskap att fungera och håller kärleken vid liv! Det märks inte bara genom den kärlek de utstrålar gentemot varandra utan också på hur de lyckas med att vara en sann tillgång för släkt och vänner och ha ett öppet hem där alla kan känna sig välkomna. Därför koncentrerar talaren sig istället just på att tala om den varma och trygga atmosfär som utgår från detta redan etablerade par, och ger dem dessutom ett stort grattis åtföljt av en uppskattande skål.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Brudpar som har barn.

  139kr
You've just added this product to the cart: