De bästa åren

Det här lagom högtidliga och tänkvärda talet är perfekt för en studentavslutning i skolan, en studentskiva, en champagnefrukost eller något annat sammanhang då en student talar till andra studenter.
 Detta tal innehåller 461 ord och tar 3 minuter och 12 sekunder att framföra.

Det här lagom högtidliga och tänkvärda talet är perfekt för en studentavslutning i skolan, en studentskiva, en champagnefrukost eller något annat sammanhang då en student talar till andra studenter. Talaren påminner åhörarna om allt det roliga som hänt under de tre gångna åren och om hur mycket de alla har utvecklats. Därför är studentdagen trots festligheterna också en ledsam dag då det är dags att ta avsked av det som varit. Ändå finns det skäl att vara glad och hoppas. Tre år av kämpande är över och äntligen finns tid att fira och vila ut. Påföljande dag väntar framtiden med nya spännande händelser och erfarenheter.

Talet återfinns även under kategorin Examen & Student – Studenttal.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess mitt:

[...]

Inte för att jag vet något om de år som kommer ... Men om de blir ens hälften så bra som de gångna tre så har vi ingenting att klaga på. För de tre år vi har haft är orsaken till att det är sorgligt att avsluta och ta avsked, även då det sker med en stor fest, som idag. Man vet det härliga man har haft och nu är det över. Man får trösta sig med att det är ledsamt just för att det har varit så roligt.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “De bästa åren”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Västerås, 2015

Information om talskrivaren

 • Mitt lilla dopbarn blev en konfirmand!

  Detta är ett kärleksfullt tal från dig som är mamma/pappa till konfirmanden och inte främmande för kristen tro. I ditt tal berättar du om hur fort tiden har gått sedan ditt barn döptes och hur tacksam du är att du har fått uppleva denna tid. Dopet påminde dig om vilken gåva ett barn är. På samma vis påminner dig barnets konfirmation om din tacksamhet. I talets avslutning låter du din pojke veta att du älskar honom. Du lovar också att fortsätta vara hans mor/far även i framtiden, då han erövrar alltmer av egen mognad.

  Talet återfinns även under kategorin Konfirmation – Konfirmation flicka.

  149kr
 • Juni, juli, augusti

  Det här positiva men innehållsmässigt ganska neutrala talet passar att hållas av en lärare/rektor på en grundskola inför sommarlovet. Bäst lämpar det sig för en avslutning i aulan eller på liknande plats där eleverna har samlats, men det kan också, med vissa ytterst små ändringar, hållas i ett klassrum. Temat är den glädje och förväntan som är förknippad med avslutningsdagen och med de tre sommarmånaderna juni, juli och augusti. Avslutningsvis önskas alla ett lyckligt sommarlov.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Mellanstadiet.

  139kr
 • Även en frånvarande far är en far

  Det här begravningstalet är skrivet för att hållas av en son/dotter till en frånvarande far. Talaren har aldrig fått tillfälle att lära känna sin far närmare, men han/hon vill nu ändå säga några ord på dennes begravning, utan vare sig bitterhet eller förskönanden av det som varit. Temat i talet är att också en frånvarande far är en far. Inom sig bär talaren med sig minnen av fadern och han/hon har likheter med honom som han/hon vet eller inte vet om. Avslutningsvis tar talaren farväl av fadern och konstaterar att utan honom skulle han/hon aldrig ha funnits.

  159kr
 • Behåll känslan

  I det här talet, tänkt att hållas av lärare/rektor till gymnasieelever, blandas allvar med en liten gnutta stillsam humor. Talaren gör eleverna uppmärksamma på den brytningstid mellan barndom och vuxenliv som de befinner sig mitt i och uppmanar dem att under julen ta vara på den julstämning som hör barndomen till och som de förhoppningsvis fortfarande har inom räckhåll. Själv tänker talaren göra ett liknande försök, även om företaget är vanskligare för någon som har uppnått hans/hennes aktningsvärda ålder. I slutet av talet tillönskas eleverna en riktigt god jul och får också ett erkännande för terminens arbetsinsats.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & rektor & lärare – Gymnasiet.

  149kr
You've just added this product to the cart: